BEAUTY / TEA TREE ESSENTIAL CLEANSING KIT

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review The Body Shop Tea Tree cleansing kit cleanser toner lotion

RED REIDING HOOD: Beauty blogger before after Tea Tree cleansing kit The Body Shop ervaring reviewEffect after applying the products of the cleansing kit: A much less shiny face.

[dutch]

Al eerder vertelde ik jullie over de verrassend goed dekkende en verzorgende Tea Tree Flawless BB Cream van The Body Shop. Ik was zo enthousiast over dit product dat ik besloot ook een aantal andere producten van deze lijn te proberen, dus kocht ik voor 19,- euro (in plaats van 27,- euro wanneer je alle producten los koopt de Tea Tree Essential Starter kit welke de volgende producten bevat: Tea Tree skin clearing foaming cleanser (scrubt en verwijdert vuil, vet en dode huidcellen), Tea Tree facial toner (verfrist, verwijdert laatste resten reiniger en matteert) en Tea Tree skin clearing lotion (trekt snel in zodat je op milde wijze je huid verzorgt zonder vet te maken).

Op de tweede foto zie je hoe mijn gezicht er voor het aanbrengen en na het aanbrengen uitziet: Een stuk minder glimmend en dus matter. Naast dat het dus verzorgende producten zijn die je gezicht reinigen, geven ze je gezicht ook een goede basis voor je make-up. Natuurlijk zijn zoals je ziet mijn pukkels niet op magische wijze verdwenen na één keer gebruik, maar volgens de verpakking zou je al na drie dagen verschil zien. Dat vond ik persoonlijk tegenvallen, mijn pukkels werden wel ietsje minder, maar dat kan ook op natuurlijke wijze zijn gegaan. Ik ben namelijk altijd wel na enkele dagen van mijn pukkels af. Ik heb dit overigens geprobeerd dag voor dag voor jullie op de foto te zetten, maar door de steeds andere belichting (ik maak mijn foto’s voor een raam) gaf het een vertekend beeld. Maar neem maar van mij aan dat er geen grote verschillen waren te zien. Helaas.

Het zijn dus geen wondermiddelen, maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. Ik ben er toch wel tevreden mee, want de producten geven me wel een heel fris gevoel door de scherpe Tea Tree geur en doordat ik voel dat de producten goed intrekken. Maar hetgeen waar ik eigenlijk het meest tevreden mee ben is het matterende effect. Ik heb namelijk erg snel van een glimmend gezicht en vind producten die bijdragen aan het matteren van mijn gezicht dan ook erg fijn. Alleen al om die reden zou ik deze kit nogmaals kopen, maar niet zozeer omdat het mijn pukkels uitroeit.

Hebben jullie deze kit of bepaalde producten uit deze kit wel eens geprobeerd? Zo ja, wat zijn jullie ervaringen ermee?

Liefs,
Rowan

[english]

I told you before about the suprisingly good covering and nourishing Tea Tree Flawless BB Cream from The Body Shop. I was so excited about this product that I decided to but a couple of other products of this line, so for 19 euros (in stea of 27 when you buy everything apart) I bought the Tea Tree Essential Starter kit which contains the following products: Tea Tree skin clearing foaming cleanser (scrubs and removes dirt, grease and dead skin cells), Tea Tree facial toner (refreshes, removes rests of the cleaner and mattifies) and Tea Tree skin clearing lotion (quickly gets absorbed so your skin gets nourished in a mild way without making it greasy).

In the second photo you can see what my face looked like before applying and after applying: A lot less shiny and therefore mattified. So next to the fact that these products clean and nourish, they also mattify, which gives you a great base for your make up. Of course my pimples haven’t been vanished magically after using it only once, but according to the packages you should see a difference after three days. I actually was disappointed. My pimples were getting a bit less bad, but this might not have anything to do with the products, since I always get rid of my pimples after a few days. I by the way tried to take a picture every day, but because the lighting changed every day (since I take my photos in front of a window) it gave a distorted image. But take it from me when I say there were no major differences. Unfortunately.

So these aren’t miracle products, but I didn’t expect that either. I am quite satisfied though, because the products do give me a fresh feeling because of the sharp Tea Tree scent and because I can really feel the products getting absorbed. But the ting I love most is the mattifying effect. My face gets shiny very quickly, so I’m always looking for products that mattify my face. Reason of for me to buy this kit again.

Have you ever tried this kit or some products from this kit? If so, what are your experiences?

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

4 comments