BEAUTY / WILD ARGAN OIL MASSAGE SOAP

RED REIDING HOOD: Beauty blogger the body shop wild argan oil massage soap

The Body Shop – Wild Argan Oil Massage Soap

[dutch]

Toen ik vorige week samen met mijn zusje bij The Body Shop was en de verkoopster ons vertelde dat het tweede huidverzorgingsproduct 50% korting was besloten we beiden deze Wild Argan Oil Massage Soap (5 euro per stuk) te kopen. Ik heb al veel goede verhalen gehoord over arganolie, zoals dat de hoge dosering aan de antioxidant vitamine E celvernieuwing ondersteunt en daarmee huidveroudering tegengaat. Ik was dus al heel benieuwd naar deze lijn en naar de massagezeep in het bijzonder. Het leek me zo’n lekker gevoel en bovendien ruikt het gewoon onwijs lekker! Tijd voor een test!

De bobbeltjes voelen inderdaad fijn aan op je huid, maar het is onwijs moeilijk om de zeep niet uit je hand te laten glippen als deze nat is geworden. Ik heb ‘m dan ook meerdere keren laten vallen. Inmiddels heb ik ‘m denk ik zo’n vijf keer gebruikt en wat me op is gevallen is dat de bobbels bijna helemaal plat zijn geworden. Dit was natuurlijk te verwachten, maar toch is het jammer. Wat mij ook is opgevallen is dat mijn huid vrijwel meteen na gebruik, terwijl ik nog onder de douche sta, vrij stroef aanvoelt. Dit vond ik een vreemd, maar niet vervelend gevoel. Ik heb gelezen dat één van de eigenschappen van arganolie is dat het niet vet aanvoelt en vrijwel direct intrekt, dus dat is waarschijnlijk de reden voor het stroeve gevoel.

Ik vind deze zeep heerlijk ruiken, maar voor het massage effect zou ik ‘m niet weer kopen, omdat je ‘m dus zo makkelijk laat vallen en de bobbels snel verdwijnen. 5 euro vind ik echter niet zo duur en ik denk wel dat deze zeep heel lang mee kan, dus al met al ben ik best tevreden. En als het werkelijk huidveroudering tegengaat is dat natuurlijk hartstikke mooi ;)

Heb jij al iets van de Wild Argan Oil lijn van The Body Shop geprobeerd of ben je dit van plan?

Liefs,
Rowan

[english]

When my sister and I were at The Body Shop last week and the salesgirl told us that the second skincare product was 50% off we both decided to buy this Wild Argan Oil Massage Soap (5 euros each). I’ve already heard lots of  good stories about argan oil, like the fact that the high amount of the antioxidant vitamin E stimulates cell renewal which fights skin aging. So I was very curious about this line and especially the massage soap. I thought it would be a greet feeling and it just smells great! Time for a test!

The bobbles indeed feel great on your skin, but it’s super hard not to drop the soap when it’s wet, so I did multiple times. I think I used it five times now and I noticed the bobbles are almost fully disappeared. Of course this was expected, but it’s still a pity. I also noticed that my skin feels pretty rough right after using the soap, when I’m still in the shower. It felt weird, but I read that one of the features of argan oil is that it doesn’t feel greasy and almost immediately gets absorbed, so that probably explains the rough feeling.

I think this soap smells amazing, but I wouldn’t buy it again for the massage effect, since you drop it very easily and the bobbles disappear quite soon. I don’t think 5 euros is very expensive though and I do think the soap lasts for a very long time, so I’m pretty satisfied. And if it really fights skin aging that would be great ;)

Did you already try something from the Wild Argain Oil line from the Body Shop or are you planning to?

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

2 comments