BEAUTY / EVERYDAY MINERALS ITAHAKE BRUSH

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review nars ita brush dupe everyday minerals itahake brush contouring

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review nars ita brush dupe everyday minerals itahake brush contouring bamboo vegan

[english]

Meet the Everyday Minerals Itahaka brush, my best friend for contouring since three months. It’s said to be a great dupe for the famous Nars Ita brush, which actually is how I discovered the Everyday Minerals Itahaka. I was determined to buy the Nars Ita brush, since I was lookingf or a brush that would give me sharper cheekbones. While looking for more information about the Nars Ita, I came accross the Everyday Minerals Itahaka. People even said they liked it better for three reasons. First of all the bristles are a bit stiffer, which makes it better for a sharp application. This of course has to do with personal taste. I like sharp cheekbones, but if you don’t you might prefer the Nars Ita brush. The other reason why people like this one better is because it’s vegan, which is animal-friendly, but also is better for applying cream make up. Last but not least: The price is way better. The Nars Ita brush costs 55 euros, while the Everyday Minerals Itahaka brush costs only 20,59 euros. For those three reasons I decided to get the Everyday Minerals Itahaka brush and I don’t regret doing so at all. It indeed gives quite a sharp application (without hurting, since the bristles are very soft), but you can also wiggle it around for a less sharp application. Oh, and the bamboo looks pretty good as well, don’t you think? I can totally recommend everybody who wants to take their contouring skills to the next level to get this brush!

[dutch]

Ontmoet de Everyday Minerals Itahaka Brush, sinds drie maanden mijn beste vriend voor contouren. Het zou een perfecte dupe for de fameuze Nars Ita Brush moeten zijn wat ook de manier is waarop ik de Everyday Minerals Itahaka heb ontdekt. Ik had namelijk mijn zinnen gezet op de Nars Ita brush, aangezien ik op zoek was naar een kwast welke mij strakkere jukbeenderen zou geven. Tijdens het zoeken naar meer informatie over de Nars Ita, kwam ik de Everyday Minerals Itahaka tegen. Sommigen zeiden zelfs dat ze de voorkeur geven aan deze kwast voor drie redenen. Allereerst zijn de haren iets stijver wat het beter maakt voor een precieze applicatie. Dit heeft natuurlijk met persoonlijke smaak te maken. Ik houd van sterke jukbeenderen, maar als je daar niet van houdt geef je misschien de voorkeur aan de Nars Ita kwast. Een andere reden waarom mensen deze beter vinden is omdat het vegan is, wat natuurlijk diervriendelijk is, maar ook beter is voor het aanbrengen van cream make-up.  Last but not least: De prijs is beter. De Nars Ita brush kost 55 euro, terwijl de Everyday Minerals Itahaka brush slechts 20,59 euro kost. Om die drie redenen besloot ik voor de Everyday Minerals Itahaka brush te gaan en daar heb ik totaal geen spijt van. Het zorgt inderdaad voor een behoorlijke strakke applicatie (zonder zeer te doen, aangezien de haartjes heel zacht zijn), maar je kan ‘m ook op en neer bewegen voor een minder scherpe applicatie. O, en het bamboe handvat ziet er ook best gaaf uit, toch? Ik kan iedereen die zijn contouring skills naar het volgende niveau wil tillen deze kwast aanraden.

Follow on Bloglovin

1 comment