BEAUTY / ELIZABETH ARDEN EIGHT HOUR CREAM

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Elizabeth Arden Eight Hour Cream dry skin flaky skin face

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Elizabeth Arden Eight Hour Cream dry hands swatch

Elizabeth Arden Eight Hour Cream – available HERE

[dutch]

Zoals jullie misschien wel weten ben ik nu bijna drie weken aan het medicijn roaccutane tegen acné. Ik zit niet onder de pukkels, maar ik heb er genoeg last van om er iets aan te willen doen. Ik merk dat mijn acné en roodheid wel iets begint af te nemen, maar helaas heb ik ook te kampen met een behoorlijk droge huid. Ik werd een paar dagen achter elkaar wakker met schilfers op m’n neus die ik er hoe hard ik ook scrubte niet vanaf kreeg. Schilfers zijn sowieso lelijk, maar met foundation eroverheen zag het er al helemaal niet meer uit. Tijd dus voor nieuwe middeltjes tegen de extreem droge huid!

Ik heb gemerkt dat het helpt om met olie op mijn gezicht te slapen. Ik gebruik afwisselend Bio-Oil en MAC prep + prime essential oils. Echter heb ik voor ‘s ochtends ook behoefte aan iets crèmerigs in plaats van alleen olie. Ik heb ook al purol geprobeerd, maar dat smeert niet lekker. Purol is wel lekker voor op je lippen, maar too much voor over je hele gezicht. Toen ik mijn probleem aan Lesley voorlegde raadde zij mij Elizabeth Arden Eight Hour Cream aan, waar ik wel eens eerder van had gehoord. Ik kwam erachter dat deze crème veelal wordt geprezen door celebrities, make up artists en beauty blogger en ik snap waarom! De meesten gebruiken dit goedje alleen voor op extreem droge plekjes, droge lippen en droge handen, maar ik gebruik het over mijn hele gezicht. Het is lekker vettig, maar niet extreem plakkerig en wel smeerbaar. Purol maar dan beter, precies wat ik zocht! Sinds ik dit gebruik en dus naar bed ga met olie op mijn gezicht heb ik geen enkele keer meer last gekregen van schilfers, ook niet gedurende dag! Ik ben dus heel blij met dit product. Visagisten gebruiken dit product trouwens ook om highlights te creëren op de oogleden, wangen en schouders en als lipgloss. Ook kan het gebruikt worden om de wenkbrauwen in model te houden. Het is dus heel multifunctioneel, misschien ga ik dat ook wel eens proberen!

Toch kleven er wel twee nadelen aan. Het is allereerst best wel duur, voor een tube van 30 ml betaal je bij de Douglas 18,95 euro en dat is dan ook nog eens een aanbieding, want normaal betaal je hier 21,06 euro voor. Het tweede nadeel? De geur! Ik vind het behoorlijk stinken, maar gelukkig trekt de geur wel snel weg. De geur is dus wel iets waar je tegen moet kunnen. Overigens lijkt die stank me wel een goed teken, want dat komt waarschijnlijk omdat er geen parfum aan toe is gevoegd.

Voordelen
– maakt extreme droge en zelfs schilferende huid weer zacht
– goed smeerbaar
– niet extreem plakkerig
– multifunctioneel (kan ook gebruikt worden als highlighter of wenkbrauwgel)
– parfumvrij

Nadelen
– veel geld voor weinig product
– de stank

Liefs,
Rowan

[english]

Like you might already now I’ve been on a medicine called accutante for almost three weeks now to fight my acne. I’m not covered with acne, but it bothers me enough to want to get rid of it. I noticed my acne and redness is declining a little, but unfortunately I am suffering from dry skin. A couple of days after each other I woke up with flakes on my nose and no matter how long I scrubbed it didn’t go away. Flakes are ugly, but covered with foundation it looks even worse. So it was about time to find some new products for extreme dry skin!

I noticed it works to sleep with oil on my face. I use alternately use Bio-Oil and MAC prep + prime essential oils. However in the morning I feel like using something more creamy in stead of just oil. I once tried purol, but that’s not very spreadable. Purol is nice for your lips, but too much for the entire face. When I addressed my problem to Lesley she suggested I tried Elizabeth Arden Eight Hour Cream, which I already heard about. I found out this cream is much prized by make up artists and beauty blogger and I get why! Most people use this products for extremely dry patches, dry lips and dry hands, but I use it over my entire face. It’s perfectly greasy, but it’s not super sticky and it spreads quite well. Purol but better, exactly what I was looking for! Since I use this product in the morning and go to bed with oil on my face I never suffered from flaky skin again, not even during the day! So I’m very excited about this products! Make up artists also use this product to create highlights on the eyelids, cheeks and shoulders and as a lipgloss. It can also be used to keep brows in shape. So it’s a very multifunctional product, I might try it for the other purposes as well!

There are to two disadvantages though. First of all it’s quite pricey, for a tube containing 30 ml I paid 18,95 euros at Douglas and that even is a promotion price, since you usually pay 21,06 euros. The second disadvantage? The smell! It smells pretty bad, but fortunately the smell fades away pretty fast. So you have to be able to withstand the smell. I think the smell is a good sign though, since that probably is because no perfumes are added.

Pros
– makes the driest and even flaky skin soft again
– spreads well
– not very sticky
– multifunctional (could also be used as a highlighter, lipgloss or a browgel)
– free of perfume

Cons
– a lot of money for little product
– the smell

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin

6 comments