KONJAC FACIAL PUFF SPONGE / MY SECRET TO SMOOTH SKIN

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review Konjac Facial Puff Sponge vegan cruelty free RED REIDING HOOD: Konjac Facial Puff Sponge beauty blogger review smooth skin

[english, scroll naar beneden voor NL]

Just a few days prior to my trip to Canada I went to a blogger event by the Konjac Sponge Company where I was given a Konjac Facial Puff Sponge. I’ve been using it for two weeks now and I’m already hooked: this sponge makes my skin super smooth and flake-free!

“This Konjac Facial Puff Sponge makes my skin super smooth and flake-free!”

About Konjac and the Konjac Sponge Company
The Konjac Sponge is made of 100% pure Konjac, which basically is a potato plant growing in Asia. Since the sponge is made from 100% Konjac, it’s biodegradable and absolutely free from chemicals, additives and irritants. All of the Konjac Sponge Company products are vegan and cruelty free. Their bestselling product is the Konjac Facial Puff, which comes in 7 colors all suitable for different skin types such as oily, acne prone and mature skin. I’ve got the white one, which is the only one suitable for all skin types. Next to that they also sell Konjac cloths and body sponges. The funny thing about these sponges and cloths is that they feel very hard when they’re dry but turn all soft and gentle when you make them wet. If you leave them to dry for a while they will get hard again, which can be very handy if you’re traveling (like I was) and don’t want to carry a wet sponge with you.

The Konjac Facial Puff Sponge
So as I said I got the bestselling Konjac Facial Puff Sponge suitable for all skin types, which I think suits me best since my skin type changes quite often. Something I do suffer quite often from is flaky skin, which I absolutely hate. It already looks bad without make up, but putting foundation on top makes it even worse. So before I apply my make up, I always want to make sure my skin is smooth. I used to do this with an exfoliator, but this also made my skin a bit red and irritated. The lady who was speaking at the Konjac Sponge event also said she had very flaky skin, but that she got rid of it because of the Konjac Sponge. Although this might sound a bit to good to be true I must agree with her. I was so amazed by how smooth my skin felt after I first used it! So ever since I first used it I haven’t stopped using it, it has become part of my daily beauty routine now. You can even use it without a cleanser which can even save you time in the morning! Plus it lasts for at least three months, so it can also save you money.

“All of the Konjac Sponge Company products are vegan and cruelty free.”

So that’s my secret to smooth skin, which again I think is very important to have before you apply your make up. The Konjac Facial Puff Sponge costs 12,95 euros and is available here!

xoxo,
Rowan

[dutch]

Slechts een paar dagen voor mijn trip naar Canada bezocht ik een blogger event van de Konjac Sponge Company waar ik een Konjac Facial Puff Sponge kreeg. Ik gebruik ‘m nu zo’n twee weken en ik ben nu al verslaafd: deze spons maakt mijn huid super glad en vrij van velletjes!

“Deze Konjac Facial Puff Sponge maakt mijn huid superglad en vrij van velletjes!”

Over Konjac en de Konjac Sponge Company
The Konjac Sponge is gemaakt van 100% pure Konjac, wat eigenlijk een aardappelplant is die groeit in Azië. Aangezien de spons is gemaakt van 100% Konjac, is het biologisch afbreekbaar en geheel vrij van chemicaliën, toevoegingen en irriterende bestandsdelen. Al de Konjac Sponge Company producten zijn vegan en dierproefvrij. Hun bestverkochte product is de Konjac Facial Puff, welke verkrijgbaar is in 7 verschillende kleuren allen geschikt voor verschillende huidtypen zoals vette, acné gevoelige en rijpe huid. Ik heb de witte gekregen, welke als enige geschikt is voor alle huidsoorten. Daarnaast verkopen ze ook doekjes en lichaamssponsen. Het grappige aan deze sponsen en doekjes is dat ze heel hard aanvoelen als ze droog zijn, maar dat ze helemaal zacht worden als je ze nat maakt. Als je ze weer een tijdje laat drogen zullen ze weer hard worden, wat handig kan zijn als je op reis bent (zoals ik was) en je geen natte spons met je mee wil dragen.

The Konjac Facial Puff Sponge
Dus zoals ik zei kreeg ik de bestverkochte Konjac Facial Puff Sponge geschikt voor alle huidsoorten, wat denk ik het best is voor mij aangezien mijn huidsoort best vaak verandert. Iets waar ik vaak last van heb is velletjes, wat ik echt heel vervelend vind. Het ziet er al naar genoeg uit zonder make up, maar foundation maakt het alleen nog maar erger. Dus voordat ik mijn make up aanbreng, zorg ik er altijd voor dat mijn huid glad is. Ik deed dit eerst met een exfoliator, maar dit maakte mijn huid ook een beetje rood en geïrriteerd. De dame die aan het woord was tijdens het Konjac Sponge event vertelde dat ook zij last had van velletjes, maar dat ze ervan af is gekomen door de Konjac Sponge. Hoewel dit misschien te mooi klinkt om waar te zijn ben ik het met haar eens. Ik was zo verbaasd over hoe glad en zacht mijn gezicht voelde na het eerste gebruik! Dus sinds die eerste keer gebruik ik het nog steeds elke dag, het is echt onderdeel geworden van mijn dagelijkse beauty routine. Je kan het zelfs gebruiken zonder reiniger wat je ‘s ochtends tijd kan besparen. Daarnaast gaat de spons tenminste drie maanden mee, dus het kan je ook nog eens geld besparen.

“Alle Konjac Sponge Company producten zijn vegan en dierproefvrij.”

Dus dat is mijn geheim voor een gladde huid, wat nogmaals naar mijn mening heel belangrijk is om te hebben voor je je make-up aanbrengt. De Konjac Facial Puff Sponge kost 12,95 euro en is hier verkrijgbaar!

xoxo,
Rowan

 

Follow on Bloglovin <