SHOPPING TIP / SEGOLDA

RED REIDING HOOD: SEGOLDA

RED REIDING HOOD: SEGOLDA favorites
MY FAVORITES:
Hexagon Necklace by Daniëlle Vroemen / Antitode Tube Necklace by Overload Studios / Petite Pipe by Mimi et Toi / Timeless Necklace by Rocks On a Rope / Hexagon Ring by Daniëlle Vroemen / Double Star by Mimi et Toi

[english]

You might not have really noticed it, but in every outfit I post I wear jewellery. The reason why I think it might not have caught your eye is because I don’t wear the most outstanding jewelry. I like subtleness. But I also like quality: I have sworn off  cheap jewelry from the big store chains. Cheap always turns out to be a waste of money: The ‘gold’ or ‘silvers’ always comes off and your fingers turn blue. Besides that I just don’t like wearing the same jewelry as everybody else does. I’d rather wear something unique. If I do find the perfect jewel, I easily wear it every day. You can for example spot me wearing the same silver chain with the tiny black bar, the same silver ring with engraved line and the same silver knuckle ring with the subtle pattern. I do feel like I need something new every now and then though, but until recently I didn’t know where to get it. The regular (somewhat cheesy) supply at the big jewelers isn’t my taste and my knowledge of jewelry designers simply is not big enough to know where to search for on the internet.

I couldn’t believe my luck when I heard of the existence of SEGOLDA: an online shop-in-shop concept where high quality and unique jewelry (so no mass production) of different designers are offered. What I like so much about SEGOLDA is that all the designer have such a unique style and that they offer jewelry for the lower budgets as the higher budgets. Prices vary from €27,50 to €17.500,- (a stunning ring with a sapphire and diamonds). You can see my personal favorites in the collage above. Which design is your favorite?

PS: I’m not telling you about SEGOLDA because I just like the concept very much, but also because I got the honor to blog for SEGOLDA’s blog. In my posts I will mostly share styling tips and for that reason I will borrow jewelry every now and then to photograph (lucky bastard!). Very cool! I’ll give you a heads up when my first article for SEGOLDA is online. To be continued!

[dutch]

Het valt jullie misschien niet heel erg op, maar in elke outfit die ik plaats draag ik sieraden. De reden waarom ik denk dat het jullie misschien niet opvalt is omdat ik niet de meest opvallende sieraden draag. Ik houd van subtiel. Maar ik houd ook van kwaliteit: Ik heb de goedkope sieraden van grote winkelketens helemaal afgezworen. Goedkoop blijkt namelijk altijd duurkoop: Het ‘goud’ of ‘zilver’ gaat er na verloop van tijd altijd af en je vingers slaan er blauw vanuit. Bovendien vind ik het maar niks om dezelfde sieraden als ieder ander te dragen. Ik draag liever iets unieks. Als ik dan het perfecte sieraad heb gevonden, draag ik het gemakkelijk iedere dag. Zo spot je mij vaak met dezelfde zilveren ketting met het smalle zwarte balkje, dezelfde zilveren ring met gegraveerd lijntje en dezelfde zilveren knuckle ring met het subtiele patroontje. Toch ben ik ook weleens aan iets nieuws toe, maar tot voor kort wist ik nooit waar ik het kon krijgen. Het reguliere (ietwat truttige) aanbod bij de grote juweliers vind ik namelijk helemaal niks en mijn kennis van sieraden designers is simpelweg niet groot genoeg om te weten waar ik naar mijn zoeken op het internet.

Ik kon dan ook mijn geluk niet op toen ik hoorde van het bestaan van SEGOLDA: een online shop-in-shop concept waar hoogwaardige en unieke sieraden (dus geen massaproductie) van verschillende ontwerpers worden aangeboden. Wat ik zo leuk vind aan SEGOLDA is dat de ontwerpers allen een heel eigen stijl hebben en dat er zowel sieraden voor het lagere budget als de goedgevulde zakken verkrijgbaar zijn. De prijzen variëren namelijk van €27,50 tot €17.500,- (een bloedmooie ring met een saffier en diamanten). Mijn persoonlijke favorietjes vind je in de collage hierboven. Welk ontwerp is jouw favoriet?

PS: Ik vertel jullie niet alleen over SEGOLDA omdat ik het zo’n ontzettend tof concept vind, maar ook omdat ik de eer heb gekregen om voor SEGOLDA’s blog te mogen bloggen. In mijn posts zal ik vooral stylingtips gaan delen en daarvoor mag ik zo nu en dan ook sieraden lenen om te fotograferen (lucky bastard!). Heel gaaf! Ik geef jullie een seintje wanneer mijn eerste artikel voor SEGOLDA online staat. Wordt vervolgd!

Follow on Bloglovin

5 comments