BEAUTY / SANS SOUCIS NUTRI COLD PROTECTION & RICH HAND BALM

RED REIDING HOOD: Sans Soucis nutri cold protection extra rich hand balm winter review beauty blogger RED REIDING HOOD: Sans Soucis nutri cold protection extra rich hand balm winter review beauty bloggerRED REIDING HOOD: Sans Soucis extra rich hand balm winter review beauty bloggerRED REIDING HOOD: Sans Soucis nutri cold protection winter review beauty blogger

[english]

This weekend the cold will really hit our small little country, which means we should take extra care of our poor skins. I don’t know about you, but to me cold equals chaffing skin. Dry hands and a peeling face are not unknown to me unfortunately. Luckily I’m well prepared for the cold with these two new products from Sans Soucis: Nutri Cold Protection Face Cream and Extra Rich Hand Balm.

Sans Soucis Extra Rich Hand Balm
The term hand balm should not be confused with hand cream, since it really is more of a balm than a cream. It’s not white and soft as a cream, but yellow-ish and a bit thicker. It reminds me a little of Purol, but more spreadable and less greasy. So it kind of  looks like a combination between something Purol-ish and cream. A winning combo if you ask me, because it makes your hands super soft! The main ingredient is goldflowerextract which calms the skin, reduces inflammations and makes the skin firmer. I know for sure that I will be using this hand balm a lot this winter. Bye chaffs, hello soft hands!

Sans Soucis Nutri Cold Protection Face Cream
If you suffer from a dry skin this is THE cream for you. I wish I already had this cream when I was still on roaccutane (medication against acné), which gave me an extremely dry skin. At the moment I have a normal skin and this cream is a bit too greasy for my skin during the day. I noticed my nose getting a bit shiny during the day, which usually doesn’t happen to me anymore. I do like to use this cream as a night cream though. It feels very nourishing. Maybe when the cold really demanded it’s toll from my skin I will be using it as day cream, but for now I love using it as a night cream.

What do you think? Are these products something for you?

[dutch]

Dit weekend zet de kou echt in, wat betekent dat we extra lief moeten zijn voor onze huidjes. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar kou staat voor mij gelijk aan een schrale huid. Droge handen en een vervellend gezicht zijn voor mij helaas niet onbekend. Gelukkig ben ik nu goed voorbereid met deze twee nieuwe producten van Sans Soucis: Nutri Cold Protection gezichtscrème en Extra Rich Hand Balm.

Sans Soucis Extra Rich Hand Balm
De term handbalsem moet je niet verwarren met handcrème, het is namelijk echt meer een balsem dan een crème. Het is niet wit en zacht als een crème, maar gelig en een beetje dikker. Het doet me een beetje denken aan Purol, maar wel iets smeerbaarder en minder vettig. Het lijkt dus een beetje een combinatie tussen een soort Purol en crème. Een hele fijne combinatie als je het mij vraagt, want je handen worden hier echt superzacht van! Het hoofdingrediënt is goudsbloemextract wat de huid kalmeert, ontstekingen vermindert en de huid steviger maakt. Ik weet zeker dat ik deze Sans Soucis handbalsem deze winter heel vaak zal gebruiken. Dag kloven, hallo zachte handen!

Sans Soucis Nutri Cold Protection gezichtscrème
Als je last heb van een droge huid is deze crème echt een aanrader. Ik wilde dat ik deze crème al had toen ik nog aan de roaccutane (medicatie tegen acné) zat, waar ik een extreem droge huid van kreeg. Op het moment heb ik een normale huid en is deze crème voor overdag nog wel wat te vettig voor mijn huid. Ik merkte namelijk dat mijn neus gedurende de dag een beetje begon te glimmen, waar ik normaal geen last meer van heb. Wel vind ik het heerlijk om deze crème ‘s avonds te gebruiken. Het voelt namelijk heel verzorgend. Misschien dat ik wanneer de kou echt zijn tol heeft geëist van mijn huid deze crème wel overdag zal gebruiken, maar voorlopig gebruik ik ‘m graag als nachtcréme.

Wat denk je? Zijn deze producten iets voor jou?

Follow on Bloglovin