BEAUTY / MY NEW SIGNATURE EYESHADOW BY KIKO

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review KIKO Milano high pigment wet and dry eyeshadow 13 Pearly Plum make up lookRED REIDING HOOD: Beauty blogger review KIKO Milano high pigment wet and dry eyeshadow 13 Pearly Plum swatch
RED REIDING HOOD: Beauty blogger review KIKO Milano high pigment wet and dry eyeshadow 13 Pearly Plum in the panRED REIDING HOOD: Beauty blogger review KIKO Milano high pigment wet and dry eyeshadow 13 Pearly Plum make up lookKIKO high pigment wet and dry eyeshadow 13 Pearly Plum is available here.

[english]

I don’t know about you, but I’ve been through many make up fases in my life. For a very long time (even when I started blogging) I didn’t wear any make up at all, or just a bit of mascara. Then I thóught I mastered the art of eyeliner (read: the tail reaching towards my ear) and combined it with dark red lips. After that I went into my ‘rock chick’ fase and combined my dark red lips with panda eyes à la Taylor Momsen. Only difference was I couldn’t get away with it, Taylor could. At one point I realized I sucked at doing make up and decided to learn more about this topic and YouTube became my best friend. I learned a lot and actually became quite good at it. I was so excited about all the new tricks I learned, that I applied them all at once: fake lashes, heavy contouring, cut creases, ombre lips et cetera. I think everything I did looked okay, but also made me look like a super fake instagram girl, if you know what I mean. So now I reached a point where I think I finally found what works for me: right in the middle. If I go for a bold lip, I go for subtle eyes and the other way around. And when I go for a bold eye shadow color I prefer not to wear eyeliner, just like I did for this look.

For this look I used my new KIKO high pigment wet and dry eyeshadow in 13 Pearly Plum. I think it’s safe to say that this is going to be my new signature eyeshadow. I think purple colors look great on my fair skin (as opposed to brown/golden colors) and this is exactly the kind of purple color I was looking for: it’s almost matte and it’s not too light and not too dark. It’s a very classy color, don’t you think? Besides that the pigmentation is great and I love that you can apply it wet and dry. It really makes a difference. For a nice blended look I apply it dry in my crease and wet on my eyelid. The best part is that it costs only 6,90 euros! That’s little money for a lot of quality.

What’s your favorite eye shadow color? And have you been through so many (awkward) make up fases as well? I’d love to hear read your story!

[dutch]

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben in mijn leven door behoorlijk wat make-up fases gegaan. Voor een lange tijd (zelfs nog toen ik net begon met bloggen) droeg ik helemaal geen make-up, of slechts een beetje mascara. Daarna dácht ik dat ik de kunst van eyeliner onder de knie had (lees: de tail tot aan mijn oor reikend) en combineerde het met donkerrode lippen. Vervolgens belandde ik in mijn ‘rock chick’ fase en combineerde ik mijn donkerrode lippen met panda ogen à la Taylor Momsen. Het enige verschil was dat Taylor ermee weg kon komen en ik niet. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik echt heel slecht was in make-up aanbrengen en besloot ik om meer over dit onderwerp te leren en werd YouTube mijn beste vriend. Ik leerde veel en werd er eigenlijk best wel goed in. Ik was zo enthousiast over alle nieuwe trucjes die ik had geleerd dat ik ze allemaal tegelijk toepaste: nepwimpers, heftige contouring, cut creases, ombre lips enzovoorts. Ik denk dat alles wat ik deed er wel oké uitzag, maar dat het me er ook uit liet zien als een supernep instagram meisje, als je begrijpt wat ik bedoel. Nu heb ik het punt bereikt waarop ik denk dat ik eindelijk heb ontdekt wat wel werkt voor mij: lekker ertussenin. Als ik voor opvallende lippen ga, ga ik voor subtiele ogen en andersom. En als ik voor een opvallende kleur oogschaduw ga geef ik de voorkeur aan geen eyeliner, net zoals ik deed voor deze look.

Voor deze look gebruikte ik mijn nieuwe KIKO high pigment wet and dry eyeshadow in 13 Pearly Plum. Ik denk dat ik wel met zekerheid kan zeggen dat dit mijn nieuwe signature eyeshadow gaat worden. Naar mijn mening staan paarse kleuren fantastisch bij mijn lichte huidje (in tegenstelling tot bruin/goud kleuren) en dit is precies het soort paars waar ik naar op zoek was: het is bijna mat en het is niet te licht en niet te donker. Het is een erg klassieke kleur, vind je niet? Daarnaast is de pigmentatie super en vind ik het fijn dat je het zowel nat als droog kan aanbrengen. Het maakt echt een verschil. Voor een mooie geblende look breng ik het droog aan in mijn crease (ik vind ‘oogvouw’ echt een naar woord) en nat op mijn ooglid. En het kost maar 6,90 euro! Dat is weinig geld voor veel kwaliteit.

Wat is jouw favoriete kleur oogschaduw? En ben jij ook door zoveel (gênante) make-up fases gegaan? Ik hoor lees graag jouw verhaal!

Follow on Bloglovin

12 comments