REVIEW / & OTHER STORIES BOTANIC WHISPER EAU DE TOILETTE

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review & Other Stories botanic whisper eau de toilette perfume parfum RED REIDING HOOD: & Other Stories botanic whisper perfume cruelty free

[english, scroll naar beneden voor NL]

A little while ago I already told you that I’m gradually going animal cruelty free (read all about it here). That means that I won’t be buying any new non-cruelty free cosmetics anymore, but that I will finish all my current products. I found out that there’s lot’s of animal cruelty free make up on the market, but cruelty free perfume is a lot harder to find. I did succeed though: I bought the Botanic Whisper Eau de Toilette at & Other Stories.

“Animal cruelty free perfume is hard to find.”

I already was a big fan of the fashion departement at & Other Stories, but I totally discovered the beauty departement as well now. Only because of the gorgeous minimal packaging you’d want to bring everything home with you. Yes, of course it’s about the product itself, but hey appearance does matter as well right? Luckily the products themselves don’t disappoint as well! I for example have been using the & Other Stories Face Contour Cream every day now, but now I also use a perfume from & Other Stories on a daily basis. I bought these when I went to Amsterdam with two friends on Monday (the vlog about that trip will be online on my YouTube channel later today) and I found it pretty hard to make a decision. They had quite a lot of options: from soft rosy scents to heavier spicy scents. Lately I noticed I’m more into spicy scents. I actually really love men’s perfumes, those are often quite spicy and have that wood smell. Amazing! I eventually decided to go for Botanic Whisper, which to me was just a bit more special than the others. I really liked the other perfumes as well, but they weren’t very special. I never smelled a scent like Botanic Whisper before though. It’s described as ‘vivid orange blossom tinged with coriander‘. To me this is the perfect medium between a man’s and woman’s perfume. It has the spiciness from a man’s perfume, but also the sweetness from a woman’s perfume. I love it!

“Vivid orange blossom tinged with coriander.”

Unfortunately the eau de toilettes from & Other Stories are only available in physical stores, but you can get the body mist version online though (click here for the Botanic Whisper body mis), which is half of the price of the perfume by the way. A body mist costs €15,- and a eau de toilette €30,-. Have you ever tried a perfume of & Other Stories?

xoxo,
Rowan

PS: In case you’re wondering, the choker necklace I’m wearing is from Etsy.

[dutch]

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al dat ik geleidelijk aan dierproefvrij aan het gaan ben (lees er hier alles over). Dat wil zeggen dat ik geen producten meer koop die niet dierproefvrij zijn, maar nog wel mijn huidige producten allemaal op maak. Nu ben ik erachter gekomen dat dierproefvrije make-up volop verkrijgbaar is, maar dierproefvrije parfum niet. Toch is het me gelukt om te slagen: bij & Other Stories kocht ik de Botanic Whisper Eau de Toilette.

“Dierproefvrije parfum is niet volop verkrijgbaar.”

Ik was al fan van het fashion gedeelte bij & Other Stories, maar het beauty gedeelte heb ik nu ook helemaal ontdekt. Voor de prachtige minimalistische verpakkingen alleen al zou je alles mee naar huis willen nemen. Ja ja, het gaat natuurlijk om het product zelf, maar het oog wil ook wat toch? Gelukkig zijn de producten zelf ook niet min! Zo gebruik ik al bijna een jaar elke dag de & Other Stories Face Contour Cream, maar nu gebruik ik dus ook dagelijks een parfum van & Other Stories. Deze kocht ik toen ik maandag met twee vriendinnen een dagje naar Amsterdam ging (de vlog daarvan komt later vandaag op mijn YouTube kanaal) en ik vond het nog best wel moeilijk om een keuze te maken. Er was namelijk best veel keuze: van zachte rozengeuren tot zwaardere kruidige geuren. De laatste tijd merk ik dat ik zelf meer neig naar wat kruidigere geuren. Eigenlijk vind ik mannenparfums heel lekker, die zijn vaak ook erg kruidig en ruiken een beetje naar hout. Heerlijk! Ik besloot uiteindelijk te gaan voor de geur Botanic Whisper, die sprong er wat mij betreft toch net iets meer uit. De andere geuren vond ik ook lekker, maar niet heel bijzonder. Een geur zoals Botanic Whisper had ik echter nooit eerder geroken. Het wordt beschreven als ‘levendige sinaasappelbloesem met een vleugje koriander‘. Wat mij betreft is dit de perfecte tussenweg tussen een mannen- en een vrouwenparfum. Het heeft het kruidige van een mannenparfum, maar ook het zoete van een vrouwenparfum. Ik vind ‘m echt heerlijk!

“Levendige sinaasappelbloesem met een vleugje koriander.”

Helaas zijn de eau de toilette’s van & Other Stories alleen in de fysieke winkels verkrijgbaar, maar wel kan je online de body mist versie krijgen (klik hier voor de Botanic Whisper body mist), welke ook nog eens de helft goedkoper is. Voor een body mist betaal je namelijk €15,- en voor een eau de toilette €30,-. Heb jij al eens een geurtje van & Other Stories geprobeerd?

xoxo,
Rowan

PS: Mocht je ‘t je afvragen, de choker ketting die ik draag komt van Etsy.

 

Follow on Bloglovin <