BEAUTY / KIEHL’S ULTRA FACIAL MOISTURIZER

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Kiehl's ultra facial moisturizer spf 30 dry skin sunscreen kim kardashian

[dutch]

Sinds een paar maanden, eigenlijk vanaf dat het echt kouder werd, ben ik op zoek naar een goede moisturizer voor mijn gecombineerde huid. Ik heb last van acne op mijn kin, maar heb tegelijkertijd last van droge plekken. Die droge plekken doen zeer (voelt trekkerig), maar zijn ook niet bepaald charmant. Als je huid droog is zit je make-up ook meteen heel lelijk. Je foundation lijkt dan sneller cakey en droge plekken vallen met make-up op nog meer op. Daarnaast is het in tegenstelling tot wat veel mensen denken ook belangrijk om je huid gehydrateerd te houden als je acne hebt. Vroeger had ik zelf altijd de neiging om mijn huid uit te drogen met het idee dat daarmee ook mijn puistjes zouden verdwijnen, maar dit heeft juist een tegengesteld effect. Om het tekort aan oliën aan te vullen gaat je huid dan namelijk nog meer talg aanmaken wat puistjes veroorzaakt. Dat wil je dus juist niet! Op zoek naar een goede moisturizer dus!

Aanvankelijk had ik mijn zinnen gezet op Hope in a jar van Philosophy, omdat dit product onwijs populair is. Dan zal het wel bijzonder zijn, toch? Toen ik wat van het goedje uitprobeerde bij Ici Paris viel mij gelijk iets op: Het ruikt naar natte hond! Gelukkig bestaat er ook een versie voor dry skin, welke naar mijn mening een stuk minder erg stinkt. Om eerlijk te zijn vind ik de dry skin versie niet zozeer zwaarder of vettiger voelen dan de originele versie, maar dus wel minder stinken. Een vriendelijke medewerkster die mij zag twijfelen gaf mij een tester mee (ze vulde zo’n klein potje met het goedje) waarmee ik denk ik wel bijna twee weken heb gedaan. Op zich was ik best tevreden met het spul, het zorgde er inderdaad voor dat mijn huid minder droog werd, maar ik vond het niet iets heel bijzonders (wat je voor een prijs van 42,15 euro toch wel mag verwachten). Toch wou ik nog andere dingen proberen. Toevallig had bij een bestelling van Douglas een tester van Clinique Superdefense gekregen, waarvan ik eigenlijk meer onder de indruk was. Het voelde voedender aan, alsof het beter introk in mijn huid. Daarnaast bevat de Superdefense ook een SPF, namelijk SPF 20, wat Hope in a jar niet heeft. Superdefense is wel iets duurder dan Hope in a jar, er hangt namelijk een prijskaartje aan van 46,95 euro. Daarnaast krijg je er ook 10ml minder product voor. Hope in a jar bevat namelijk 60ml en Superdefense 50ml.

Ik had al bijna besloten om de Clinique Superdefense aan te schaffen, totdat ik een filmpje zag waarbij Kim Kardashian haar make up artist haar make-up deed en vertelde dat ie als basis altijd Kiehl’s Ultra Facial Moisturizer gebruikte, omdat de foundation er zo goed op blijft plakken. Mijn interesse was meteen gewekt en ik besloot er meer informatie over op te zoeken. Ik kwam erachter dat onwijs veel mensen tevreden met dit product zijn. Sommigen klaagden wel dat hun gezicht er veel te vettig van werd, maar anderen zeiden weer dat dat kwam omdat ze te veel gebruikten. Waarschijnlijk hebben die anderen gelijk, want ik merk zelf ook dat een klein beetje genoeg is (zuinig spul dus!) om mijn gezicht goed te hydrateren, beter zelfs dan de Superdefsense. Daarnaast is de prijs ook een stuk aangenamer. Voor een flesje van 125ml betaal je namelijk 28 euro. Wat ik ook heel fijn vind is dat een hoge SPF bevat, namelijk SPF 30. In de winter heb je dit niet zo nodig, maar in de zomer zeker wel. Deze moisturizer kan je in de zomer dus ook gebruiken als zonneband. Het is dan wel van belang ‘m regelmatig opnieuw aan te brengen, na het zwemmen of transpireren. Omdat deze moisturizer mijn gezicht lekker glad maakt zorgt ie ervoor dat mijn make-up een stuk mooier zit dan wanneer ik het niet gebruik. Ik ben dus heel tevreden met mijn keuze en ben ook zeker van plan om deze wanneer ie op is (wat waarschijnlijk wel even gaat duren) opnieuw te kopen.

Gebruik jij ook een moisturizer? Zo ja, welke?

Liefs,
Rowan

[english]

Since couple of months, when it started to get colder, I’ve been looking for a good moisturizer for my combined skin. I have acne on my chin, but at the same time I have dry patches. Those dry patches hurt a little, but next to that they aren’t quite charming. When your skin is dry your make up instantly looks ugly as well. Your foundation will look cakey and dry patches will only be more visible when covered with make up. Next to that in contrary to what many people think it actually is important to keep your skin hydrated when you have acne. I used to tend to dry out my skin thinking my pimples would disappear by doing so, but the opposite will happen. To complete the lack of oils your skin will start to produce more tallow which causes pimples. That’s what you don’t want! So time to look for a good moisturizer!

Initially I wanted to get Hope in a jar by Philosophy, because this is a very popular product. So it must be something special, right? When I tried some of the substance at Ici Paris something immediately caught my attention: It smelled like wet dog! Fortunately there’s also a version for dry skin, which I think smells a lot less bad. To be honest I don’t really think the dry skin version doesn’t feel much heavier or greasier than the original version. A friendly employee saw me doubting and gave me a tester (she filled a small pot with the substance), which I think lasted for almost two weeks. I kind of liked it, it indeed made my skin less dry, but I didn’t think it was something very special (which I think you can expect for a price fo 42,15 euros). I still wanted to try other options though. Coincidentally I got a tester of Clinique Superdefense when I ordered something at Douglas, which actually impressed me more. It felt more hydrating, like it got absorbed into my skin better. Next to that the Superdefense also contains an SPF, SPF 20 which Hope in jar doesn’t. Superdefense is a bit more expensive than Hope in a jar though, since it costs 46,95 euros. You’ll also get 10ml less product. Hope in a jar contains 60ml and Superdefense contains 50ml.

I almost decided to get the Clinique Superdefense, when I saw a video where Kim Kardashian her make up artist was doing her make up and told that as a base he always uses Kiehl’s Ultra Facial Moisturizer as it makes the foundation sticks to it. It really caught my interest and I started to look for more information about this product. I found out many people love this product. Some were complaining it makes their face way too greasy, but other said this was because they just used too many. The others are probably right, since I also noticed a little goes a long way to really hydrate my face, even better than the Superdefense. Besides it comes with a lot more friendly price. For a bottle containing 125ml you pay 28 euros. Something else I really like is that it contains a high SPF, SPF 30. During winter you won’t really need this, but you sure do during summer. So you can also use this moisturizer as a sunscreen during summer. It is important to reapply it after swimming or transpiring though. Since this moisturizer makes my face nice and smooth it makes my make up look a lot better than when I don’t use it. So I’m very happy with my choice and I will definitely repurchase this, although that will probably take a while since a little goes a long way.

Do you also use a moisturizer? If so, which one?

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

4 comments