BUCKETLIST / THE MOST LUXURIOUS PLACE TO STAY IN AMSTERDAM


hotel

[english]

As you might already know by now I visit Amsterdam quite frequently. I just was there two days ago to attend a blogger event and several pressdays. I also was invited to a very cool event the next day, but going back and forth between Leeuwarden (where I live) and Amsterdam (a 2,5 hours train ride) for two days in a row is just a little bit too much for me. That’s why I sometimes decide to stay in a hotel, a luxurious hotel preferably, since after a long day walking around from meeting to meeting I can really use some pampering. I already had the pleasure to stay in a couple of great luxurious hotels (sometimes for free in return for blog exposure, lucky me). There’s one hotel though where I haven’t stayed yet, but where I’d really love to spend a night (or two): NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky.

“I’d love to spend a night (or two) at the NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky!”

Located at the heart of Amsterdam
The NH Collection Amsterdam Grand Krasnapolsky, founded 150 years ago, is probably one of the most well-known hotels of Amsterdam, mostly because of it’s great location at heart of Amsterdam: Dam Square. This central location would be great for me, since I usually have to attend lots of meetings in the center of Amsterdam. Plus it’s great for shopping as well. The main shopping street of Amsterdam, the Kalverstraat, is only a couple of meters away from the hotel, so you could just drop off your bags at the hotel in between shopping.

Absolute luxury
But of course the hotel has more to offer than ‘just’ an amazing location.The Krasnapolsky hotel has five stars and probably is the most luxurious place to stay in Amsterdam. The hotel has 451 very modern chic chambers with luxurious bathroom, but I think the most awesome place of the hotel must be the winter garden where breakfast is served: a beautiful big room with a glass roof allowing lots of light to come in. I wouldn’t mind having breakfast over here (and Instagram the hell out of this place)!

360° video tour
Of course I can tell you all about why a stay at this hotel is on my bucketlist, but a video is worth a thousand words, right? That’s why I’d like to ask you to check out the video above. It’s a very cool video allowing you to get a 360° tour through the most amazing places of two hotels in Amsterdam: the NH Collection Amsterdam Grand Krasnapolsky and the NH Collection Doelen (the oldest hotel of Amsterdam). I bet you want to stay there yourself as well after watching the video!

“The video gives you a 360° tour through two amazing NH Collection hotels in Amsterdam.”

Do you often have to travel far to attend meetings as well? And have you every been to Amsterdam and considered staying at the Krasnapolsky?

xoxo,
Rowan

[dutch]

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet ben ik vaak in Amsterdam te vinden. Ik was er twee dagen geleden nog om een blogger event en een aantal persdagen te bezoeken. Ik was ook uitgenodigd voor een heel gaaf event de volgende dag, maar twee dagen achter elkaar heen en weer gaan tussen Leeuwarden (waar ik woon) en Amsterdam (een treinreis van 2,5 uur) is mij gewoon te veel. Dat is waarom ik soms weleens besluit om in een hotel te verblijven, bij voorkeur een luxe hotel, aangezien ik na een dag van meeting naar meeting te hebben gelopen wel wat verwennerij kan gebruiken. Ik heb al het plezier gehad om in een aantal fantastische luxe hotels te mogen verblijven (soms gratis in ruil voor een blogvermelding, lucky me!). Er is alleen nog één hotel waar ik nog nooit ben geweest, maar waar ik ontzettend graag een nachtje (of twee) zou willen doorbrengen: NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky.

“Ik zou heel graag een nachtje door willen brengen in het NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky!”

Gelegen in het hart van Amsterdam
De NH Collection Amsterdam Grand Krasnapolsky, 150 jaar geleden opgericht, is waarschijnlijk één van de meest bekende hotels in Amsterdam, vooral vanwege de fantastische locatie in het hart van Amsterdam: Dam Square. Deze centrale locatie zou heel geschikt voor mij zijn, aangezien ik normaal gesproken voor veel meetings in het stadscentrum van Amsterdam moet zijn. Voor shoppen is het ook heel erg handig. De grote shopstraat van Amsterdam is de Kalverstraat, welke maar een paar meter verwijderd is van het hotel, dus je zou tussen het shoppen door gewoon even je tassen bij het hotel kunnen afgeven

Ultieme luxe
Maar natuurlijk heeft het hotel meer te bieden dan ‘slechts’ een fantastische ligging. Het Krasnapolsky hotel heeft vijf sterren is waarschijnlijk de meest luxueuze plek om te verblijven in Amsterdam. Het hotel heeft 451 moderne chique kamers met een luxueuze badkamer, maar ik denk dat de meest fantastische plek van het hotel de wintertuin is waar het ontbijt wordt geserveerd: een prachtige grote ruimte met een glazen dak waar het zonlicht naar binnen schijnt. Ik zou het totaal niet erg vinden om hier te ontbijten (en heel veel te Instagrammen)!

360° video tour
Natuurlijk kan ik jullie alle redenen waarom dit hotel op mijn bucketlist staat vertellen, maar een video zegt meer dan duizend woorden, toch? Daarom wil ik je vragen om de video hierboven te bekijken. Het is een hele gave video waarin je 360°  tour  krijgt door de meest fantastische plekken van twee hotels in Amsterdam: het NH Collection Amsterdam Grand Krasnapolsky en het NH Collection Doelen (het oudste hotel van Amsterdam). Ik durf te wedden dat je er zelf ook graag eens een nachtje door zou willen brengen nadat je deze video hebt bekeken!

“De video geeft je een 360° tour door twee fantastische NH Collection hotels in Amsterdam!”

Moet jij ook vaak ver reizen voor afspraken? En ben je wel eens in Amsterdam geweest en overwogen om in het Krasnapolsky te verblijven?

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

hotelhotel