BEAUTY / MAYBELLINE COLOR DRAMA LIP PENCIL

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Maybelline color drama intense velvet lip pencil swatch 110 pink so chic

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Maybelline color drama intense velvet lip pencil swatch 110 pink so chic

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Maybelline color drama intense velvet lip pencil full face swatch 110 pink so chic

Maybelline Color Drama lip pencil (HERE and HERE)

[dutch]

Sinds ik heb ontdekt dat je lipstick volledig kan vervangen door lippotlood (thank you, Kylie Jenner!) draag ik nauwelijks nog lippenstift. Toen ik laatst dit Maybelline Color Drama lippotlood, speciaal bedoeld voor de hele lip, moest ik die dan ook meenemen. Ik koos voor de kleur 110 Pink So Chic. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Dit lippotlood is een stuk dikker dan het gemiddelde lippotlood, wat ik heel handig vindt, aangezien je het zo sneller over je hele lippen hebt aangebracht. Een minpuntje daarvan is wel dat het ietsje lastiger is om precies op de lijntjes van je lippen te tekenen. Gelukkig heb je zoiets als concealer om je (miniscule) uitschieters mee bij te werken. Wat mij meteen opviel aan dit lippotlood is dat ie vrij romig is, waardoor het niet (zoals met sommige andere lippotloden) uitdrogend werkt. De finish is mat, maar door de romige textuur niet supermat. Op de foto lijkt ie een beetje glanzend, maar dat komt echt doordat ik er een dikke laag lippenbalsem onderdraag, omdat ik het zo lelijk vind als het in de lijntjes gaat trekken (wat vaak gebeurt bij lippotlood). Door de romige textuur had ik echter verwacht dat het niet zo lang zou blijven zitten, maar het tegendeel is waar. Het blijft supergoed zitten, zelfs na het eten zat het nog perfect! Dit was dus zeven euro welbesteed en ik ga deze zeker nog in andere kleuren halen.

Pluspunten
– Grote punt werkt snel
– Droogt niet uit
– Blijft supergoed zitten
– Fijn prijsje (7 euro)

Minpunten
– Grote punt werkt niet precies

Liefs,
Rowan

[english]

Since I found out you can fully replace lipstick by lip pencil (thank you, Kylie Jenner!) I barely wear any lipstick anymore. So when I saw this Maybelline Color Drama lip pencil, meant to use on the entire lip, I had to get it. I choose the color 110 Pink So Chic. I’m so glad I did! This lip pencil is a lot thicker than the average lip pencil, which I think is very convenient, since this way you’ll be finished applying it over your entire lip much faster. The downside is that it’s a bit harder to work very precisely on the edges of your lips. Luckily there’s this thing called concealer to retouch your (small) mistakes. Something I immediately noticed is the fact that this lip pencil is quite creamy, which makes sure it doesn’t dry your lips out (like some other lip pencils do). The finish is matte, but because of the creamy texture it’s not super matte. It looks a bit shiny on the photo, but that’s because I’m wearing a thick layer of lip balm underneath, since I think it’s very ugly when it runs into the lines (which happens often when you use lipliner). Because of the creamy texture I expected it not to last for a very long time, but that’s not true at all. It’s super long lasting, even after eating it still looked perfect. It was totally worth the 7 euros I paid for it and I’m going to get it in more colors for sure.

Pros
– Big tip works quickly
– Doesn’t dry out
– Super longlasting
– Very affordable (7 euros)

Cons
– Big tip doesn’t work precisely

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

8 comments