DIY RIPPED JEANS

RED REIDING HOOD: tutorial DIY ripped jeans distressed denim how to hoescheuren spijkerbroek

RED REIDING HOOD: tutorial DIY ripped jeans distressed denim how to hoescheuren spijkerbroek

[dutch]

Ik draag mijn blauwe spijkerbroeken nauwelijks meer en bedacht me dat ik ze waarschijnlijk leuker zou vinden en dus vaker zou dragen met één simpele scheur erin. Zo gezegd, zo gedaan. Vandaag ga ik jullie dus uitleggen hoe je, net als ik, gemakkelijk scheur(en) maakt in je jeans. Alles wat je nodig hebt is natuurlijk een spijkerbroek, een schaar en een nagelvijl (of schuurpapier of een kaasrasp). Doe eerst je spijkerbroek aan en bedenk waar je de scheur(en) eventueel wil hebben. Markeer dit gedeelte door er een stipje neer te zetten met een pen of door alvast (voorzichtig!) een klein knipje te maken. Trek daarna de broek uit en knip de scheur verder zover als je wilt. Gebruik vervolgens de nagelvijl om de randen van rafels te voorzien. That’s it! Als je broek in de wasmachine is geweest ziet de scheur er overigens nog beter uit: De rafels zullen dan een soort kwastjes vormen.

Liefs,
Rowan

[english]

I’m hardly ever wearing blue jeans anymore and I figured I might like them better and therefor wear them more often if they’ve got one simple rip. So that’s what I did. Today I’m explaining you how you can, like me, easily rip your jeans. All you need is of course a pair of jeans, scissors and a nail file (or sandpaper or a cheese grater). First put on your jeans and decide where you want your rip(s). Mark this point by placing a dot with a pen or by already (carefully!) making a little cut. Afterwards pull off your jeans and cut the rip as far as you want it to be. Then use the nail file to fray the edges. That’s it! When you’re jeans have been in the laundry machine the rip(s) will look even better: The frays will be tangled.

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

8 comments