PLACES / HOTEL ROEMER AMSTERDAM

RED REIDING HOOD: Hotel Roemer review RED REIDING HOOD: Hotel Roemer review RED REIDING HOOD: Hotel Roemer review RED REIDING HOOD: Hotel Roemer review stortdouche RED REIDING HOOD: Hotel Roemer review bubbelbad RED REIDING HOOD: Hotel Roemer review RED REIDING HOOD: Hotel Roemer review lobby RED REIDING HOOD: Hotel Roemer review tuin garden RED REIDING HOOD: Hotel Roemer review RED REIDING HOOD: Hotel Roemer review

[english]

Those who follow me on instagram (@redreidinghood) probably already know that me and the boyfriend spent a night at Hotel Roemer in Amsterdam last weekend, since I just had to post a few photos already ;)

Hotel Roemer is a relatively small hotel in a ‘regular’ street in Amsterdam, also known as a boutique hotel. This results in the personnel having closer contact with the guests and more of a ‘home away from home’ feeling, which we totally experienced our self. The friendly girl behind the check-in desk welcomed us with a warm smile and the cook who brought his own food to the tables felt comfortable enough to joke around with us. The food was delicious for a fair price by the way. At most hotels you’ve gotta pay the jackpot for tiny amounts of fancy food, but this wasn’t like that at all. I think we paid less than 10 euros for each yummy meal, but I don’t exactly recall. Something else that to me really gave that ‘homey’ feeling was the ‘honesty bar’, a concept I never heard of before. It basically means that you can serve yourself with any drink you like from the bar and are expected to honestly see how much of which you had at the end. This means they fully trust their guests, isn’t that nice? Something else that really appealed to me and made me feel at home was the garden. Of course this isn’t the time of the year to be sitting in a garden, but I think it will be a lovely place to sit in spring and summer. It’s so peaceful and quiet, while being in the center of Amsterdam. Unbelievable.

And then the room. Our room was situated at the 3rd and top floor with a great view over the charming Amsterdam street the hotel is situated. In contrary to most hotels I’ve been, you can actually open the windows, which was great to get some fresh morning air. We got to sleep in a big comfortable bed underneath ceiling beams, which also added to that warm homey feeling. But the best part of the room definitely was the big bubble bath! After a long and busy work week it was great to relax in a warm bubble bath, enjoying a glass of wine from the mini bar and each other’s company. Man, when Vincent and I buy our own place I really want a bubble bath too!

The Vondelpark and Leidse Square (one of the major centres of Amsterdam nightlife) are just around the corner. And when you walk just a tiny bit further you’ll end up at Leidsestraat where stores like Brandy Melville and Abercrombie and Fitch. Also at a stone’s throw distance from the hotel is the famous Rijksmuseum, where Vincent and I decided to go, since I never visited it before. It was pretty awesome to see Rembrandt’s Nightwatch in real life.

All in all, we had a great stay and if you ever happen to look for a place to stay in Amsterdam I can totally recommend Hotel Roemer!

PS: if you now book via their site using code promo10 you get 10 euro discount per night and 25% discount on breakfast!

 [dutch]

Degenen die mij volgen op instagram (@redreidinghood) weten waarschijnlijk al dat mijn vriend en ik vorig weekend een nachtje bij Hotel Roemer in Amsterdam hebben gespendeerd, aangezien ik gewoon alvast een paar foto’s moest plaatsen.

Hotel Roemer is een relatief klein hotel in een ‘gewone’ straat in Amsteerdam, ook wel bekend als een boetiek hotel. Dit resulteert in een intiemer contact tussen gasten en personeel een ‘home away from home’ gevoel, wat we zelf ook echt zo ervaren hebben. Het vriendelijke meisje achter de check-in desk verwelkomde ons met een warme lach en de kok die zijn eigen eten naar de tafels bracht voelde zich comfortabel genoeg om grapjes met ons te maken. Het eten was heerlijk en voor een goede prijs trouwens. Bij de meeste hotels moet je de jackpot betalen voor kleine porties fancy eten, maar dat was hier totaal niet het geval. Ik denk dat we minder dan 10 euro voor elk heerlijke gerecht hebben betaald, maar ik weet het niet helemaal zeker meer. Iets anders dat me echt dat thuisgevoel gaf was de ‘honesty bar’, een concept waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Het betekent dat je jezelf kan bedienen van elk drankje dat je maar wil van de bar en dat er van je verwacht wordt dat je uiteindelijk eerlijk vertelt hoeveel je waarvan hebt gehad. Dit betekent dat ze veel vertrouwen in hun gasten hebben, leuk toch? Iets anders dat me echt een thuisgevoel bezorgde was de tuin. Natuurlijk is dit niet de tijd van het jaar om in een tuin te gaan zitten, maar ik denk dat het een fantastische plek is om in de lente en de zomer te gaan zitten. Het is er zo vredig en stil, terwijl je eigenlijk gewoon in hartje Amsterdam zit. Ongelofelijk.

En dan de kamer. Onze kamer was gesitueerd op de derde en hoogste verdieping met een prachtig uitzicht over het charmante Amsterdamse straatje waar het hotel zich bevindt. In tegenstelling tot de meeste hotels waar ik ben geweest kan je echt de ramen openen, wat heerlijk was om wat frisse ochtendlucht binnen te krijgen. We konden slapen in een groot comfortabel bed onder een plafond met balken, wat ook toevoegde aan dat thuisgevoel. Maar het allerbeste gedeelte van de kamer was sowieso het grote bubbelbad. Na een lange en drukke week was het heerlijk om te kunnen relaxen in een warm bubbelbad, genieten van en glas wijn van de mini bar en elkaars gezelschap. Man, als Vincent en ik ons eigen optrekje kopen wil ik ook een bubbelbad!

Het Vondelpark en Leidseplein bevinden zich om de hoek. En als je ietsje verderloopt kom je uit op de Leidsestraat waar je winkels zoals Brandy Melville en Abercrombie and Fitch vindt. Ook op een steenworp afstand van het hotel bevindt zich het Rijksmuseum, waar Vincent en ik naartoe besloten te gaan, aangezien ik er nooit eerder was geweest (de cultuurbarbaar!). Het was best gaaf om Rembrandts Nachtwacht in het echt te zien

Al met al hebben we een fantastisch verblijf gehad en kan ik je een verblijf in Hotel Roemer zeker aanraden als je eens op zoek bent naar een plek om te overnachten in Amsterdam.

PS: Als je nu met code promo10 boekt via de site krijg je 10 euro korting per nacht en 25% korting op ontbijt!

Follow on Bloglovin

7 comments