BEAUTY / ‘DE TUINEN’ GREEN CLAY MASK

RED REIDING HOOD: Beauty blogger groene klei masker de tuinen review ervaring tea tree olie

RED REIDING HOOD: Beauty blogger groene klei masker de tuinen review ervaring tea tree olie green face mask

De Tuinen groene klei masker / The Gardens green clay mask: now available for 50% off HERE

[dutch]

Toen ik dit groene klei masker van De Tuinen ontving besloot ik ‘m meteen te testen. Dit masker is namelijk onlangs uitgeroepen tot beste huidverzorgingsproduct. Ook het feit dat dit masker in het bijzonder geschikt is voor onzuivere, ontstoken en vette huid en bij puistjes en mee-eters wekte mijn interesse. Ik kamp namelijk al heel wat jaren met een vette huid en heb zo nu en dan enorm last van acné. Het is al een tijdje geleden dat ik zo’n last heb gehad van acné, maar wel heb ik nog steeds last van onzuiverheden (rode vlekjes) en mee-eters. Volgens De Tuinen zoekt de klei de onreinheden in de huid op, klampt zich daar vast en zuigt letterlijk alles uit de huid wat er niet thuis hoort. Ook worden oude huidcellen verwijderd en nieuwe huidcellen aangemaakt. Het masker stimuleert de doorbloeding en verhoogt de elasticiteit van de huid en reguleert het de talgproductie. Klinkt goed toch? Als extra werkstof is aan de groene klei (welke wordt gewonnen in Frankrijk) Tea Tree olie (wat ik veel gebruik) en lavendel olie toegevoegd. Het masker kan trouwens op het hele lichaam gebruikt worden, handig voor als je bijvoorbeeld pukkeltjes op je rug hebt.

Het masker dient twee keer per week met vingers in een dikke laag op een gereinigde huid te worden aangebracht en na circa 10 tot 15 minuten met lauwwarm water te worden verwijderd. Ik heb het masker vorige week ontvangen en nu één keer gebruikt. Om eerlijk te zijn heb ik hiervoor alleen nog maar van die hele goedkope maskertjes gebruikt, waar altijd veel te weinig in zit om je gezicht onder een dikke laag te kunnen smeren (wat de vrouw op de foto op de verpakking wonder boven wonder wel lukt). In deze tube zit echter 150 gram, waarmee je denk ik zo’n 15 keer mee doet. Je hebt vanwege de dikke pasta substantie namelijk niet heel veel product nodig om het dekkend te maken. Het masker trekt overigens snel in, je kan het gewoon voelen trekken. Op een gegeven moment voelt het zelfs raar om te lachen: Je hele gezicht is stijf. Dat vond ik wel een geinig gevoel. Ook voelt het op een gegeven moment heel fris en een beetje prikkelend, maar niet op een vervelend manier, aan. Ik denk dat dat mede komt door de tea tree olie, want zo voelt het ook altijd als ik mijn andere tea tree producten aanbreng (lees daar hier meer over). Ik ben na één keer gebruiken niet spontaan van mijn onzuivere huid af, maar ik merkte wel dat mijn huid na gebruik veel zachter aanvoelde, dus ik denk zeker dat als je dit masker langere tijd gebruikt het een verschil kan maken.

Heb jij dit masker al eens geprobeerd of ben je dit van plan? Je bestelt ‘m hier voor slechts 3,99 euro (in plaats 7,99). O ja, je kan nu door jouw Groene Klei selfie (de #CLAYFIE) te uploaden kans maken op een beauty pakket t.w.v. 150 euro! Ik ga zeker een poging wagen! Meedoen doe je hier.

Liefs,
Rowan

[english]

When I received this green clay mask from ‘De Tuinen‘ (Dutch for The Gardens) I immediately decided to test it. This mask has recenly been acclaimed to best skincare product. Also the fact that this mask is particularly appropriate for the impure, inflamed and greasy skin and acne really caught my interest. I’ve been dealing with a greasy skin for quite some years now and every now and then I have a serious outbreak of acne. It’s been quite a while since I suffered from severe acne, but do still have impurities (red spots) and blackheads. According to De Tuinen the clay looks for dirtiness, clings on to it and literally sucks everything from the skin that doesn’t belong there.Also old skin cells get removed and new ones are created. The mask stimulates the blood flow and heightens the elasticity of the skin and regulates the production of tallow. Sounds good, right? They also added Tea Tree oil (which I already use a lot) and lavender oil to the green clay (which is gained in France). The mask can be used on the whole body by the way, which can be helpful if you for example have pimples on your back.

The mask should be applied in a thick layer twice a week on a cleared skin using the fingers and should be removed after approximately 10 to 15 minutes with lukewarm water. I received the mask last week and used it once. Toe be fair I’ve only been using those really cheap masks before which always contains to little to cover your face with a thick layers (which somehow does work for the woman on the packaging) This tube contains 150 grams though which can be used approximately 15 times. You don’t need a lot of product because of the thick paste substance to make it covering. It dries up very quickly by the way, you can feel it getting absorbed. On a certain moment it even feels weird to smile: Your whole face feels stiff. I thought that was quite a funny feeling. It also feels very fresh and it stings a little bit, but not in an irritating way. I think that’s because of the tea tree oil, because it also feels like that when I apply my other tea tree products (read more about that here). I didn’t magically get a spotless skin after using it once, but I did notice my skin felt much softer after use, so I really think that when you use this mask for a longer time it can really make a difference.

Have you ever used this mask before or are you planning to? You can order it here for only 3,99 euros (in stead of 7,99). Oh, and you can upload your Green Clay selfie (the #CLAYFIE) for a chance to win a beauty package worth 150 euros! I’m sure going to give it a try! You can enter here.

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

8 comments