BEAUTY / ESSIE NO CHIPS AHEAD

RED REIDING HOOD: Blog Essie No chips ahead review ervaring experience maybelline color show black out nailpolish

RED REIDING HOOD: Blogger essie no chips ahead top coat review experience ervaring nagellak

Essie No Chips Ahead Top Coat (HEREHERE, and HERE)
Maybelline Color Show Black Out (HERE and HERE)
[show_shopthepost_widget id=”97098″]

[dutch]

Zoals je kan zien op de eerste foto heb ik superkorte nagels en dat heeft een reden. Niet omdat mijn nagels niet goed willen groeien, integendeel, maar omdat de bovenste randjes van mijn nagellak altijd na een dag (maximaal twee) eraf bladderde. In plaats van mijn nagellak weer opnieuw te doen, knipte ik het stukje waar de nagellak miste er gewoon af: Lekker makkelijk. Maar het heeft dus wel als gevolg dat je eigenlijk nooit lange nagels hebt, plus dat je op een gegeven moment niet verder kan knippen en dus echt opnieuw zou moeten lakken. Zijn er meer mensen die dit doen of ben ik gewoon extreem lui?

Ik heb zo’n enorme hekel aan nagelakken, het duurt immers altijd zo lang voor het droog is (met vingerafdrukken in mijn nagellak als gevolg) en na twee dagen kan je eigenlijk alweer opnieuw, maar toch draag ik bijna altijd nagellak: Zwarte nagellak (en heel soms witte) hoort eigenlijk bij me. Zonder voel ik me gewoon naakt. Maar omdat ik standaard changrijnig werd van nagellakken (wat dus om de paar dagen moest gebeuren), besloot ik om zoek te gaan naar een oplossing. En die heb ik gevonden: Essie No Chips Ahead Top Coat.

Oh, wat ben ik blij met deze vondst. Het kost iets meer dan ik normaal aan nagellak uit zou geven, maar na dat iemand mij deze getipt had en ik ook nog veel positieve reviews had gelezen, besloot ik ‘m gewoon te bestellen. Gelukkig maar, want hij is iedere cent dubbel en dwars waard. Essie belooft dat deze topcoat je manicure tot wel 10 dagen verlengt en krasvrij houdt. Dat klonk mij als muziek in de oren. Toen ie vorige week binnenkwam heb ik ‘m meteen uitgeprobeerd. Ik smeerde eerst twee laagjes Maybelline Color Show Black Out (mijn favoriete betaalbare zwarte nagellak) op mijn nagels en vervolgens de Top Coat. Je moet het wel even de kans geven om te drogen, dat is dan ook meteen het enige nadeel, maar als het eenmaal is gedroogd hoef je vervolgens dus ook tot wel tien dagen je nagels niet meer te lakken. Klinkt ideaal toch? Die tien dagen kan ik nog niet beamen, maar dat is puur mijn eigen schuld. Toen het er namelijk vijf dagen (ongebladderd) op zat besloot ik ook mijn teennagels te lakken. Hiervoor moest ik echter wel eerst de restjes oude nagellak eraf halen met nagellak remover. Lekker dom, want ik kon natuurlijk niet voorkomen dat ook mijn vingernagels hiermee in contact kwamen en toen miste ik dus opeens stukjes nagellak op mijn vingers. De top coat is dus (gelukkig) niet nagellak remover resistent. Tot dat moment zat het dus wel al vijf dagen perfect, wat al véél langer dan normaal is, dus dat vind ik al geweldig. Omdat het echter nog zo mooi zat durf ik wel te gokken dat ik die tien dagen waarschijnlijk ook wel had gehaald!

Ik ben dus fan van de Essie No Chips Ahead Top Coat en denk ook dat ik nog een paar andere Essie Top Coats en lakjes ga aanschaffen. Kende jij deze top coat al?

[english]

As you can see on the first photo I’ve got supershort nails and this has a reason. Not because my nails won’t grown, on the contrary, but because the edges of my nailpolish always chip after a day (two max) already. In stead of polishing my nails again, I used to just cut of the pieces of my nails where nailpolish was missing: Easy like that. But it does have short nails as a result plus on a certain moment you can’t cut off anymore and you’d really have to polish again. Are there more people who do this or am I just extremely lazy?

I hate polishing my nails so much, it always takes forever to dry and after two days I can do it all over again, but still I (almost) always wear nailpolish: Black nailpolish (and sometimes white) kind of is part of my look. I actually feel naked without. But since I always became grumpy when I polished my nails (every one or two days), I decided to look for a solution. And I found it: Essie No Chips Ahead Top Coat.

Boy, am I happy with this find! It costed a little more than I’d usually spend on nailpolish, but after some one tipped me this and reading postive reviews, I decided to just order it. Luckily, since it’s worth every penny. Essie promises this top coat extends your manicure to 10 days and keeps it scratch free. Sounds great, right? When it came in last week I immediately tried it out. I applied two layers of Maybelline Color Show Black Out (my favorite affordable black nailpolish) on my nails and the Top Coat afterwards. You’ve got to give it some time to dry, which is the only disadvantage, but once it’s dried you don’t have to polish your nails for ten days. Awesome, right? I can’t confirm those ten days yet though, but that’s my own fault. When I already had it on for five days (unchipped) I decided to polish my toenails as well. I first had to take away the old scraps with nailpolish remover though. Stupid, because of course I couldn’t avoid my fingernails from getting in contact with the nailpolish remover and I suddenly missed pieces of nailpolish on my fingers. So the top coat is (luckily) not nailpolish remover resistent. Untill that moment it already looked perfect for five days though, which already is way longer than usually, so I already find that amazing. But since it still looked so great until that stupid move I think I would have made it to ten days as well!

I obviously am a fan of Essie No Chips Ahead Top Coat and I think I’m also getting some other Essie Top Coats and polishes. Did you already know this top coat?

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

9 comments