BEAUTY / URBAN DECAY DE-SLICK MAKEUP SETTING SPRAY

RED REIDING HOOD: Skindinavia Urban Decay oil-control de-slick makeup setting spray beauty blogger review before after

RED REIDING HOOD: Skindinavia Urban Decay oil-control de-slick makeup setting spray beauty blogger review before after ingredients

RED REIDING HOOD: Skindinavia Urban Decay oil-control de-slick makeup setting spray beauty blogger review before after

RED REIDING HOOD: Skindinavia Urban Decay oil-control de-slick makeup setting spray test beauty blogger review before after

[dutch]

Deze Urban Decay oil-control  de-slick makeup setting spray durf ik gerust mijn beste beauty aankoop ooit te noemen. Waarom? Omdat het precies doet wat het zegt: Het zorgt ervoor dat je make-up de hele dag goed blijft zitten en je gezicht olievrij houdt. Ik heb zelf een gemengde huid: Op mijn T-zone heb ik een enorm vettige huid, vooral mijn neus kan er wat van. Na een dag zit er meestal geen tot nauwelijks foundation meer op mijn neus. Op mijn voorhoofd zie ik op het einde van de dag vaak ophopingen van foundation zitten. Niet bepaald charmant. Ik overwoog eerst de bekende MAC fix+ spray te kopen, maar die schijnt je juist een dewy look te geven, wat bij mij waarschijnlijk eerder vettig lijkt en bovendien schijnt ie bij mensen met een vette huid toch niet zo geweldig te werken. Toen ik dus heel veel goede reviews las over deze special oil-control Urban Decay setting spray, móest ik het hebben.

Dit is wat Urban Decay zelf heeft te zeggen over het product:
Oily skin has met its match! Mist on this weightless spray to control oil, deflect surface shine and help makeup stay put. Meet your most powerful oil-control ally. De-Slick mists on weightlessly to control oil, deflect surface shine and keep skin looking beautifully matte. High-tech ingredients help keep foundation, shadow and blush from smudging, sliding or fading – so you hardly ever need to touch up.

Developed in an exclusive partnership with SKINDINÄVIA, this groundbreaking, clinically tested formula features patented Temperature Control Technology. Yep, this baby actually lowers the temperature of your makeup to help it stay put and keep skin looking smooth (but never shiny).

Unlike similar products on the market, the sprayer delivers a microfine mist that goes on so light, you’ll hardly feel it – and once you’ve applied it, you won’t even know it’s there. If you’ve tried other setting sprays that feel sticky or tight on your skin, you’ll be AMAZED by how different this is. Beware of imitations!’

Ze beloven dus het volgende: Het houdt glans en dus olie tegen, zorgt ervoor dat je make-up perfect blijft zitten (het gaat niet uitvegen, glijden of vervagen) en de huid blijft er mooi mat uitzien. En weet je wat? Niks daarvan is gelogen. Ik heb er nog wel iets aan toe te voegen: Het zorgt er ook voor dat je make-up nog mooier en natuurlijker zit, kijk maar naar de derde foto waar je mijn gezicht ziet voor en direct na het aanbrengen. Ik vind dat mijn gezicht er op de tweede foto net iets levendiger uitziet. Op de vierde foto zie je mijn gezicht direct na het aanbrengen en 7 uur later. Ik heb deze foto’s met mijn telefoon gemaakt, omdat ik snel moest. Je ziet dan ook dat de kwaliteit van de tweede foto wat minder is, maar toch kan je het effect goed zien. Zoals ik zei glimt mijn neus enorm aan het einde van de dag en is de foundation er vrijwel geheel vanaf gegleden en ook op mijn voorhoofd zit mijn make up  normaal gesproken niet mooi meer. Als ik deze spray gebruik blijft mijn hoofd echter geheel glimvrij en zit mijn make-up aan het einde van de dag nog perfect. Er zit hoogstens een heel klein beetje meer glim op mijn neus, maar vettig lijkt het niet. Het lijkt gewoon een natuurlijke glans. Overigens moet ik er wel bij zeggen dat ik ook een primer (MAC prep+prime skin) gebruik en het niet heb getest zonder dat ik een primer droeg. Wel heb ik vaak genoeg wél de primer en niet de spray gebruikt en dan krijg ik toch dat mijn make-up een beetje gaat glijden en mijn T-zone gaat glimmen.

Pluspunten
– Make-up blijft de hele dag goed zitten (veegt niet uit, gaat niet glijden of vervagen)
– Gezicht blijft mat en glansvrij
– Make-up ziet er iets levendiger uit

Minpunten
– De prijs van 25,80 euro
– Niet verkrijgbaar in Nederland, maar wel zonder verzendkosten via de Briste webshop beautybay (Engeland hoort bij de EU, dus je betaalt geen invoer- en douanerechten.

Liefs,
Rowan

[english]

I dare to call this Urban Decay oil-control  de-slick makeup setting spray my best beauty purchase ever. Why? Because it does exactly what I says: It keeps your make up put all day long and your face oil-free. I have a mixed skin condition myself: My T-zone is very oily, especially my nose knows how to shine like a diamond. In the end of the day there’s barely any foundation left on my nose. My forehead shows heaps of foundation on the end of the day. Not quite charming. I first considered getting the famous MAC fix+ spray, but since it’s said to give you a dewy look, I think it would make my skin look greasy (the opposite of what I want such a spray to do). Plus I read it didn’t seem to work so well for people with oily skin. So when I read a lot of positive reviews regarding this oil-control Urban Decay setting spray, I just had to get it.

This is what Urban Decay has to say about this product:
Oily skin has met its match! Mist on this weightless spray to control oil, deflect surface shine and help makeup stay put. Meet your most powerful oil-control ally. De-Slick mists on weightlessly to control oil, deflect surface shine and keep skin looking beautifully matte. High-tech ingredients help keep foundation, shadow and blush from smudging, sliding or fading – so you hardly ever need to touch up.

Developed in an exclusive partnership with SKINDINÄVIA, this groundbreaking, clinically tested formula features patented Temperature Control Technology. Yep, this baby actually lowers the temperature of your makeup to help it stay put and keep skin looking smooth (but never shiny).

Unlike similar products on the market, the sprayer delivers a microfine mist that goes on so light, you’ll hardly feel it – and once you’ve applied it, you won’t even know it’s there. If you’ve tried other setting sprays that feel sticky or tight on your skin, you’ll be AMAZED by how different this is. Beware of imitations!’

So this is what they promise: It stops shine and oil, makes, keeps your make up stay put (no smudging, sliding or fading) and keeps your skin looking beautifully matte. And you know what? None of that is a lie. I do have something to add though: It makes your make-up look even more pretty and natural, just have a look at the third photo where you see my face before and right after applying. I think my skin looks just a bit more lively on the second photo. The fourth photo shows my face right after applying and 7 hours later. I took these photos with my phone because I was in a hurry. You therefore see that the quality on the second photo isn’t superb, but it still shows the effect. Like I said my nose gets very shiny at the end of the day and the foundation is almost entirely sled off. Also on my forehead my make up usually doesn’t look nice anymore. When I use this spray do my head stays entirely free of shine and my make up still looks great at the end of the day. There might be a tiny little bit more shine on my nose, but it doesn’t look oily. It just looks like a natural glow. I do have to add though that I also use a primer (MAC prep+prime skin) and didn’t test it without wearing a primer. I did use the primer without the spray very often though and when I do my make-up will slide and my T-zone will shine.

Pros
– Make-up stays put all day (doesn’t smudge, glide or fade)
– Face stays matte and shine free
– Make-up looks more lively

Cons
– The price of 25,80 euros
– Not available in the Netherlands, but you can order it without shipping costs via the British webshop beautybay.

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

3 comments