BLOG BIZZ / 7 CLEAN WORDPRESS THEMES

[dutch]

Bezoekers naar je blog trekken is één ding (later meer hierover), maar ze vast houden is weer iets anders. Een rustige uitstraling kan hier zeker aan bijdragen. Je wilt toch immers niet dat bezoekers gillend ‘wegsurfen’, omdat er meteen een liedje begint te spelen, sterretjes aan de cursor hangen, de sidebar vol staat met dansende hello kitties of de site bestaat uit 101 felle kleuren (allemaal regelrechte don’ts)? Een rustige uitstraling begint met een rustig of beter gezegd ‘clean’ thema. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik zeven mooie en clean wordpress themes voor jullie geselecteerd. En stiekem ook voor mezelf. Niet dat ik het theme wat ik nu heb niet mooi vindt, maar erg praktisch is deze niet altijd. Mijn grootste ergernis is het feit dat ik mijn titels niet te lang, wat het al snel is,  kan maken als ik wil dat al mijn posts mooi uitgelijnd zijn. Erg vervelend. Het theme wat ik nu heb (gridstyle theme) is gratis, maar dus ook beperket. Ik heb dus zeker geleerd dat je beter een beetje geld uit kan geven (meestal 30-60 dollar) voor een perfect theme. En omgerekend naar hoeveel jaren je er waarschijnlijk plezier van gaat hebben kosten ze al helemaal geen drol. Plus dat je er meestal ook support bij krijgt, wel fijn voor ons (meestal) a-technische vrouwen. Ik heb gelukkig nog een vriend die me een heel eind op weg kan helpen, maar als je niet zo’n handige vriend/broer/vader hebt, dan is die support wel erg fijn.

Anyway, vandaag laat ik jullie dus 7 clean wordpress themes zien (even naar beneden scrollen) die ik zelf ook overweeg om aan te schaffen. Sommigen zijn een beetje magazine style, wat tegenwoordig heel hip is. Ook heb ik er opgelet dat elk theme (de mogelijkheid tot) een sidebar heeft. Dit vind ik persoonlijk wel heel belangrijk. Ook voor (toekomstige) adverteerders is dit wel zo handig. Overigens zijn details, zoals kleuren en lettertypes vrijwel altijd aan te passen, dus laat je daar niet te veel door leiden bij het uitzoeken van een nieuw theme.

Welke is jullie favoriet of hebben jullie zelf nog goede suggesties? Ik hoor het graag!

[english]

Getting people to visit your blog is one thing (later more about this), but making them stay on your blog is something else. A clean look and feel of your blog can really contribute to this. You don’t want your visitors to leave your website screaming, because some kind of song immediately starts playing, little stars are following your cursor, the sidebar is full of dancing hello kitties or exists of 101 flashy colors (all absolute don’ts)? A clean look and feel stars with a clean theme. To get you started I selected seven beautiful and clean wordpress themes for you. And for myself as well. Don’t get me wrong, I do like my current theme, but it’s not always very practical. My biggest annoyance is the fact that my titels can’t be too long (which they are quite easily), if I want my posts to be nicely aligned. Very irritating. The theme I use now (gridstyle theme) is free, but also limited. This way I learned you can better spend a bit of me (mostly 30-60 dollar) for a perfect theme. And considering the many years you’ll probably be using it, it’s quite cheap. Besides that you also get support, which is a nice thing for us (mostly) non-technical women. I’m lucky to have a boyfriend who can help me out with most thing, but if you don’t have a handy boyfriend/brother/father, that support can be very convenient for you.

Anyway, today I’m showing you 7 clean wordpress themes (scroll down) which I’m considering getting myself as well. Some are magazine style, which is very trending right now. I also made sure every theme has (the possibility to) a sidebar. I personally  find this very important. It’s also convenient for (future) advertisers. Keep in mind that details, such as colors and fonts are always changeable.

Waht is your favorite or do yo have any suggestions I’d love to hear!

Lots of love,
Rowan

1. MODERN BLOG – RESPONSIVE THEME

Modern Blog Theme Responsive WordPress

 

2. JOHN DOE’S BLOG – CLEAN WORDPRESS BLOG THEME

john doe

 

3. WHARTON – A BIG & BOLD WORDPRESS BLOG THEME

Wharton   A Big   Bold Blog Theme

 

4. STYLEMAG – RESPONSIVE MAGAZINE/SHOP WP THEME

StyleMag   A Creative Magazine + Shop

 

5. AHOX – BLOGGING WORDPRESS THEME

Ahox - blogging wordpress theme

 

6. PARADOX – PREMIUM WORDPRESS MAGAZINE

Paradox » Default

 

7. BRAXTON – PREMIUM WORDPRESS MAGAZINE THEME

Braxton - Premium WordPress Magazine Theme

Follow on Bloglovin

3 comments