TIP / GRACE KELLY EXHIBITION

RED REIDING HOOD: Grace Kelly prinses en stijlicoon Paleis Het Loo tentoonstelling Monaco Mondriaan jurk auto

[dutch]

Afgelopen maand werd de bijzondere tentoonstelling ‘Grace Kelly, prinses en stijlicioon’ op Paleis Het Loo geopend door onze Koning en de prins van Monaco. Het belooft dé tentoonstelling van deze zomer te worden.

Grace Kelly werd in 1929 geboren in Philadelphia, de Verenigde Staten, en begon op 22-jarige leeftijd haar succesvolle filmcarrière, maar liet deze in 1956 gaan voor haar sprookjeshuwelijk met prins Reinier van Monaco. Haar schoonheid, karakter, talenten en de overgave en discipline, die zij zowel in haar rol als filmster en in haar rol als prinses naar voren liet komen, maken haar zo onvergetelijk en inspirerend.

Maar naast beroemd als actrice en prinses van Monaco, was Grace Kelly ook beroemd als stijlicoon. Ze was dan ook één van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw. Nog steeds geldt haar tijdloze stijl en elegantie als een voorbeeld voor vele vrouwen (inclusief ikzelf) over de hele wereld. Hermès heeft zelfs een tas, de Kelly Bag, naar haar vernoemd. De tas is en was een ware hit en wie ‘m wil moet er een paar duizend euro en een flinke portie geduld (ze zijn namelijk niet makkelijk te verkrijgen) voor over hebben. Maar voor wie genoegen neem met alleen het aanschouwen van de tas, is een bezoekje aan Paleis Het Loo tussen 4 juni en 26 oktober genoeg: Daar is tijdens de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ namelijk een exemplaar van de Kelly Bag te bewonderen. Maar ook andere geliefde stukken, zoals haar tijdloze jurken en kenmerkende witte handschoentjes, van merken zoals Balenciaga, Chanel, Dior, Givenchy, Yves Saint Laurent en vele anderen zijn hier te bezichtigen. Maar het meest adembenemende stuk is toch wel haar trouwjurk, ontworpen door Helen Rose van MGM. Deze jurk wordt de meest elegante en meest memorabele trouwjurk aller tijden genoemd. De expositie heeft dan ook een groot fashion element, iets wat mij zeker aanspreekt!

De tentoonstelling is samengesteld door prins Albert van Monaco, Grace en Reiniers zoon, en zijn zussen Caroline en Stéphanie. Zij hebben hiervoor vele dierbare herinneringen aan hun moeder zoals filmbeelden, foto’s, jurken en andere persoonlijke items beschikbaar gesteld, waarmee haar leven wordt gereconstrueerd.

De expositie lijkt mij onwijs interessant, want ik vind Grace Kelly zowel als persoonlijkheid en als stijlicoon erg inspirerend. Bovendien ben ik ook nog nooit naar Paleis Het Loo geweest. Ik ga dan ook zeker een bezoekje brengen als ik terug ben van vakantie. Een leuk dagje uit voor in de zomervakantie! Ga jij ook?

De expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ is van 4 juni tot en met 26 oktober te bezichtigen in Paleis het Loo, Apeldoorn. Een ticket voor ‘Grace Kelly’ (inclusief de andere tentoonstellingen in Paleis Het Loo) aan de kassa kost €17,50 per persoon, maar als je je ticket online bestelt (klik hier) kost deze €16,00 per persoon.

Liefs,
Rowan

Ps: Tot en met 24 augustus is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de ‘Royal Showpieces, een koninklijke ontmoeting met Dutch Design’ tentoonstelling waar in vijf historische vertrekken van het paleis werk van Nederlandse ontwerpers, zoals Jan Taminiau en Dorhout Mees, wordt gepresenteerd. Denk hierbij aan de mooiste prinsessenjurkjes en schitterende avondjurken. Aangezien je met een ticket voor de Grace Kelly expositie automatisch ook toegang hebt tot de Royal Showpieces tentoonstelling, moet je ook zeker deze tentoonstelling gezien hebben. Klik hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

[english]

Last month the extraordinary exhibition ‘Grace Kelly, princess and style icon’ was opened at Paleis Het Loo by the King of the Netherlands and the prince of Monaco. It’s promised to be thé exhibition of this summer.

Grace Kelly was born in 1929 in Philadelphia, the United States, and started her successful movie career at age of 22, but gave up on her career in 1956 for her fairy tale marriage with Prince Rainier of Monaco. Her beauty, character, talents, devotion and discipline, which she showed both in in her role as movie star and in her role of princess, make her so unforgettable and inspiring.

But next to being famous as an actress and princess of Monaco, Grace Kelly also was famous for being a style icon. She therefore was one of the most photographed women of the twentieth century. Her timeless style and elegance still serve as an example to many women (including me) across the globe. Hermès even named a bag, the Kelly Bag, after her. The bag is and was a big hit and whoever wants it needs a couple of thousand euros and patience (they aren’t easy to get). But whoever is content with  just watching it in real life, a visit to Paleis Het Loo between June 4th and October 26th is enough: There you can admire a real example of the Kelly Bag during the ‘Grace Kelly, princess and style icon’ exhibition. But also other beloved items, like her timeless dresses and iconic white gloves, from brands like BalenciagaChanelDiorGivenchyYves Saint Laurent are to be seen. But the most impressive garment has to be her wedding dress, designed by Helen Rose of MGM. This dress is called the most elegant and most memorable wedding dress of all times. The exhibition therefore has a great fashion element, something that really appeals to me!

The exhibition is put together by prince Albert of Monaco, Grace and Rainier’s son, and his sisters Caroline and Stéphanie. They provided many treasured memories to their mother such as movie shots, photos, dresses and other personal items for this exhibition, wherewith her whole love is reconstructed.

The exhibition sounds very interesting to me, since I find Grace Kelly both as personality and style icon very inspiring. Next to that I’ve never been to Paleis Het Loo, so I’m definitely going to pay a visit when I returned from vacation. A nice day out for the summer vacation. Will you go as well?

The exhibition ‘Grace Kely, princess and style icon’ is accesabile from June 4th to October 26th in Paleis het Loo, Apeldoorn. A ticket for ‘Grace Kelly’ (including the other exhibitions in Paleis Het Loo) costs  €17,50 per person at the pay desk, but when you buy your ticket online (click here) it costs €16,00 per person.

Love,
Rowan

Ps: Until August 24th it’s also possible to pay a visit to the ‘Royal Showpieces, a royal encounter with Dutch Design’ exhibition where in five historical chambers of the palace work of Dutch designers, such as Jan Taminiau and Dorhout Mees, is showcased. Think of the most beautiful princess dresses and most breathtaking evening dresses. Since you automatically have access to the Royal Showpieces exhibition with a ticket for the Grace Kelly exhibition you should definitely pay a visit to this exhibition as well. Click here for more information of this exhibition.

Follow on Bloglovin

5 comments