OUTFIT / ONCE UPON A SUNNY WINTER DAY

RED REIDING HOOD: Fashion blogger outfit cafe outside terrace leather pants long coat big chunky scarf alexander wang bag RED REIDING HOOD: Fashion blogger wearing Alexander Wang Emile Tote bag outfit details gabor shoes RED REIDING HOOD: Fashion blogger bicycle wearing big chunky heavy knit scarf outfit details long coat RED REIDING HOOD: Fashion blogger bike outfit long coat chunky knit scarf RED REIDING HOOD: Fashion blogge wearing big chunky heavy knit scarf outfit details gaastra
RED REIDING HOOD: Fashion blogger bicycle long coat outfit oversized chunky knit scarf leather pants gabor shoesPhoto’s by Kimberley Bleeker (follow her blog and instagram)

[english]

Oh my, I’m so excited to show you these photos! My friend Kimberley, who happens to be an awesome photographer, just came back from the States and we decided to grab a few drinks and of course shoot some outfit photos together. We wanted to not only make it about the outfit, but really focus on the aesthetic of the photos as well and incorporate a little story. I mean you usually dress for an occasion, right? So why not show the occasion? I think that makes an outfit come even more alive.

“How to dress for having drinks on a terrace on a sunny winter day.”

We wanted to capture how you could dress for having drinks with a friend on a terrace on a sunny winter day. As soon as the sun’s out we Dutchies like to sit outside. Our motto is: Enjoy the sun when it’s out no matter the the temperature, you can dress for the cold. So that’s exactly what I did. I wrapped myself up in a big chunky scarf (remember it from this post?) and wore a long coat to keep most of my body warm. Something else we Dutchies like to do is cycle. I myself go everywhere on my bicycle (school, grocery shopping, going out et cetera) and I honestly wouldn’t know what to do without it. Of course you can’t wear anything when cycling. Mini skirts are an absolute no-no for example and heels aren’t the best option either. So I took that in account while thinking of an outfit to wear for this occasion as well. I thought the long coat would keep me warm on my bicycle and flat shoes make it easier to pedal.

“The long coat kept me warm on my bicycle and flat shoes make it easier to pedal.”

All in all, we had a great day and decided to do this more often: catching up and taking outfit photos. What do you think of this look and these photos?

xoxo,
Rowan

[dutch]

O man, ik vind het zo leuk dat ik jullie deze foto’s kan laten zien! Vriendin Kimberley, die toevallig een supergoede fotografe is, is net teruggekomen uit Amerika en we besloten een paar drankjes te doen en samen outfit foto’s te gaan schieten. We wilden het niet alleen om de outfit laten gaan, maar ook echt focussen op de esthetiek van de foto’s en een klein verhaaltje erin brengen. Ik bedoel je kleedt je normaal gesproken voor een gelegenheid, toch? Dus waarom zou ik die gelegenheid ook niet laten zien? Ik denk dat dat een outfit nog meer tot leven brengt.

“Hoe kleed je je voor drankjes doen op een terras tijdens een zonnige winterdag.”

We wilden vastleggen hoe je je kan kleden voor drankjes doen met een vriendin op een terras tijdens een zonnige winterdag. Zodra de zon zich laat zien willen wij Nederlanders immers graag buiten zitten. Ons motto is: Geniet van de zon als ie zich laat zien ongeacht de temperatuur, je kan je kleden op de kou. Dus dat is precies wat ik deed. Ik hulde mezelf in een grote grove sjaal (herinner je ‘m nog van deze post?) en droeg een lange jas om een zo groot mogelijk gedeelte van mijn lichaam warm te houden. Iets anders wat wij Nederlanders graag doen is fietsen. Ikzelf ga overal heen op mijn fiets (school, boodschappen, uitgaan et cetera) en ik zou eerlijk gezegd niet weten wat ik zonder moest. Natuurlijk kan je niet zomaar alles dragen als je gaat fietsen. Mini skirts zijn een absolute no-no bijvoorbeeld en hakken zijn ook niet bepaald de beste optie. Dus met dat in mijn achterhoofd stelde ik deze outfit voor deze gelegenheid samen. Ik dacht dat de lange jas me lekker warm zou houden op de fiets en dat platte schoenen (die trouwens in de sale zijn) het makkelijker zouden maken om te trappen.

“De lange jas hield me lekker warm op de fiets en platte schoenen maken het makkelijker om te trappen.”

Al met al hadden we een geweldige dag en besloten we dit vaker te gaan doen: even bijpraten en lekker outfit foto’s schieten. Wat vind jij van deze look en deze foto’s?

xoxo,
Rowan


WHAT I’M WEARING
Leather pants: Vero Moda (HERE)
Shirt: Zara (old, but similar HERE)
Coat: Ashley Brooke (HERE)
Shoes: Gabor (on sale HERE)
Bag: Alexander Wang (on sale HERE)
Scarf: Gaastra (sold out, but similar HERE)

[show_shopthepost_widget id=”1413979″]


Follow on Bloglovin

3 comments