FOOD / PORTOBELLO BURGER

RED REIDING HOOD: Food blogger clean recipe portobello burger healthy dinner gezond recept de voedselzandloper

[dutch]

Als je mijn vorige vlog hebt gekeken dan weet je al dat ik vorige week deze ontzettend smaakvolle en bovendien gezonde portobello burger heb gemaakt. Een portobello burger maken stond al heel lang op mijn to-do list, maar ik had altijd moeite ze te vinden, dus toen ik ze vorige week bij de Lidl zag liggen heb ik er meteen een paar meegenomen. Een portobello burger is eigenlijk hetzelfde als een gewone burger (stukje vlees/vleesvervanger, kaas, sausje, groenten), maar dan gebruik je portebello’s in plaats van een hamburger broodje. Veel gezonder dan de vezelarme hamburgerbroodjes welke boordevol slechte koolhydraten zitten (maar die ik stiekem heus nog wel eens eet, ssst!). Bovendien zijn portobellos veel smaakvoller dan die kleffe witte broodjes. Het recept vind je hieronder. Eigenlijk hoef je alleen maar te letten op de bereidingswijze van de portebello’s, aangezien je helemaal zelf mag weten wat je er verder doet. Toch heb ik voor wie het zich afvraagt erbij gezet wat ik er allemaal op heb gedaan. Als je je burger zo gezond mogelijk wil houden, kies dan voor een magere vleessoort of een vleesvervanger. Dit geldt ook voor kaas: Kies liever voor geitenkaas of hüttenkäse in plaats van cheddar kaas.

Ingrediënten (voor één burger)
– 2 portobello’s
– 1 hamburger van mager rundvlees/groenteburger/visburger etc.
– geitenkaas/hüttenkäse etc.
– schijfjes tomaat
– schijfjes komkommer
– pesto
– sojasaus
– olijfolie

Bereiding
1.Verwarm de oven voor op
2. Maak de portobello’s schoon door er met een papieren doekje overheen te wrijven en verwijder de sporen.
3. Meng een eetlepel sojasaus met een eetlepel olijfolie en vet de portobello’s in met het mengsel.
4. Bekleed een ovenrooster met aluminiumfolie en leg de portobello’s erop. Laat ze ongeveer 10 minuten bakken en draai ze dan om, om ze vervolgens nog eens 10 minuten te laten bakken. Ze krimpen trouwens behoorlijk, dit is dus normaal.
5. Maak een stukje vlees naar keuze klaar. Ik maakte een hamburger van mager rundvlees klaar.
6. Leg het vlees op een portobello en bekleed de burger naar eigen smaak (in mijn geval: tomaat, komkommer en pesto) en leg vervolgens de andere portobello erbovenop. Voilà!

Liefs,
Rowan

[english]

If you watched my last vlog you already now I made this incredibly tasty and above healthy portobello burger last week. Making a portobello burger wash on my to-do list for quite a while already, but I struggled finding them, so when I spotted them at Lidl I immediately bought a couple. A portobello burger basically is the same as a normal burger (meat/meat replacement, cheese, sauce and veggies), but now you use portobellos in stead of buns. Much healthier than the low fiber buns which are full of bad carbs (I still do eat them occasionally though, ssst!). Portobellos are even much tastier than those plain white buns. You’ll find the recipe below. You actually only have to read the preperation instructions for the portobellos since it’s totally up to you what you add to your burger. For those who are curious I did write down what I put on my burger though. If you want to make your burger as healthy as possible you might want to pick lean meat or a meat replacement. The same goes for cheese: You’d better pick goat cheese or cottage cheese in stead of cheddar cheese.

Ingredients (for one burger)
– 2 portobellos
– 1 lean meat burger/veggie burger/fish burger etc.
– goat cheese/ cottage cheese
– tomato slices
– cucumber slices
– pesto
– soy sauce
– olive oil

Preparation 
1.Preheat the oven to
2. Wipe the portobellos clean with a paper towel and remove the gills.
3. Mix a tablespoon of soy sauce with a tablespoon of olive oil and grease the portobellos with the mixture.
4. Line an oven grill rack with aluminium foil and lay the portobellos on top. Bake for approximately 10 minutes, turn them around and bake for another 10 minutes. They do shrink in size, this is normal.
5. Prepare a piece of meat by choice. I prepared a lean meat hamburger.
6. Lay the meat on top of a portobello and top to taste (in my case: tomato, cucumber and pesto) and lay the other portobello on top. Voilà!

Lots of love,
Rowan

Follow on Bloglovin