HAIR TRENDS FOR 2016: ROSE GOLD, GRANNY GREY, ROSE QUARTZ & SERENITY

RED REIDING HOOD: Rose gold hair inspiration pinterestImage 1: rose gold hair inspiration
RED REIDING HOOD: Granny grey hair pinterest inpsiration opal hairImage 2: Grey and opal hair inspiration
RED REIDING HOOD: rose quartz serenity hair inspiration pinterestImage 3: Rose Quartz and Serenity hair

[english, scroll naar beneden voor NL]

If you’ve been following my blog for a while you probably know that I love testing new haircuts and colors. I’ve for example had long hair, shoulder length hair, a bob haircut, ash blonde hair, grey hair and highlights and lowlights. Now that the days are slowly starting to get longer and the sun shows up more often I feel like doing something new with my hair again. Therefore I searched for the new hair trends for 2016 and I’m very enthusiastic. It’s going to be hard to make a choice!

“I love testing new haircuts and colors!”

Rose gold locks
Rose gold has been popular for quite a while now and is often used for jewelry. Smartphones are being released in this gorgeous color as well.  But rose gold hair is hot as well! If dyeing your hair completely is still a step too far for you, you might like to go for just a rose gold shade.

Granny grey and Opal
Granny’s grey locks were a trend in 2015, but the grey hair trend is still going strong. So we can enjoy this awesome look for one more year, yay! If you have already tried this color like me, you might want to go for the more risky alternative: opal hair. Pastel colors are applied throughout your hair, resulting in a gorgeous look. It’s exactly the perfect middle ground for rainbow hair and granny hair.

Rose Quartz and Serenity
Pastel colors are so 2016! Pastel blue and pastel pink, also known as Rose Quartz and Serenity, are most popular this year. But why would you only use these gorgeous colors for your hair? Pastel colored clothing is gorgeous as well and why not match your smartphone case with your pastel locks?

“Opal hair is the perfect middle ground for rainbow en granny hair.”

Which of these trends appeal most to you and do you think I should try one?

xoxo,
Rowan

[dutch]

Als je mijn blog al langere tijd volgt, weet je dat ik graag nieuwe haarkleuren en kapsels uitprobeer. Zo heb ik lang haar, schouderlengte haar, een bob kapsel, asblond haar, grijs haar en highlights en lowlights gehad. Nu het langzamerhand wat langer licht begint te worden en het zonnetje wat vaker gaat schijnen heb ik wel weer zin iets nieuws. Daarom ben ik op zoek gegaan naar dé haartrends voor 2016 en ik ben ontzettend enthousiast. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

“Ik ben dol op het uitproberen van nieuwe haarkleuren en kapsels!”

Rosé gouden lokken
Rosé goud is al langere tijd erg populair en wordt veelal gebruikt voor sieraden. Ook smartphones worden tegenwoordig in deze prachtige kleur uitgebracht. Bijna zonde om er een Microsoft Lumia 550 hoesje over heen te dragen. Als jij jouw telefoon ook graag van deze rosé gouden touch wilt voorzien, maar niet een telefoon in deze kleur hebt, is een rosé gouden Samsung Galaxy S7 Edge hoesjewel een goede optie. Kortom, sieraden en accessoires doen het erg goed in het rosé goud, maar daar blijft het dit jaar niet bij. De rosé gouden haartrend is hot! Als je een volledige verfbeurt te heftig vindt is een rosé gouden glans misschien wel iets voor jou.

Oma-grijs en Opal
Oma’s grijze lokken waren vorig jaar al een trend, maar de grijze haartrend strekt zich gelukkig uit over 2016. Zo kunnen we dus nog een jaartje langer genieten van deze toffe look! Als jij deze grijze coupe net zoals ik al eens uitgeprobeerd hebt, kan je kiezen voor een meer gewaagde variant: opal hair. Pastelkleurige tinten worden door jouw haar heen verwerkt, met een prachtige look als resultaat. Het is eigenlijk de perfecte middenweg voor rainbow en granny hair.

Rose Quartz en Serenity
Pastelkleurtjes zijn ook helemaal 2016! Pastelblauw en pastel zalmroze komen het meeste terug dit jaar, ook wel Rose Quartz en Serenity genoemd. Maar waarom zou je deze gave kleuren alleen in je haar terug laten komen? Pastelkleurige kleding is ook prachtig en wat dacht je bijvoorbeeld van een matchende Moto X Play case met je pastelkleurige lokken!

“Opal hair is de perfecte middenweg voor rainbow and granny hair.”

Welke trend spreekt jou het meeste aan en welke kleur denk je dat mij het best zou staan?

xoxo,
Rowan

Photos via: @kimmyschram, francis lola, @guy_tang and pinterest (I did my best to search for every rightful owner)

3 comments