BEAUTY / BENEFIT HIGH BEAM

RED REIDING HOOD: Benefit Cosmetics high beam review highlighter illuminator swatch

RED REIDING HOOD: Benefit Cosmetics high beam review liquid highlighter illuminator swatch

RED REIDING HOOD: Benefit Cosmetics high beam review liquid highlighter illuminator swatch

RED REIDING HOOD: Benefit Cosmetics high beam review liquid highlighter illuminator swatch full face look before after photos

RED REIDING HOOD: Benefit Cosmetics high beam review liquid highlighter illuminator swatch full face look before after photos

Benefit High Beam (available HERE)

[dutch]

Het is lang geleden dat ik zó enthousiast over een product was als ik over dit product ben: Benefit High Beam illuminator is mijn nieuwe holy grail. Het is één van die producten waarvan je niet begrijpt hoe je zo lang zonder hebt gekund.

Voorheen gebruikte ik altijd een poeder highlighter (The Balm Mary-Lou Manizer of MAC Lightscapade), maar omdat mijn huid door medicatie (roaccutane tegen acné) de laatste paar weken behoorlijk droog is geworden probeer ik wat minder poeders te gebruiken. Poeders accentueren namelijk droge plekken en dat ziet er niet bepaald mooi uit. Ik heb nog een tijdje getwijfeld of ik voor NARS Copacabana of Benefit High Beam zou gaan, maar na het bekijken van meerdere swatches vond ik die van Benefit nét wat mooier. Bovendien is Benefit makkelijker verkrijgbaar in Nederland, ik heb het gewoon online bij Douglas gekocht en de volgende dag werd het al bezorgd (ik kreeg er ook nog twee gratis samples bij, yay).

Zoals ik zei ben ik dus onwijs tevreden over dit product, het enige minpunt wat ik kan bedenken is de prijs van 27 euro, maar dat heb ik er graag voor over. Bovendien verwacht ik er ook heel lang mee te doen, aangezien je maar een heel klein beetje nodig hebt. Het product werkt super makkelijk, je zet met het kwastje gewoon een paar stipjes op de hoge gedeelten van je gezicht die je wil accentueren (jukbeenderen, wenkbrauwbot, binnenste ooghoeken, neusbrug, voorhoofd en/of cupidoboog). Daarna veeg je het uit met je vingers, harstikke foolproof dus. Je kan voor een subtiele glans kiezen of voor een opvallendere glans gaan door nog een laagje aan te brengen. Op de foto’s draag ik twee laagjes op mijn jukbeenderen en een dun laagje op het midden van mijn voorhoofd en neusbrug. Het geeft mijn gezicht op een heel natuurlijk ogende manier meer dimensie en levendigheid. Ik zie er gezonder uit. Ik vind het eigenlijk veel natuurlijker staan dan een poeder highlighter. Een reden daarvoor is ook dat het product veel glans bevat, maar niet veel glittertjes. Bovendien wordt mijn gezicht er niet droog van. Toch denk ik dat mensen met een vette huid dit product ook prima zouden kunnen gebruiken, aangezien het wel goed opdroogt en het dus niet van je gezicht af glijdt. Wel zou ik het in het geval van een vette huid alleen aanbrengen op de jukbeenderen, omdat het er op de T-zone (neus en voorhoofd) misschien wel vettig uit zal komen te zien in combinatie met de oliën die je gedurende de dag zal gaan produceren. O, en hoe leuk is dat flesje in de vorm van een nagellakje!

Voordelen:
– Leuke verpakking, lijkt op een nagellakje
– Zuinig in gebruik
– Makkelijk aan te brengen, foolproof
– Natuurlijk ogende glans
– Opbouwbaar van subtiel naar opvallend
– Een uitkomst voor mensen met een droge huid, maar in mate ook geschikt voor mensen met een vette huid.

Nadelen:
– Niet goedkoop: 27 euro

Heb jij dit product al of ben je van plan het aan te schaffen? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Rowan

[english]

It’s been a long time since I’ve been so excited about a product as I am about this one: Benefit High Beam illuminator is my new holy grail. It’s one of those products of which you don’t understand how you could have lived so long without.

I used to always use a powder highlighter (The Balm Mary-Lou Manizer or MAC Lightscapade), but due to medication (roaccutane against acne) my skin has become pretty dry lately and I therefore try to use less powders. Powders accentuate dry spots and that doesn’t look very pretty. I’ve been in doubt between getting NARS Copacabana or Benefit High Beam, but after checking out multiple swatches on the internet I found Benefit just a little prettier. Besides that Benefit is easier to get in the Netherlands, I just ordered it online at Douglas and I got it in the next day already (I also got two free samples, yay!).

So like I already said I’m very excited about this products, the only downside I can think of is the price of 27 euros, but I’m very willing to pay this for such a great product. Besides I expect it will last a long time, since you only need a tiny little bit of product. It works super easily, using the brush you just place a couple of dots on those parts of your face you want to accentuate (cheekbones, browbone, inner eye corners, nose bridge, forehead and/or cupid’s bow). Afterwards you just wipe it out using your fingers, so it’s very foolproof. You can chose for a subtle shine or a more outstanding shine by applying another layer. On the photos I’m wearing two layers on my cheekbones a thin layer on the middle of my forehead and nose bridge. It gives my face more dimension and vividness in a very natural way. I look healthier. I actually think it looks much more natural than a powder highlighter. A reason for this is that the product contains a lot of shine, but not a lot of glitters. Another plus is that it doesn’t dry out my face. I still think people with oily skin could use this product as well though, since it does dry nicely and therefore doesn’t slide off your face. If you have an oily skin though I would only apply it on the cheekbones, since it might get to look greasy on the T-zone (nose and forehead) in combination with the oils you’ll produce during the day. O, and how cute is that bottle in the form of a nail polish?

Pros:
– Cute packaging, looks like a nail polish
– It will probably take a long time until you run out of product
– Easy to apply, foolproof
– Natural looking shine
– Buildable from subtle to oustanding
– A musthave for people with dry skin, but also suitable for people with oily skin

Cons:
– It doesn’t come cheap: 27 euros

Do you already use this product or are you planning to?

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

11 comments