BEAUTY / NEW ZOEVA BRUSHES

RED REIDING HOOD: Beauty blogger Zoeva brushes review ervaring

RED REIDING HOOD: Beauty blogger Zoeva Cosmetics brushes order cases etuis kopen ervaring review

RED REIDING HOOD: Review Zoeva Cosmetics brushes beauty blogger

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Zoeva Cosmetics 104 buffer brush foundation full coverage

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Zoeva Cosmetics 142 concealer buffer brush full coverage kwast blending

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Zoeva Cosmetics 127 luxe sheer cheek brush bronzer highlighter soft

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Zoeva Cosmetics 231 petit crease brush

[dutch]

Al jaren gebruik ik zo’n standaard platte foundationkwast van de HEMA om mijn foundation aan te brengen. Ik vind echter dat het een wat streperig effect geeft en omdat ik me de laatste tijd veel meer in beauty verdiep (en het echt heel leuk vind) ben ik er achtergekomen dat er veel meer soorten foundationkwasten op de markt zijn. Uiteindelijk, na heel veel research, twijfelde ik tussen een stippling brush, een buffer brush en een beautyblender. Omdat ik al zoveel goede verhalen heb gehoord over de zeer betaalbare Zoeva kwasten en deze graag eens wou proberen viel de beautyblender (voor nu) af. Omdat ik een vrij oneffen huid heb houd ik van full coverage en daarom koos ik uiteindelijk voor een buffer brush. De stippling brush geeft namelijk een wat luchtiger effect, iets wat heel mooi kan zijn voor mensen met een wat meer effen huid, maar voor mij dus niet gewenst is. Toen ik zag dat je verzendkosten moest betalen, besloot ik er gelijk nog een paar bij te kopen. Dus kocht ik er nog een concealer buffer brush, een sheer cheek brush en een petit crease brush bij. Ik plaatste mijn bestelling vorige week dinsdag en het pakketje was vrijdag binnen. Dat vind ik heel netjes voor iets wat vanuit Duitsland moet komen. De verzendkosten zijn overigens ook wel te overzien, hoor: 5,50 euro. Ze kwamen trouwens allemaal in een apart etui, welke ik erg handig vind voor reizen. Wat ik van alle kwasten afzonderlijk vind lees je hieronder.

104 Buffer (HIER)
Wauw, wat een wereld van verschil met mijn platte foundationkwast. Mijn foundation ziet er na het gebruik van deze platte kwast met dichtbij elkaar gebonden haren veel natuurlijker en dus mooier uit. Ook biedt het zoals beloofd een goede dekking waar ik met mijn oneffen huid heel blij mee ben. Bovendien heb ik het idee dat doordat mijn foundation echt in mijn huid wordt gedrukt het ook beter blijft zitten. Ook zijn de haren lekker zacht, waardoor het niet prikt wanneer je met deze kwast op je huid drukt. Over de langdurigheid van geen van de kwasten kan ik wat zeggen, aangezien ik ze pas een week heb. Maar ik heb op verschillende (vooraanstaande) blogs gelezen dat ze er zelfs na jaren gebruik nog goed uitzien en ze weinig last hebben van haaruitval. Als je dus houdt van een full coverage look is deze kwast echt een must-have!

142 Concealer Buffer (HIER)
Voordat ik deze kwast had bracht ik mijn concealer aan met mijn vingers of een heel priegelig combikwastje van The Body Shop (deze), welke eigenlijk meer geschikt is voor lippenstift. Ik vond het kwastje een heel onnatuurlijk effect geven en het aanbrengen met mijn vingers vond ik ook niet optimaal. Ik ben dan ook heel tevreden met deze concealer buffer die net als de gewone buffer mijn concealer heel mooi en natuurlijk in mijn huid drukt. Wat mij betreft is ook deze kwast een must-have.

127 Luxe Sheer Cheek (HIER)
Ook deze kwast, welke ik zowel voor mijn bronzer als highlighter gebruik, is zeker een upgrade in vergelijking met wat ik had. Ik gebruikte hiervoor namelijk een, ook schuin afgesneden, bronzer kwast van de HEMA. Echter vond ik de haren hiervan een beetje stug en prikken en ook beginnen de haren inmiddels flink los te laten. Doordat de haren van de HEMA kwast zo stug, bracht deze kwast mijn bronzer ook vrij streperig en hard aan. De Zoeva luxe sheer cheek kwast met hele zachte haren voelt echter veel fijner aan op de huid en brengt mijn bronzer ook wat natuurlijker en minder streperig aan. Ook hier ben ik dus zeker blij mee!

– 231 Petit Crease (HIER)
De laatste tijd ben ik wat meer aan het experimenteren met oog make-up, vooral met het aanbrengen van make-up in de crease. Ik had al een grovere crease brush van HEMA die de oogschaduw wat verspreider en minder strak aanbrengt in mijn crease, maar ik was ook nog op zoek naar een brush die oogschaduw in mijn crease wat strakker aan kan brengen. Daar is deze petit crease zeker geschikt voor. Een echte must-have zou ik het niet noemen, maar als je graag wil experimenteren met oog make-up is dit zeker een handige tool.

Al met al ben ik dus super tevreden met mijn Zoeva kwasten! Heb jij al kwasten van Zoeva? Zo ja, welke?

Liefs,
Rowan

[english]

For years I’ve been using a standard flat foundation brush from HEMA to apply my foundation. I find it gives to much of a stripy effect though and since I’m learning a lot more about beauty lately I found out there are many more foundation brushes available. Eventually, after a lot of research, I was in doubt between a stippling brush, a buffer brush and a beautyblender. Since I already heared so much good stories about the super affordable Zoeva brushes and really wanted to test these the beautyblender was a no-go (for now). Since I’ve got quite an uneven skin I like full coverage and therefore decide to go for the buffer brush. The stippling brush gives more of an airy effect, which can be gorgeous for people with a more even skin, but isn’t desired for me. When I saw I had to pay shipping costs, I decided to buy a couple more. So I also bought a concelear buffer brush, a sheer cheek brush and a petit crease brush. I ordered last Tuesday and received my package last Friday. Quite fast for something that needed to come from Germany. The shipping costs were okay by the way: 5,50 euros (for Dutchies). They all came in seperate cases, which I find very convenient for traveling. Find out below what I though of all the brushes seperately.

– 104 Buffer (HERE)
Wow, wat a big difference compared to my flat foundation brush. My foundation looks so much natural and therefore prettier after using this flat brush with tight tied hairs. It also gives me a nice full coverage which I really like since my skin is very uneven. Next to that I feel like my foundation lasts longer since it gets pressed into my skin. Also the hairs are very soft, making them gentle for the skin. I can’t really tell much about the durability of any of the brushes, since I only got them for a less than a week. But I read on many (well-read) blogs that even after years of use the Zoeva brushes still looks good and the hair loss is minimal. So when you look a full coverage this brush definitely is a must-have!

– 142 Concealer Buffer (HERE)
Before I had this brush I applied my concealer using my fingers or a very tiny combined brush from The Body Shop (this one), which actually is more suitable for lipstick. I thought the brush gave a very unnatural effect and applying with my fingers didn’t work great for me as well. I therefore am very content with this concealer buffer that just like my regular buffer presses my concealer nice and naturally into my skin. Definitely a must-have to me as well.

– 127 Luxe Sheer Cheek (HERE)
This brush, which I use both for my bronzer and my highlighter, is definitely an upgrade compared to what I had as well. Before I had this one I used a, also slanted, bronzer brush from HEMA. I found the hairs a bit stiff and scratchy though and the hairs are starting to fall out. Because the hairs of that brush are so stiff I applied my bronzer quite harsh and stripy. The Zoeva luxe sheer check with it’s soft hairs feels so much nicer to the skin and also applies my bronzer more natural and less stripy. Really like this one!

– 231 Petit Crease (HERE)
Lately I’ve been experimenting some more with eye make-up, especially with applying make-up in the crease. I already had a more rough crease brush from HEMA that applied the eye shadow more spread out and less tight in my crease, but I was still looking for a brush that applied my eye shadow some tighter in my crease. For that use this petit crease brush is definitely suitable. I wouldn’t call it an absolute must-have, but if you like to experiment some more with eye make-up this sure is a handy tool.

All in all I’m very content with my Zoeva brushes. Do you already own Zoeva brushes? If so, which ones?

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

2 comments