BEAUTY / W7 IN THE NUDE PALETTE

RED REIDING HOOD: W7 in the nude palette urban decay naked palette dupe review beauty blogger

RED REIDING HOOD: W7 in the nude natural nudes eye colour palette review beauty blogger ervaring dupe

RED REIDING HOOD: W7 in the nude versus urban decay naked palette dupe review beauty blogger

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review W7 in the nude palette ingredients make up

RED REIDING HOOD: Beauty blogger make up look W7 in the nude palette review urban decay naked paletteLast photo: Me wearing a make up look using only eye shadow from the W7 in the nude palette.

[dutch]

Toen ik in maart in Barcelona was en een Sephora tegenkwam was ik vastbesloten om het Urban Decay Naked 1 of 2 palette te kopen. Echter hadden ze alleen nog maar de Naked 3 op voorraad, maar omdat ik die kleurtjes toch minder leuk vond dan die van 1 en 2 besloot ik het niet te doen. Voor die bijna 50 euro wou ik er namelijk wel helemaal tevreden mee zijn. Eenmaal thuis heb ik er over nagedacht ‘m te bestellen bij beautybay, maar het toch niet gedaan. Ik denk dat ik het gewoon leuker vind om ‘m in de winkel te kopen en heb het er toen maar bij gelaten. Een paar weken geleden kwam ik een artikel tegen over het W7 (een merk waar ik nog nooit eerder van had gehoord) in the buff en in the nude palette, waarin werd gesuggereerd dat het hele goede dupes zijn voor de Urban Decay Naked palettes. Ook stond erin dat ze maar 8 euro kosten en gewoon verkrijgbaar zijn bij de op is op voordeleshop. Ik geloofde niet dat een palette van 8 euro echt zo goed zou kunnen zijn, maar voor die 8 euro wou ik het er best op wagen. Ik wou eerst één kopen en als het me zou bevallen later nog de andere. Ik was met mijn vriend en ik kon niet kiezen tussen de twee, dus liet ik mijn vriend kiezen die voor in the nude ging omdat hij de naam ‘funny’ vond. Juist. Eenmaal thuis was ik aangenaam verrast. Hieronder lees je per onderdeel wat ik ervan vindt.

Uiterlijk
Qua uiterlijk is dit palette duidelijk geïnspireerd op de langwerpige Urban Decay doosjes. De W7 is van blik en er zit geen spiegel in. Ook lijkt het zwarte sponsje waarin de kleurtjes zitten gedrukt een beetje cheap, maar wat verwacht je ook van zo’n goedkoop iets. Voor die 8euro vind ik ‘m er eigenlijk best goed uitzien. Overigens vind ik de namen van de kleurtjes, zoals Sun Kissed en Bad Manners, ook leuk bedacht.

Kwastje
Over het kwastje ben ik zeer aangenaam verrast. Ik had verwacht dat het één of ander zinloos sponsje zou zijn, maar het is een mooi en best goed kwastje. Ik gebruik ‘m ook echt.

Kleuren
De kleuren vind ik heel mooi. Het zijn allemaal niet heel opvallende kleuren, het heet immers niet voor niks in the nude, maar toch zijn ze wel heel verschillend. Als je voor een super naturelle look wil gaan kan je alleen de kleuren helemaal links gebruiken en als je een iets opvallendere look wil kan je een paar kleuren van de rechterkant toevoegen.

Pigmentatie
De pigmentatie was mijn grote vrees. Dit valt immers vaak enorm tegen bij goedkope oogschaduw, daarom was ik ook heel blij toen bleek dat de pigmentatie juist erg goed is. Vooral de donkere kleuren uit het rechterrijtje zijn erg goed gepigmenteerd. Met één streek zijn de kleuren al heel goed zichtbaar. Je hoeft er dus niet vaak (en bij de donkerste kleuren helemaal niet) opnieuw overheen. De lichtere kleuren zijn overigens best oké, maar het is waarschijnlijk ook logisch dat deze minder goed gepigmenteerd zijn dan de donkere. Mijn favoriete kleuren zijn dan ook Fashionista (de laatste), Coffee Cup (op drie na laatste) en Bad Manners (op vier na laatste).

Conclusie
Ik heb geen echt vergelijkingsmateriaal, ik heb het Urban Decay palette immers niet in bezit, maar toch ben ik ervan overtuigd dat de W7 een goede dupe is. De pigmentatie is voor een palette van 8 euro echt uitstekend. Het Urban Decay Naked Palette is ongetwijfeld nóg beter, maar die kost dan ook 50 euro. Ik ben ook erg te spreken over het kwastje dat erbij zit en de verscheidenheid aan kleuren. Dit palette is dan ook zeker een aanrader! Heb jij ‘m al of overweeg je ‘m aan te schaffen?

Liefs,
Rowan

[english]

When I was in Barcelona in March and ran into a Sephora I was determined to buy the Urban Decay Naked 1 or 2 palette. Naked 3 was the only one in stock though, but since I liked these colors less than those of 1 and 2 I decided not to go for it. Since I would spend almost 50 euros on it I wanted to be completely satisfied with my purchase. When I came home I thought about ordering it at beautybay, but I didn’t anyway. I think I just prefer buying it in store. A couple of weeks ago I came across an article of the W7 (a brand I never heard of before) in the buff and in the nude palette, where was being said that they are very good dupes for the Urban Decay Naked palettes. It also said that they cost only 8 euros and available at the op is op voordeelshop (a Dutch store). I actually didn’t believe a palette of only 8 euros could be that good, but for only 8 euros I was willing to try. I wanted to buy one first and if one of them would satisfy me I would buy the other one later. I was with my boyfriend and I couldn’t decide, so I made him decide and he went for in the nude because he thought it sounded ‘funny’. Right. When I got home I was pleasantly surprised. Beneath you can read what my thoughts.

Appearance
This palette is obviously inspired by the long Urban Decay boxes.The W7 doesn’t have a mirror though and the black sponge where the colors are pressed into looks a little cheap, but what do you expect from something that cheap. For something that costs only 8 euros I think it looks quite nice. I also like the names of the colors, like Sun Kissed and Bad Manners, by the way.

Brush
I expect it to be a useless sponge applicator, but it’s a nice looking and pretty useful little brush. I actually use it.

Colors
I really like the colors. They’re not very flashy, it’s called in the nude for a reason, but they are very different from each other though. If you want a super natural look you can use only the colors from the left and if you want a bit more of an outstanding look you can also add some colors from the right.

Pigmentation
The pigmentation was my biggest fear. This often is very disappointing when it comes to cheap eye shadow and therefore I was really happy to see that the pigmentation of this palette actually is very good. Especially the darker colors from the right are very well pigmented. With just one stroke the colors already are very well visible. So you don’t have to go over and over again. The lighter colors are okay as well, but it probably is logical that they’re a bit less well pigmented than the darker ones. My favorite colors are Fashionista, Coffee Cup and Bad Manners.

Conclusion
I can’t really compare the two, since I don’t own a Urban Decay Naked palette, but I’m convinced that the W7 is a great dupe. The pigmentation is wonderful for a palette that costs only 8 euros. I’m sure the Urban Decay Naked Palette is even better, but it also comes with an outrageous price tag. I’m also very fond of the brush and the variety of colors. I can really recommend this palette. Do you already have it or are you considering getting it?

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

7 comments