BEAUTY / CENT PUR CENT 100% LIQUID AND MINERAL FOUNDATION

Processed with VSCO with hb1 preset

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Photo 1: Bare face

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Photo 2: Wearing just Cent Pur Cent liquid foundation

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Photo 3: Wearing just Cent Pur Cent loose mineral foundation and concealer

[dutch]

Vorige week ontving ik drie producten van het 100% natuurlijke en dierproefvrije merk Cent Pur Cent: Pureskin Liquid Foundation, Loose Mineral Foundation en Loose Mineral Concealer. Een nieuw dierproefvrij merk op de markt maakt mij altijd intens happy en ook van een prachtige roségouden verpakking als deze word ik erg vrolijk. Maar het uiteindelijk gaat het natuurlijk om de producten zelf. Dus wat vind ik?

“Een nieuw dierproefvrij merk op de markt maakt mij altijd intens happy!”

Ik was vooral erg nieuwsgierig naar de mineral foundation en concealer, want ik gebruik áltijd de liquid variant van deze producten. Voor een optimale dekking raadt Cent Pur Cent aan om zowel de liquid foundation als de mineral poeder te gebruiken. En omdat ik wel een beetje een vlekkerig gezicht heb en momenteel onder de muggenbulten zit heb ik wel behoefte aan een flinke dekking. Dus de eerste keer besloot ik alle drie de producten samen te gebruiken. Ik was meteen onder de indruk van de dikke maar niet vettige consistentie van de foundation. En de kleur  1.0 matcht perfect bij mijn huid! De liquid foundation dekt mooi en eigenlijk zou ik zo al de deur uit durven.

Maar de mineral foundation poeder maakt de look wel helemaal af. Mijn huid lijkt er nóg matter en egaler door. Het doet me heel erg denken aan een finishing powder, maar dan iets dikker. De concealer doet ook goed zijn werk, al moet ik wel toegeven dat ik niet zoveel last heb van donkere kringen, dus ik weet niet hoe goed ‘t werkt voor dames die dat wel hebben. De mineral foundation kan je ook los dragen, dus ook dat heb ik natuurlijk getest. Voor mij was dat echter minder geslaagd. Voor mij is de dekking gewoon te licht. Het doet wel iets, maar ik houd gewoon van een full coverage look. Maar misschien vind ik het wel fijn op vakantie. Een gewone liquid foundation zweet ik er dan namelijk af.

“De Cent Pur Cent pureskin liquid foundation geeft een mooie dekking.”

Dus ben je op zoek naar een fijne full coverage dierproefvrije foundation? Probeer dan eens de Cent Pur Cent liquid foundation eventueel in combinatie met de mineral foundation. Liever een lichte dekking? Ga dan voor alleen de mineral foundation.

xoxo,
Rowan

[english]

 

Last week I received three products of the 100% natural and cruelty free brand Cent Pur Cent: Pureskin Liquid Foundation, Loose Mineral Foundation en Loose Mineral Concealer. I always get super excited when there’s a new cruelty free brand and also the beautiful rose gold packaging makes me very happy. But in the end it’s actually about the products themselves, so what do I think?

“I always get super excited when there’s a new cruelty free brand!”

I especially was very curious to try the mineral foundation and concealer, since I ALWAYS use the liquid version of these products. For the best coverage Cent Pur Cent recommends to use both the liquid foundation as the loose mineral foundation. And since I’ve got quite a lot of red spots on my face and currently am covered in mosquito bumps, I need a big amount of coverage. So the first time I decided to use all three products together. I immediately was impressed by the thick but non-greasy consistency of the foundation. And the color 1.0 matches perfectly with my skin! The liquid foundation gives a great coverage and I would already leave the house like this.

But the loose mineral foundation totally finishes the look. It makes my skin look even more matte en smooth. It really reminds me of a finishing powder, but somewhat thicker. The concealer also does its job. I’ve got to admit though that I don’t really suffer from dark circles, so I can’t really say what it’s like for ladies who do. You can also wear the loose mineral foundation without the liquid foundation underneath, but that wasn’t a big succes for me. The coverage is just to minimal for me. It does something, but I just like a full coverage look. I might like it on vacation though, when regular liquid foundations will just melt off your face.

“De Cent Pur Cent pureskin liquid foundation gives a great coverage.”

So are you looking for a nice cruelty free full coverage foundation? Then definitely give the Cent Pur Cent liquid foundation a try, possibly with the mineral foundation. Do you prefer a light coverage? Than solely use the loose mineral foundation.

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin