REVEAL / MY COOLCAT TEE

RED REIDING HOOD: Bloggers ontwerpen T-shirt voor CoolCat photoshoot go with the flow

RED REIDING HOOD: Bloggers ontwerpen T-shirt voor CoolCat samenwerking blogger Rowan Reiding Go with the flow

RED REIDING HOOD: Fashion blogger designs T-shirt for CoolCat store Rowan Reiding ontwerpt top vissen go with the flow

RED REIDING HOOD: Catfight photoshoot bitch fight bloggers ontwerpen T-shirt voor CoolCat campagnebeelden collectie kittehscupcakes diva iraida from hats to heels lara rose style style chameleon

RED REIDING HOOD: Bloggers ontwerpen T-shirt voor CoolCat campagenbeelden collectie kittehscupcakes diva iraida from hats to heels lara rose style style chameleon

 

[dutch]

YAY! Ein-de-lijk mag ik jullie het T-shirt, of eigenlijk hemdje, welke ik heb ontworpen voor CoolCat aan jullie laten zien! Een aantal weken kon ik jullie al met trots vertellen dat ik (evenals zes andere bloggers) een T-shirt mocht ontwerpen van CoolCat. Destijds had ik net mijn idee voorgelegd aan het designteam van CoolCat welke zij vervolgens hebben uitgewerkt tot een schets. Daarna was het wachten op de samples, wat voor mijn gevoel natuurlijk veel te lang duurde: Ik wou mijn ontwerp zo graag in het echt zien!

Vorige week was het dan eindelijk zover: We werden alle zeven uitgenodigd op het hoofdkantoor van CoolCat om onze T-shirts in real life te komen bekijken. We zaten met z’n allen aan een tafel gevuld met lekkernijen en aan het einde van de tafel stond een rekje met een doek erover, daaronder zaten onze T-shirts! Toen het doek eindelijk naar beneden mocht waren we allemaal even sprakeloos: Het ontwerp waar we weken aan hebben gewerkt was opeens tastbaar. Heel vreemd en geweldig tegelijk! Toen we onszelf eindelijk realiseerden dat we niet droomden konden we ons niet meer stil houden: ‘Oh, wat mooi!’ en ‘Dit is precies wat ik in mijn hoofd had’ waren veel gehoorde reacties. Dat gold ook voor mij: Ik was zo ontzettend blij dat het hemdje precies zo was geworden als ik had bedacht. Toen ik voor het eerst hoorde dat ik een T-shirt mocht ontwerpen wist ik al meteen dat ik dé perfecte basic wou ontwerpen: Lichtelijk oversized met een lange achterkant en gemaakt van een gemêleerde stof. Ik vind het zelf namelijk altijd erg moeilijk om goeie basics die aan deze eisen voldoen te vinden en ik weet zeker dat ik hierin niet de enige ben. Omdat ik zelf altijd mijn T-shirts óf half in mijn broek stop óf met een knoopje aan de zijkant draag, leek het me leuk om hemdje al te voorzien van zo’n knoopje. Handig en een leuke speelse en zomerse twist. Om het hemdje een persoonlijke twist mee te geven koos ik ervoor om twee zwarte vissen langs de zij te laten ‘zwemmen’. Ik speel namelijk al een tijdje met het idee om deze vissen in mijn zij te laten tatoeëren, maar durf het niet zo goed. Dan eerst maar op een T-shirt! Naast dat de vissen voor mij dus een persoonlijke betekenis hebben vind ik ze ook een lekkere ‘go with the flow’ summer vibe geven, vandaar dus de tekst.

Nadat we er een glas champagne op hadden gedronken was het meteen tijd voor de fotoshoot waar ik jullie vandaag de resultaten, inclusief behind-the-scenes shots, van mag laten zien. De fotoshoot was onwijs leuk om te doen, maar ook heel spannend. Ik ben het namelijk wel gewend om voor mijn blog voor de camera te staan, maar dan ga ik juist altijd voor serieuze en rustige poses, terwijl ik voor deze shoot juist heel uitbundige poses aan moest nemen. CoolCat staat immers voor stoer, sexy, loud en fun. Die boodschap komt duidelijk over in de foto’s, toch?

Vandaag deel ik dus voor het eerst het resultaat met jullie, maar jullie zullen nog even moeten wachten tot 17 juli om zelf een exemplaar (of meerdere, van basics heb je immers nooit genoeg) te kunnen bemachtigen. Vanaf 17 juli zijn alle T-shirts online en in geselecteerde Nederlandse CoolCat winkels verkrijgbaar: Rotterdam Zuidplein, Rotterdam Lijnbaan, Utrecht Vredenburg, Amsterdam Kalverstraat, Amsterdam Nieuwendijk, Almere Stadshart, Nijmegen, Breda, Alkmaar, Leeuwarden, Groningen, Den Bosch, Enschede, Eindhoven, Den Haag, Maastricht, Arnhem en Apeldoorn. In Amsterdam gaat die dag zelfs een groots event met signeersessie plaatsvinden, maar daarover later meer. Mijn T-shirt gaat overigens 14,95 euro kosten, prima te doen toch? Oh, en hij komt er ook in het babyblauw!

Scroll nog even verder naar beneden voor de behind-the-scenes foto’s en natuurlijk zou ik het hartstikke leuk vinden als jullie in de reacties laten horen wat jullie van mijn ontwerp vinden en of jullie van plan zijn een exemplaar te bemachtigen!

Liefs,
Rowan

[english]

Yay! Finally I can reveal my T-shirt, or better said vest, which I designed for CoolCat. A couple of week ago I already proudly told you that I (just like six other bloggers) got to design a T-shirt for CoolCat. Back then I just showed my idea to the design team of CoolCat which they worked out into a sketch. After that we had to wait for the samples to arrive, which of course felt like years to me: I wanted to see my design in real life so very bad!

Last week the moment was finally there: We were invited to CoolCat HQ to go see our T-shirts in real life for the very first time. We were sitting all together on a large table filled with yumminess and at the end of table stood a clothing rack covered with a cloth. When the cloth finally got taken down we were all speechless for a moment: All of the sudden the design we’ve been working on for weeks was tangible. Very weird and awesome at the same time! When we finally realized it wasn’t a dream we couldn’t keep our mouths shut anymore: ‘Oh, it’s beautiful!’ and ‘This is exactly what I had in mind’ were much heard comments. I was super happy to see that the vest was exactly as I meant it to be. When I first heard I got to design a T-shirt for CoolCat I immediately knew I wanted to design thé perfect basic: Slightly oversized with a long back and made of a melange fabric. I always find it really hard to find nice basics which meet with these requirements and I’m pretty sure I’m not the only one. Since I always wear my T-shirts half tucked in my pants or with a little knot on the side, I thought it would be fun to already provide my vest with such a knot. Convenient and a nice playful and summery twist. To give the vest a personal touch I choose to let two black fish ‘swim’ along the side. I’ve been toying with the idea to get these fish tattooed on my side, but I don’t really dare to. Let’s put them on a T-shirt first then! Next to that the fish have a personal meaning for me I think they give the vest a nice ‘go with the flow’ summer vibe, hence the text.

After we drank a glass of champagne it was time for the photoshoot of which I’m sharing the results with you, including some behind-the-scenes shots. The photoshoot was so much fun, but aslo a little bit scary. I am used to standing in front of the camera for my blog, but I always go for serious and calm poses. For this shoot I had to take very enthusiastic poses though, since CoolCat represents sturdy, sexy, loud and fun. I think those key features definitely are present in the results, am I right?

Today I’m showing you the results for the very first time, but you’ll still have to wait until July 17th to get a Red Reiding Hood x CoolCat top yourself (or more, since you never have enough basics). Starting from July 17th all T-shirts will be available online and in selected Dutch CoolCat stores: Rotterdam ZuidpleinRotterdam LijnbaanUtrecht VredenburgAmsterdam KalverstraatAmsterdam NieuwendijkAlmere StadshartNijmegenBredaAlkmaarLeeuwardenGroningenDen BoschEnschedeEindhoven, Den HaagMaastrichtArnhem and Apeldoorn. There will be held a big event including a signing session in Amsterdam that day, but more about that later. My design will cost 14,95 euros, a fair price right? Oh, and it also comes in baby blue!

Scroll down for the behind-the-scenes photos and of course I would really appreciate it if you’d leave a comment telling me what you think of my design and whether you’re planning on getting one yourself!

Love,
Rowan

Follow on Bloglovin

– BEHIND THE SCENES –

RED REIDING HOOD: Bloggers ontwerpen T-shirts voor CoolCat schetsen designer sketch kittehscupcakes diva iraida from hats to heels lara rose style style chameleon

RED REIDING HOOD: Bloggers CoolCat T-shirts collection launch kittehscupcakes diva iraida from hats to heels lara rose style style chameleon

RED REIDING HOOD: Behind the scenes make up artist Rowan Reiding blogger CoolCat T-shirt

RED REIDING HOOD: Fashion blogger Rowan Reiding T-shirt CoolCat fotoshoot

RED REIDING HOOD: Fashion bloggers groepsfoto coolcat samenwerking kittehscupcakes diva iraida from hats to heels lara rose style style chameleon

kittehscupcakes diva iraida from hats to heels lara rose style style chameleon bloggers ontwerpen T-shirt voor CoolCat samenwerking cat fight photoshoot bitchfight

RED REIDING HOOD: Behind the scenes photoshoot CoolCat bloggers collaboration

32 comments