HOME / L’OCCITANE MAS DES LAVANDES SCENTED CANDLE

RED REIDING HOOD: L'Occitane mas des lavendes scented candle glass container blogger RED REIDING HOOD: L'Occitane mas des lavendes scented candle glass container blogger home interior gun vase bloomingwood RED REIDING HOOD: L'Occitane mas des lavendes scented candle glass container blogger cacti interior

[english]

Last week I received this scented candle from the new L’Occitane collection, which I like very much! I’m a huge fan of L’Occitane candles. They always look and smell amazing.

The scents always have a beautiful France story and being the France fanatic as I am I really love those stories. This ‘Mas des Lavandes’ is lavender scented, a scent that immediately brings me back to last summer in South-France where there were lots of lavender fields. Something I love to reminisce during the bleak autumn weather. L’Occitane describes the scent as follows: ‘This scent is filled by memories of a childhood in the Provence: laying between the buzzing lavender bushes on the highlands of Valensole in june.’ What a beautiful description.

Except for the scent I also really like the hexagon shape and the label. The label contains the timeless colors and designs of the cement tiles which have been decorating the floors in Provençal homes since 1850. Coincidentally the pattern matched our rug. A beautiful addition to our interior.

The candles in glass cots €21,- each and are available in three different scents: Clos de Verveine (Verbena), Mas des Lavandes (Lavender) en Bastide des Roses (Rose).

Oh, and I’m in still in doubt upon where to put it: On our white HAY tray table or our wooden dining table?

[dutch]

Afgelopen week kreeg ik zomaar deze geurkaars uit de nieuwe collectie van L’Occitane toegestuurd, waar ik heel blij mee ben! Ik ben namelijk een enorme fan van de kaarsen van L’Occitane. Ze zien er altijd heel leuk uit en ruiken heerlijk.

De geuren hebben altijd een mooi Frans verhaal en ik als Frankrijk fanaat kan daar altijd helemaal bij wegzwijmelen. Zo ruikt deze ‘Mas des Lavendes’ kaars naar lavendel, een geur die mij direct terugbrengt naar afgelopen zomer in Zuid-Frankrijk waar het stikte van de lavendelvelden. Iets waar ik met het gure herfstweer graag aan terug mag denken. De geur wordt door L’Occitane als volgt beschreven: ‘Herinneringen uit een kindertijd in de Provence vullen deze geur: liggend tussen de zoemende lavendelstruiken op de hoogvlakte van Valensole in juni.’ Prachtig beschreven, toch?

Behalve de geur vind ik ook de hexagon vorm en het etiket heel mooi. Op het etiket staan de tijdloze kleuren en dessins van de cementtegels die al sinds 1850 de vloeren in Provençaalse huizen sieren. Toevallig past het patroontje perfect bij ons vloerkleed. Een aanwinst in ons interieur dus!

De kaarzen in glas kosten €21,- per stuk en zijn beschikbaar in drie verschillende geuren: Clos de Verveine (Verbena), Mas des Lavandes (Lavender) en Bastide des Roses (Rose).

O, en ik twijfel nog steeds over waar ik ‘m precies neer zal zetten: Op ons witte HAY tray tafeltje of onze houten eettafel?

Follow on Bloglovin