GETEST! Dit is de beste waterproof make up voor zwemmen

RED REIDING HOOD: Beauty blogger waterproof make up test swim proof beauty look liquid eyeliner mascara foundation brows before after
RED REIDING HOOD: Beauty blogger waterproof make up test swim proof beauty look liquid eyeliner mascara foundation brows before after
RED REIDING HOOD: Beauty blogger waterproof make up test swim proof beauty look liquid eyeliner mascara foundation brows before after

1. Vichy Dermablend foundation stick
2. W7 In The Nude palette (review here)
3. L’Oréal Paris Double Extension waterproof mascara
4. HEMA eyeliner waterproof (white)
5. Essence Liquid Ink Eyeliner waterproof
6. Anastasia Dipbrow Pomade (blonde) (review here)

[dutch]

Zwemmen en make-up is vaak niet de beste combinatie, aangezien dit vaak resulteert in pandabeerogen. Maar niet altijd! Met behulp van de juiste producten kan je prima zwemmen met make-up op. Ik weet dat sommige meiden het grote onzin vinden om te gaan zwemmen met make-up op, maar het heeft voor mij gewoonweg praktische redenen. Als ik op vakantie ben bestaan mijn dagen namelijk vaak uit een stadje bezoeken, zwemmen en ‘s avonds uiteten. Tijdens het zwemmen hoef ik niet per sé make-up op, maar ik heb gewoonweg geen zin om twee keer op een dag mijn make-up te doen (als we ergens heen gaan wil ik namelijk geen blote billen gezicht). Ideaal voor mij zou het dus zijn om ‘s ochtends één keer een complete make-up look te doen waar ik verder de hele dag geen omkijken naar heb. En dat is gelukt! Voor we op vakantie gingen heb ik me flink georiënteerd op waterproof make- up producten, die ik dus ook voor deze look heb gebruikt.

Beste waterproof foundation

Allereerst gebruikte ik de super dekkende Vichy Dermablend foundation, welke ik al langer in mijn bezit heb. Echter kwam ik er pas vlak voor de vakantie – toen ik googelde op waterproof foundation zwemmen – achter dat deze waterproof is. Wat een geluk! Na het zwemmen zat het er nog steeds best goed op, alleen rondom mijn neus zie je dat de foundation een beetje is weggevaagd. Dit ligt echter niet aan de foundation, maar aan mezelf: Ik krijg altijd een volle neus tijdens het zwemmen en daardoor was ik de hele tijd met mijn hand over mijn neus aan het wrijven. Logisch dus dat de foundation daar is vervaagd.

Wenkbrauw make up waterproof

Mijn wenkbrauwen kleurde ik in met mijn Anastasia Dipbrow Pomade in blonde (lees een review hier), een product waar ik sowieso al heel enthousiast over was, maar nog meer sinds ik erachter ben gekomen dat het écht waterproof is. Het zat na het zwemmen nog perfect!

Waterproof foundation

Ook besloot ik oogschaduw op te doen ook al claimde de oogschaduw die ik gebruikte niet waterproof te zijn. Ik gebruikte een aantal kleurtjes uit het W7 In The Nude palette (lees een review hier). Ik dacht laat ik het maar gewoon proberen. En zo ben ik er dus achtergekomen dat deze oogschaduw onverwachts ook waterproof blijkt te zijn. Fijn!

Beste waterproof eyeliner zwemmen

Het gedeelte waar ik het allerbangst voor was, was mijn winged eyeliner (ik kan niet zonder mijn wings), omdat ik gewend ben dat mijn eyeliner al bij het minste of geringste (tijdens het fietsen of gewoon tijdens het lachen) al uitloopt. Voorheen gebruikte ik altijd de HEMA liquid eyeliner, maar aangezien deze al uitliep als mijn ogen een beetje tranen, wist ik wel zeker dat deze niet ‘zwemproof’ zou zijn. Op zoek dus naar een andere eyeliner. Een lezeres raadde mij de (lekker goedkope) Essence Liquid Ink waterproof Eyeliner aan. Het leek me eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar ik besloot het een go te geven. Ik ben heel blij dat ik dit heb besloten, want deze eyeliner is echt PERFECT! Zelfs na het zwemmen zit ie nog hartstikke goed. Het einde van de wing is op mijn linkeroog (rechts zat ie nog perfect) een heel klein beetje verbrokkeld, maar als dat alles is vind ik het prima. Overigens heb ik ook al gelachen en gefietst met deze eyeliner op en ook dat overleeft ie ;)

Zwemmen met waterproof mascara

Ook het vinden van een échte waterproof mascara (dus niet alleen maar spatproof) vond ik een behoorlijke uitdaging. Na het lezen van heel veel reviews besloot ik de L’Oréal Paris Double Extension waterproof mascara te kopen. Deze mascara bestaat uit twee gedeelten: Om de wimpers te versterken en verlengen breng je eerst het witte gedeelte aan en deze dek je vervolgens met de zwarte kant. Ook hierover ben ik onwijs enthousiast: Het is namelijk totaal niet uitgelopen en zat na het zwemmen nog perfect.

Waterproof oogpotlood die niet uitloopt

Tot slot gebruikte ik ook nog een wit oogpotlood, de HEMA eyeliner waterproof, op mijn waterlijn. Dit zie je helaas niet op de foto’s, omdat ik mijn ogen dicht had, maar ook deze bleef goed zitten.

Geen pandabeerogen meer voor mij dus, ik kan deze producten stuk voor stuk aanraden als je op zoek bent naar échte waterproof make-up! Één tip: Wrijf niet in je ogen! Dat klinkt logisch, maar is erg moeilijk. Als je boven water komt wil je namelijk instinctief in je ogen wrijven en deze drang is op het begin erg moeilijk te weerstaan.

Draag jij ook make-up tijdens het zwemmen en heb jij misschien nog goede waterproof make-up tips? Ik hoor het graag!

Liefs,
Rowan

[english]

Swimming and make up often isn’t the best combination, since this often results in panda eyes. But not always! With the use of the right products swimming with make-up on doesn’t have to be a problem at all. I know some girls find swimming with make-up unnecessary, but it just has practical reasons for me. When I’m on vacation my days often exists of visiting a nearby town, swimming and going out for dinner at night. I don’t necessarily have to wear make-up while swimming, but I just don’t want to do make-up twice a day (I dó want to wear make-up when we go visit a place). Ideally I would do my make up once in the morning and don’t have to touch my face anymore throughout the day. And I succeeded! Before we went on vacation I looked in to waterproof make up products, which I used for this look.

First of all I used the super covering Vichy Dermablend foundation, which I already have for quite some time. Just before we went on vacation, when googling waterproof foundation, I found out that this foundation is waterproof. Lucky me! It still looked pretty good after swimming, it just faded a little around my nose. This isn’t the foundation’s fault though, but my own: I always get water up my nose while swimming and therefore I was touching my nose with my hand all the time. So of course the foundation faded there. I filled in my eyebrows with my Anastasia Dipbrow Pomade in blonde (read a review here), a product I already loved, but since I found out it really is waterproof I love it even more. It still looked perfect after swimming! I also decided to put on eye shadow although they eye shadow I used, a couple of colors from the W7 In The Nude palette (read a review here), didn’t claim to be waterproof. I thought let’s give it a shot. And so I found that this eye shadow unexpectedly turned out to be waterproof. Nice! The part I was most afraid of was my winged eyelinder(I can’t live without my wings), since I’m used to the fact that my eyeliner easily runs off. For example while cycling (because of the wind) or while laughing (because I cry a little). I used to wear the HEMA liquid eyeliner, but since that one easily runs off I knew for sure it wouldn’t be ‘swimproof’. So I had to look for another eyeliner. A reader advised me to try the (cheap) Essence Liquid Ink waterproof Eyeliner. It almost sounded to good to be true, but I decided to give it a go. And I’m glad I did, since this eyeliner is PERFECT! Even after swimming it still looked great. The end of the wing of my left eye was a little bit crumbled (right still looked perfect), but if that’s all that’s fine to me. I also already laughed and cycled while wearing this eyeliner and it survived ;) Finding a réal waterproof mascara (so not just splash proof) also was quite a challenge. After reading many reviews I decided to but the L’Oréal Paris Double Extension waterproof mascara. This mascara exists of two parts: To elongate and strengthen the lashes you first apply the white parts and you cover this with the black part. I’m also very enthusiastic about this product: It didn’t run off at all and still looked perfect after swimming. I also used a white eye pencil, the HEMA eyeliner waterproof, on my waterline. Unfortunately this isn’t visible on the photos, because I had my eyes closed, but this one also stayed on well.

So no panda eyes for me anymore, I can totally recommend these products to you if you’re looking for réal waterproof make up! One tip: Don’t rub your eyes! This may sound obvious, but it’s really hard. When you come out of the water you instinctively want to rub your eyes and this urge is really hard to resist in the beginning.

Do you also wear make up while swimming and do you maybe have some great waterproof make up tips? I’d love to hear it!

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

7 comments