FOOD / HEALTHY BLACK BEAN BROWNIES

RED REIDING HOOD: Food blogger healthy black bean brownies recipe clean eating snacks gezonde zwarte bonen brownies recept

[dutch]

Vroeger had ik een hekel aan koken (en bakken), maar tegenwoordig is het echt een hobby van me geworden. Alles proeft zoveel beter als je het zelf hebt gemaakt en het is ook fijn om zonder schuldgevoel te kunnen snacken. Dat lukt mij tegenwoordig namelijk niet meer als ik iets voorverpakts eet. In voorverpakte dingen zitten namelijk vaak onnodig veel ongezonde producten. Hartstikke zonde, want als je het zelf maakt krijg je al die troep niet binnen. Mijn instagram (@RedReidingHood) volgers hebben waarschijnlijk al gemerkt dat ik de laatste tijd meer om mijn lichaam ben gaan denken: Ik sport toegewijd (ik ben nu bezig met de Kayla Itsines Bikini Body Guide) en denk om wat ik naar binnen schuif. Dit wil niet zeggen dat ik nooit meer iets ‘slechts’ eet, integendeel. Maar ik geloof dat ook als je er zoveel mogelijk rekening mee houdt het zeker een verschil kan maken. Even voor de duidelijkheid: Ik tel geen calorieën, maar let vooral op wát ik eet. Ik weet dat ik niet de enige ben die geïnteresseerd is in clean eating, aangezien het een ware hype is. Daarom leek het me leuk om af en toe wat heerlijke en guilt free recepten met jullie te delen.

Ik begin deze nieuwe ‘food‘ categorie met heerlijke gezonde zwarte bonen brownies, wat in eerste instantie onwijs vies klinkt, maar wat echt superlekker is. Zelfs mijn vader (een enorme suiker junkie) vindt ze lekker! En in tegenstelling tot ‘gewone’ brownies mag je hier best stiekem nog een stukje van nemen zonder je schuldig te voelen. Deze brownies zijn namelijk suikervrij, clean en voedselzandloper proof (ik houd van dat boek). Dus hoe maak je ze?

Ingrediënten
250 gram zwarte bonen uit blik (uitgelekt)
250 gram dadels (+- een uur geweekt in lauwwarm water)
50 gram rauwe courgette
2 eieren
3-4 flinke eetlepels cacao
3 flinke eetlepels kokosolie (vloeibaar)
1,5 theelepel bakpoeder
snufje zout
30 gram donkere chocolade in stukjes gehakt (optioneel, maar zeker aan te raden)

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de zwarte bonen, dadels, eieren en kokosolie in een kom en mix dit met een staafmixer tot het geheel glad is.
3. Voeg de courgette, cacao, bakpoeder en het zout toe aan het mengsel en mix ook dit glad met behulp van de staafmixer.
4. Meng de stukjes donkere chocolade door het beslag, maar gebruik nu niet de staafmixer. Het is namelijk lekker als je echt de stukjes chocolade proeft. Je kan er ook voor kiezen deze stap over te slaan, want de chocolade stukjes zijn erg lekker, maar zorgen er wel voor dat je de brownies niet meer helemaal suikervrij zijn.
5.Vet een ovenschaal in met wat kokosolie. 

6. Giet het beslag in een ovenschaal en verdeel het gelijkmatig.
5. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven. Laat je brownie afkoelen voordat je hem aansnijd. 

Hebben jullie wel eens zwarte bonen brownies gegeten of zijn jullie na het lezen van dit artikel van plan ze eens te maken? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,
Rowan

Ps: Heb jij al meegedaan aan mijn giveaway om het perfecte paar sandalen met hakken te winnen?

[english]

I used to hate cooking (and baking), but nowadays cooking became a hobby to me. Everything tastes so much better when you made it yourself and it’s also a nice feeling to snack without guilt. I can’t do that anymore when I eat something with a wrapper. Those products contain an unnecessary high amount of unhealthy products. Such a waste, because when you make it yourself you won’t ingest all that crap. My instagram (@RedReidingHood) probably already noticed I’ve been looking after my body better lately: I’m working out dedicated (I’m doing the Kayla Itsines Bikini Body Guide at the moment) and think about what I shove in my mouth. I’m not saying I’m not eating anything ‘bad’ anymore, at the contrary. But I do believe that also when you just try to eat as clean as often as possible for you, you can already make a change. Just to be clear: I don’t count calories, but I just watch whát I eat. I know I’m not the only one interested in clean eating, since it’s a big hype. That’s why I assumed it would be nice to share some delicious and guilt free recipes every now and then.

I’m starting this new ‘food’ category with delicious healthy black bean brownies, what might sound disgusting, but really is delicious. Even my father (a real sugar junkie) likes them! And in contrary to the ‘normal’ brownies it’s not a problem to take one more piece without feeling guilty. After all these brownies are sugar free and clean. So how do you make them?

Ingredients
250 gram black beans from a can (leaked)
250 gram dates (+- one hour soaked in lukewarm water)
50 gram raw squash
2 eggs
3-4 big spoons of cacao
3 big spoons of cocos oil (liquid)
1,5 teaspoon of baking powder
pinch salt
30 gram dark chocolate chopped in pieces (optional, but highly recommended) 

Preparation 
1. Preheat the oven to 175 degrees.
2. Put the black beans, dates, eggs and cocos oils in a bowl and mix this with an immersion blender until the whole is smooth.
3. Add the courgette, cacao, baking powder and salt to the mixture and mix this smooth as well by using the immersion blender.
4. Mix the pieces of dark chocolate through the mixture, but don’t use the immersion blender since it’s very tasty when you actually taste the pieces chocolate. You can also choose to skip this step, because the pieces of chocolate are delicious, but do cause your brownies not to be entirely sugar free any more.
5. Oil a baking dish with some cocos oil.
6. Pour the mixture in the baking dish and spread it evenly.
5. Put the baking dish in the oven for approximately 30 minutes. Give your brownie some time to cool down before you cut it.

Have you ever eaten black bean brownies or are you planning on making them after reading this article? I’d love to hear it!

Lots of love,
Rowan

Ps: Did you already enter my giveaway to win the perfect pair of strappy sandals?

Follow on Bloglovin

6 comments