DYEING MY HAIR WITH SCHWARZKOPF MILLION COLOR

RED REIDING HOOD: Schwarzkopf million color 10-1 stralend blond review haarverf dye radiant blonde
The result / Het resultaat

oudl_haar_collage
Before dyeing / Voor het verven

RED REIDING HOOD: Schwarzkopf million color 10-1 stralend blond review haarverf dye radiant blonde essence ultime diamond color shampoo conditioner illuminating oil

RED REIDING HOOD: Schwarzkopf million color 10-1 stralend blond review haarverf dye radiant blonde

[dutch]

Als er twee dingen zijn waar ik een hekel aan heb is het uitgroei en naar de kapper gaan. Niet een hele handige combinatie, aangezien je wel naar de kapper móet als je uitgroei hebt. Óf je verft je haar gewoon thuis!

Ik heb een hele lieve en goede kapper, alleen het duurt altijd heel lang (niet handig als je een druk schema hebt) en het is duur. Mijn vriend en ik willen binnenkort uit huis, we zijn al druk aan het reageren op woningen, en daarom probeer ik te besparen daar waar het kan. De kapper is één van mijn duurste kostenposten waar ik graag op zou willen besparen. Mijn eigen haren knippen durf ik niet, maar mijn eigen haar verven wou ik best eens proberen. Ik heb wel eens eerder mijn haar geverfd met een kleurspoeling van Schwarzkopf en dat ging hartstikke goed, dus ook permanente verf van Schwarzkopf durfde ik wel aan. Ik ging voor de Schwarzkopf Million Color in de nuance 10-1 stralend blond. Million Color is de eerste permanente intense poeder-crème-kleuring die werkt met miljoenen kleurpigmenten voor pure kleur intensiteit en uitzonderlijke glans. Klinkt goed, toch? Vooral het laatste gedeelte over de glans, aangezien verf je haren soms heel dof kan maken. Ook zou het heel makkelijk aan te brengen zijn zonder te druppen, nog een groot pluspunt! Ik heb van mezelf donkerblond haar, dus volgens de verpakking (zie laatste foto) zou deze kleur geschikt moeten zijn voor mijn haarkleur en het een paar tinten moeten oplichten. Wel heb ik mijn haar natuurlijk al eerder laten verven bij de kapper, dus ik hoopte dat het daar wel goed over uit zou pakken.

In iets meer dan een half uurtje was het karweitje gepiept. Ik schudde het zakje met Millionized Powder Pigments goed tot alles onder in het zakje zat, voegde het poeder toe aan de applicatieflacon en schudde alles even goede door elkaar. Vervolgens kon ik het de kleurcrème gemakkelijk aanbrengen op mijn haar. Ik liet het 35 minuten inwerken (zonder dat het ging druppen!) en werkte ondertussen aan mijn blog, iets wat mij niet lukt als ik in een kappersstoel zit. Daarna spoelde ik het goed uit met lauwwarm water, masseerde de bijgeleverde Gloss Conditioner in mijn haar en spoelde het weer goed uit. Klaar!

En wauw, wat ben ik blij met het resultaat zeg! Het is een hele mooie glanzende kleur blond geworden en mijn uitgroei is mooi bedekt. De kleur komt goed overeen met wat het pakje belooft wanneer je donkerblond haar hebt. Dit zou wel eens een fijne geldbesparende gewoonte kunnen worden!

Ik weet dat een goede naverzorging heel belangrijk is voor gekleurd haar om het levendig te houden, dus haalde ik ook de complete Essence Ultime Diamond Color lijn (zie tweede foto), een shampoo, conditioner en illuminating oil in huis. De shampoo en conditioner maken mijn haar heerlijk zacht, maar de illuminating oil doet pas echt wonderen. Omdat ik, zoals jullie weten, veel volumeproducten (zoals droogshampoo) gebruik, wil mijn haar er wel eens dof uitzien. Als ik eerst de illuminating oil aanbreng op mijn haar ziet het er echter veel levendiger uit.

Wil jij nu ook je haar thuis verven? Dan kan ik je Schwarzkopf Million Color zeker aanraden, ook als je voor een andere kleur dan blond wil gaan. Schwarzkopf Million Color is namelijk verkrijgbaar in 10 nuances: 10-1 Stralend Blond, 8-0 Champagne, 6-65 Praline, 6-0 Briljant Bruin, 5-6 Intens Bruin, 5-0 Puur Bruin, 4-89 Rijk Mahonie, 4-88 Diep Rood, 3-65 Donker Chocolade en 1-0 Intens Zwart. Bezoek de website voor meer informatie en like de Schwarzkopf facebookpagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Liefs,
Rowan

[english]

If there are two things I hate it’s got to be dark roots and going to the hairdresser. Not a very convenient combination, since you will just háve to go to the hairdresser when you have dark roots. Ór you just dye your hair at home!

I have a very sweet and skilled hairdresser, but it always takes forever (not very convenient when you have a busy agenda) and it’s expensive. My boyfriend and I want to move out soon and so I’m trying to save money wherever I can. The hairdresser is one of my highest expenses and so I’d love to save on that. I don’t dare to cut my own hair, but trying to dye my own hair was definitely an option. I have dyed my own hair before with a colour-rinse from Schwarzkopf and everything went well, so I wanted to try a permanent dye from Schwarzkopf as well. I opted for the Schwarzkopf Million Color in the shade 10-1 radiant blonde. Million Color is the first permanent intens powder-cream-color that works with millions of color pigments for pure color intensity and extraordinary shine. Sound good, right? Especially the last part about the shine, since dye can make your hair very dull. It should be very easy to apply without dripping, another big plus. I have natural dark blonde hair, so according to the package (see last photo) this color should be suitable for my hair color and light it up a few shades. I already dyed my hair a couple of times before at the hairdresser, so I really hoped it would work well on top of that.

In a little more than half an hour I was done. I shaked the small bag with Millionized Powder Pigments well until everything was in the bottom of the bag, added the powder to the Application Bottle and mixed it by shaking it some more. Next I could easily apply the color cream to my hair. I let it work in for 35 minutes (without it starting to drip) and worked on my blog in the meantime, something I can’t do when I’m sitting in a salon chair. Afterwards I rinsed it out with lukewarm water, massaged the Gloss Conditioner in my hair and rinsed it out again. All done!

And wow, I’m so happy with the result. It has become a very beautiful radiant blonde color and it perfectly covered my dark roots. The color definitely looks like what the package promises when you have dark blonde hair. This might become a nice money saving habit for me!

Since I know good aftercare is important for keeping colored hair vivid, I also got the complete Essence Ultime Diamond Color range (see second photo), a shampoo, conditioner and illuminating oil. The shampoo and conditionor make me hair very soft, but the illuminating oil is a true miracle worker. Because I, like you know, use a lot of volume products (like dry shampoo), my hair might look a bit dull sometimes. When I first apply the oil to my hair it looks so much more vivid.

Do you want to dye your hair at home as well? In that case I can totally recommend Schwarzkopf Million Color to you, even if you want another color than blonde. Schwarzkopf Million Color is available in 10 shades: 10-1 Radiant Blonde, 8-0 Champagne, 6-65 Praline, 6-0 Brilliant Brunette, 5-6 Intense Brunette, 5-0 Pure Brunette, 4-89 Rich Mahogany, 4-88 Deep Red, 3-65 Dark Chocolate and 1-0 Intense Black. Visit the website for more information and like the Schwarzkopf facebook page to keep up to date.

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

7 comments