BEAUTY / MY DAILY MAKE UP PRODUCTS

RED REIDING HOOD: Fashion blogger daily make up routine rimmel stay matte foundation powder glam'eyed art deco blusher hema eyeliner catrice prime and fine

Products in this photo:
1. Catrice Prime and Fine anti-red base
2. Rimmel Stay Matte liquid mousse foundation 100 Ivory (HERE and HERE)
3. Art Deco Glam Vintage Blusher 5660 (HERE)
4. Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade Blonde (HERE)
5. Rimmel Glam’Eyes HD 005 English Rose (HERE)
6. Essence Love Letters highlighter powder 01 Love Poem
7. Rimmel Natural Bronzer 022 Sun Bronze (HERE)
8. Rimmel Stay Matted long lasting pressed powder 005 Silky Beige (HERE and HERE)
9. Hema liquid eyeliner 21 (HERE)
10. Hema waterproof eyeliner 03 (HERE)
11. Rimmel scandaleyes retro glam (HERE)

[show_shopthepost_widget id=”122010″]

[dutch]

Omdat ik iemand ben die maar zelden expirimenteert met make-up en eigenlijk bijna dagelijks dezelfde make-up draag, leek het mij wel eens leuk om mijn dagelijkse make up producten met jullie te delen. Dit is alles wat ik dagelijks draag, het enige wat mist is lippenstift, omdat ik deze wel dagelijks afwissel: De ene dag ga ik voor een matte dieprode kleur en de andere dag voor een nude kleurtje met lichte glintsering. Maar voor de rest is mijn make up dus vrijwel altijd hetzelfde. Omdat ik vrij snel een vette huid krijg en een beetje last heb van rode vlekjes begin ik met een primer die roodheid tegengaat en gebruik ik vervolgens een heel matterende ‘Stay Matte’ foundation (zonder cakey effect!) afgetopt met een matterende poeder van dezelfde lijn. Vervolgens contour ik mijn gezicht met een bronzer van Rimmel, blush van Art Deco (echt een aanrader!) en een highlighter uit de Valentijnscollectie van Essence. Vervolgens maak ik mijn ogen op met dit basic kleuren pallet van Rimmel. Daarna breng ik Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade aan op mijn wenkbrauwen voor een zogenaamde ‘strong eyebrow game’. Dit product kost wat, maar is het geld dubbel en dwars waard (lees hier een review die ik eerder maakte over dit product), ik kan niet meer zonder! Bovendien heb ik het idee dat het heel lang meegaat. Daarna zet ik met een liquid eyeliner van Hema een lijntje tegen mijn wimperrand met licht uitlopende ‘wings‘ (zie hier wat ik bedoel). Vervolgens breng ik een wit oogpotlood aan op mijn waterlijn en tot slot breng ik mijn mascara aan.

Dit is mijn dagelijkse make up routine, hoe ziet die van jullie eruit?

[english]

Since I’m some one who rarely experiments with make-up and wear the same make up look almost every single day. Therefore I thought it would be nice to share my daily make up products with you. This is everything I wear on a daily base, except for the lipstick, since I dó change this every day: One day I opt for a matte deep red color and the next I go for a nude color with a little bit of sparkling. But next to that my make up is pretty much the same every day. Since my skin gets oily very quickly and since I suffer from little red spots I start with an anti-red primer and afterwards I apply a mattifying ‘Stay Matte‘ foundation (no cakey effect!) topped off with a mattifying powder from the same line. Thereafter I contour my face with a bronzer from Rimmel, blusher from Art Deco (I love that one!) and a highlighter from Essence‘s Valentine’s Collection. Then I put on eye shadow using this basic colors palette from Rimmel. Afterwards I apply Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade to my eyebrows for a so-called ‘strong eyebrow game’. This product comes with a price tag, but is totally worth the money (read I review about this product here), I can’t live without it anymore! Next to that I think it has a long life. Then I make a slightly winged line (see what I mean here) close to my lashes using a liquid eyeliner from Hema. Next I apply a white eye pencil on my waterline and finally I apply my mascara.

This is my daily make up routine, what does yours look like?

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

14 comments