BLOG BIZZ / HOW TO TAKE THE PERFECT OUTFIT PHOTOS

Naamloos-1

[dutch]

Vooral als je net begonnen bent met bloggen kan het soms lastig zijn om mooie outfit foto’s te maken. Ik spreek uit ervaring; toen ik net begon maakte ik foto’s met een compact cameraatje, genomen vanaf een niet flatteuze hoogte gepaard met gênante poses en voor afleidende achtergronden. Dat is dan ook precies wat je níet moet doen. Ik deed er zelf iets te lang over om erachter te komen wat wél werkt en om dat proces voor jullie wat te versnellen wil ik jullie met behulp van deze post een eindje op weg helpen. Er zijn wat mij betreft vier gouden regels voor het nemen van de perfecte outfit foto’s:

1. Zorg voor een zo wazig mogelijke achtergrond.
Dit effect wordt ook wel bokeh genoemd en krijg je door je lens zo ver mogelijk open te draaien, oftewel een zo groot mogelijk diafragma te kiezen (bij Nikon het knopje ‘A’). Wellicht een beetje verwarrend maar een groot diafragma wordt aangeduid met een laag getal. 1.4 is dus een groter diafragma dan 1.8. Om dit te kunnen heb je wel een spiegelreflexcamera nodig. Als je gebruikt maakt van je kitlens (in mijn geval de Nikkor 18-55 mm) is 3.5 waarschijnlijk het hoogst haalbare diafragma. Hiermee kan kleine objecten wel voorzien van een wazige achtergrond, maar staande personen van top tot teen niet. Hiervoor heb je toch echt minstens een 1.8 lens nodig. De 50 mm f 1.8 is een betaalbare aanrader. Deze heb ik ook erg lang gebruikt en is me zeer goed bevallen, maar ik ben nu geupgrade naar een 50 mm f 1.4. Met deze lens krijg je een nóg wazigere achtergrond, maar deze is dan ook een stuk duurder. Nog een extra tip: Hoe verder je van je achtergrond af staat, hoe waziger je achtergrond zal worden. Een ‘oneindig’ doorlopend straatje zal er dus waziger uitzien dan wanneer je voor een muur gaat staan. Als je toch besluit voor een muur te gaan staan, probeer hier dan wel zo ver mogelijk vanaf te staan.

2. Fotografeer van beneden.
Geloof me, hierdoor lijk je langer en slanker. Mijn ‘fotografen’ maken vaak gehurkt mijn foto’s en mijn lieve moeder neemt zelfs altijd een campingkrukje mee, lol.

3. Vind een pose die voor jou werkt.
Dit is voor iedereen anders, dus een unanieme uitleg voor dé beste pose kan ik je niet geven. De beste tip is gewoon oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ik heb inmiddels mijn pose(s) gevonden waarbij mijn lichaam het beste uitkomt. Het is een beetje lastig uit te leggen, maar ik kantel mijn bekken altijd iets naar achter en sta met mijn ene been een heel klein beetje scheef. Op de eerste foto van deze outfit post en deze outfit post (ook te zien in de collage bovenaan deze post) zie je wat ik bedoel.

4. Zorg dat je achtergrond niet afleidend is en gebruik slechts één achtergrond per outfit post.
Aangezien het gaat om de outfit wil je niet dat de achtergrond er met alle aandacht vandoor gaat, zorg daarom altijd dat je achtergrond wel mooi is maar altijd rustiger is dan je outfit. Bij mij is dit nogal eens een uitdaging, omdat mijn outfits al vrij rustig en kleurloos zijn en mijn achtergronden dan nóg rustiger moeten zijn. Ik schiet mijn outfits dan ook vaak voor grijzige garages bij industrieterreinen. Als ik wat meer kleur draag vind ik het ook leuk om in een straatje te schieten. Gebruik overigens wel altijd één achtergrond per outfit foto serie, anders komt het snel over als een zooitje op je blog.

Dat waren mijn vier gouden tips. Heb jij nog andere goede tips? Deel ze dan in de reacties hieronder, ik ben benieuwd!

[english]

Especially when you just started blogging, taking good outfit photos can be quite hard. I’m speaking out of experience: when I just started blogging I took my photos with a compact camera, taken from a non flattering height accomanied with awkward poses and distracting backgrounds. This is exactly what you should nót do. It took me a bit too long to figure out what díd work and by this post I want to help you to speed up this proces for yourself. According to me there are four golden rules for taking the perfect outfit photos.

1. Get your background as blurry as possible.
This effect is called bokeh and can be achieved by opening your lens as full as possible, in other words by picking an as large as possible diaphragm (the button that says ‘A’ if you use a Nikon). Maybe a bit confusing, but a big diaphragm is indicated by a low number. So 1.4 is a bigger diaphragm than 1.8. To be able to do this you do need a DSLR camera. If you use your kitlens (in my case the Nikkor 18-55 mm), 3.5 probably is the highest diaphragm you can reach. You can get a blurry background if you photograph small objects, but not when you photograph a standing person from head to toe. Therefore you will need at least a 1.8 lens. The 50 mm f 1.4 is a great and affordable option. I’ve been using this one for a very long time as well, but I just recently upgraded to a 50 mm f 1.4. This lens gets you even blurrier backgrounds, but comes with a pricetag. One extra tip: The further you are removed from your background, the blurrier the background gets. Standing in front of a  long continious street will therefore get you a blurrier background than when you’re standing in front of a wall. If you must stand in front for a wall though, try to get as much distance as possible between you and the wall though.

2. Photgraph from below
Believe me, this will make you look longer and leaner. My’photographers’ usually take my photos in a squat position and my wonderful mom even carries a folding chair with her when we’re taking outfit pictures, lol.

3. Find a pose that works for you.
This differs from person to person, so I can’t give you an unanimous explanation for thé best pose. The best tip is just practising. I found my pose(s) which makes my body looks it’s best. It’s a little hard to explain, but I tilt my hips back a bit and stand a little bit out of alignment with one leg. You can see what I mean of the first photo of this outfit post and this outfit post (also visible in the collage on top of this post).

4. Make sure your background isn’t distracting and stick to only one background in one outfit post.
Since it’s all about your outfit you don’t want the background getting all of the attention. That’s why you always need to make sure your background is nice, but always quieter than your outfit. This can be quite a task for me, since my outfits already are very quiet and colorless and my backgrounds have to be even more quiet therefore. That’s why I often shoot my outfits in front of grey garage doors on industrial sites. When I wear a little bit more color I also like shooting in streets. Always use just one background per outfit photo series, otherwise your blog will look like a mess.

These were my four golden tips. Do you have some other good tips? Share them in the comments below, I’d love to hear them!

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin