BEAUTY / TEA TREE FLAWLESS BB CREAM

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream light covering mattifying

RED REIDING HOOD: Ervaring beauty blogger review Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop before after voor na

RED REIDING HOOD: Ervaring beauty blogger review Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop before after voor na close up

Tea Tree Flawless BB Cream – The Body Shop (available HERE)

[dutch]

Na het lezen van vele lovende verhalen over de Tea Tree Flawless BB Cream van The Body Shop en na zelf al goede ervaring te hebben met de Tea Tree lijn, besloot ik zelf ook deze vernieuwende BB Cream te testen. Voor die kleine acht euro (wat ik echt goedkoop vind voor een goede BB Cream) kon ik het er immers best op wagen. Mijn ervaring met BB Cream over het algemeen was voor ik deze variant probeerde niet zo goed. Ik heb namelijk een vrij vette huid met veel rode vlekjes en BB Cream ging op mijn huid snel glijden en was niet dekkend genoeg. Ik gebruikte dus altijd een goed dekkende foundation (Rimmel Stay Matte of Vichy Dermablend), maar zomers vind ik zo’n dichtgesmeerd gezicht best wel een vies gevoel. Ondanks dat ik nog steeds fan ben van mijn dekkende foundation, gebruik ik de laatste paar (warme) dagen alleen nog maar naar deze Tea Tree Flawless BB Cream. Ik ben namelijk héél enthousiast. Allereerst voelt het door de Tea Tree alsof ik mijn gezicht juist verzorg in plaats van dichtsmeer, een heel fijn gevoel. De sterke Tea Tree geur (welke ik erg lekker vind maar waar je wel van moet houden) draagt zeker bij aan dit verzorgende gevoel. En tot mijn grote verbazing is deze BB Cream nog dekkend ook! Je ziet bijvoorbeeld op de close-up foto dat de porien op mijn neus vrijwel onzichtbaar zijn geworden en ook de rode vlekjes zijn op mijn gezicht zijn behoorlijk vervaagd. Het lijkt overigens misschien wel alsof de pukkeltjes op mijn wang iets sterker aanwezig zijn op de after foto, maar dat komt puur en alleen door de schaduw onder mijn jukbeen. Ik hield mijn hoofd namelijk net iets schever op die foto. Deze BB Cream is dus erg dekkend, maar ook matterend. Aangezien mijn huid snel glimt, vind ik ook dit een heel groot pluspunt. Ik heb deze BB Cream nu al een paar keer gedragen en deze bleef de hele dag (wel gebruikte ik telkens mijn Rimmel Stay Matte poeder) erg goed zitten en ging niet glijden. Ik ben dus fan en ik ben blij dat ik deze BB Cream net voor de vakantie heb ontdekt! Heb jij de Tea Tree Flawless BB Cream van The Body Shop al geprobeerd? Hij is hier verkrijgbaar.

Pluspunten:
– Fijne prijs
– Voelt en ruikt verzorgend
– Erg dekkend voor een BB Cream
– Matteert
– Glijdt niet
– Blijft de hele dag goed zitten

Minpunten:
– Niks!

Liefs,
Rowan

Ps: Heb jij al meegedaan aan de Jaderoller giveaway?

[english]

After having read many great stories about the Tea Tree Flawless BB Cream from The Body Shop and already having good experience with the Tea Tree line, I decided to give this new BB Cream a go. Since it only costs eight euros (which I find really cheap for a good BB Cream), I was willing to take the risk. My experience with BB Cream in general wasn’t so great before I tried this variant. I have quite an oily skin with many red spots and BB Cream tended to slide off my face and didn’t cover so well. So I always used a good covering foundation (Rimmel Stay Matte or Vichy Dermablend) but during summer I find such an extremely covered face quite a filthy feeling. Although I’m still a fan of my good covering foundation, I only have been using this Tea Tree Flawless BB Cream the last couple of (warm) days. I’m very enthusiastic. For starters it feels like it actually nourishes in stead of clogs my face, a pretty great feeling. The strong Tea Tree scent (which I really like, but I understand if you don’t) really adds to this nourishing feeling. And to my surprise this BB Cream is quite covering as well. In the close-up photo for example you can se that the pores of my nose became almost invisible and the red spots on my face are faded as well. So this BB Cream is quite covering, but also mattifying. Since my skin gets shiny very quickly, I think this is a big plus. I wore this BB Cream a couple of times already now and it lasted all day long (I did use my Rimmel Stay Matte powder everytime though) and didn’t slide. So I’m a big fan and I’m glad I discovered this BB Cream just before I’m going on vacation. Did you already try the Tea Tree Flawless BB Cream of The Body Shop? It’s available here.

Advantages:
– Nice price
– Feels and smells nourishing 
– Very covering for a BB Cream
– Mattifying
– Doesn’t slide
– Lasts all day long

Disadvantages:
– None!

Lots of love,
Rowan

Ps: Did you already enter the Jaderoller giveaway?

Follow on Bloglovin

5 comments