BEAUTY / VITA LIBERATA PHENOMENAL

RED REIDING HOOD: Beauty blogger ervaring Vita Liberata pHenomenal Tan Mousse review tanning mit self-tan

RED REIDING HOOD: Beauty blogger ervaring Vita Liberata pHenomenal Tan Mousse review self-tan before after legs

RED REIDING HOOD: Beauty blogger ervaring Vita Liberata pHenomenal Tan Mousse before after photos review self-tan

[dutch]

Het is al bijna november en ik ben mijn zomer kleurtje nu echt kwijt: Hallo, melkflessen! Bruin worden van de zon wordt ‘m dus niet meer, dus toen ik werd gevraagd om de Vita Liberata pHenomenal Tan Mousse te proberen twijfelde ik geen moment! Dit is de allereerste keer dat ik self-tan gebruikte en ik was daarom ook wel een beetje huiverig, omdat ik wel eens nare verhalen over strepen en een oranje kleur heb gehoord. Die huiverigheid was echter nergens voor nodig, want het resultaat is prachtig! Zoals je ziet op de foto’s ben ik een stuk bruiner geworden, maar ziet het er heel natuurlijk uit. Helemaal niet oranje, maar juist zongebruind. Ik gebruikte de ‘medium’ variant, maar ik zou de ‘dark’ variant ook best aandurven. Ook zie je totaal geen strepen, wat komt door het bijgeleverde handschoentje welke zorgt voor een egaal resultaat. Maar wat misschien nog wel het beste is, is dat de tan 2-3 weken blijft zitten, en ik spreek uit ervaring! Ik testte de self-tan namelijk voor het eerst vier weken geleden en het bleef zeker 2 weken goed zitten en de week daarna was het nog steeds wel zichtbaar, maar begon het wel te vervagen. Om dit 2-3 weken resultaat te bereiken moet je echter wel 3x smeren en tussen elke ‘smeerbeurt’ moet minstens 3 uur zitten en tussendoor moet je steeds douchen. Dit kan je dus op één dag doen (zoals ik deed), maar je kan ook drie dagen achter elkaar smeren (iedere keer binnen 24 uur). Bijvoorbeeld in de ochtend douchen, insmeren, de volgende dag weer douchen en daarna insmeren en de dag erna weer douchen en insmeren.

Bovenstaande foto’s heb ik gisteren gemaakt, omdat mijn kleurtje weer compleet weg was gegaan en ik het weer tijd vond voor een kleurtje. Op de foto’s heb ik nog maar één keer gesmeerd. Na de derde keer smeren wordt het nog ietsjepietsje donkerder, maar het is geen groot verschil. Dit is dus wel ongeveer het uiteindelijke resultaat. Op de tweede foto zie je twee keer hetzelfde been: Voor en na het tannen. Op de derde foto zie je mijn beide benen: Mijn linkerbeen mét tan en mijn rechterbeen zónder tan. Mooi hè?

De Vita Liberata pHenomenal Mousse kost wel wat, namelijk 46,50 euro, maar is het zeker waard! Zoals gezegd is het effect heel mooi en blijft het wel 2-3 weken zitten (een unieke eigenschap voor self-tans). Daarnaast is het ook nog eens (in tegenstelling tot de zonnebank) vriendelijk voor je huid; het bestaat voor 70% uit organische extracten. Wat ook fijn is, is dat de tan totaal niet afgeeft. Ik ben dus fan!

De Vita Liberata pHenomenal is hier verkrijgbaar.

Heb jij wel eens self-tan gebruikt en wat is jouw ervaring hiermee?

Liefs,
Rowan

[english]

It’s almost November and I really lost my summer tan now: Hello, milk bottles! Getting tanned by the sun is not an option anymore, so when I got asked to test the Vita Liberata pHenomenal Tan Mousse I didn’t doubt for second! This was the first time ever for me to use self-tan and to be fair I was a bit scared, because I heard some stories about stripes and an orange color. There was no need to be scared though, since the result is amazing! Like you can see on the photos I’m a lot more tanned, but it also looks very natural. Not orange at all, but more like a sun tan. I used the ‘medium’ variant, but I would dare to try the ‘dark’ variant as well. You also don’t see any stripes, which is because of the included tanning mit which makes sure you get even results. But the best part probably is the fact that the tan lasts for 2-3 weeks and I speak from experience! The first time I tested the self-tan was four weeks ago and it lasted really good for 2 weeks. It was still visible the week after, but it did start to fade. To achieve the 2-3 weeks results you’ve got to smear 3 times en between every ‘turn to smear’ have to be at least 3 hours and you’ve got to shower in between every time turn. You can do this one one day (like I did) but you can also smear three days in a row (with a max of 24 hours in between every turn). For example shower in the morning, smear, shower again the next day and smear and shower and smear the day after again.

The photos above are taken yesterday. Since my tan was completely gone I thought it was time for a new tan. Pictured on the photos I only smeared once. After three times of smearing it gets a tiny bit darker, but it’s not a big difference. So this kind of is the end result. In the second photo you see the same leg twice: Before and after tanning. In the third photo you see both of my legs: My left leg with tan and my right leg without tan. Nice, right?

De Vita Liberata pHenomenal Mousse doesn’t come cheap, it costs 46,50 euros, but it’s worth it! Like I said the effect is gorgeous and it lasts for 2-3 weeks (a unique feature for self-tans). Next to that it’s friendly for your skin (in contrary to a sunbed); it exists for 70% of organic extracts. Another great thing is the fact that it doesn’t spread. I’m a fan!

The Vita Liberata pHenomenal is available here.

Did you ever use self-tan before and what is your experience?

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

7 comments