3 PACKING TIPS FOR TRAVELLING IN STYLE

RED REIDING HOOD: Fashion blogger packing tips for travelling in style

[english]

Does it sound impossible to you to spend the night a tent or hostel and still look decent? Especially when you go on a fashion trip and visit the biggest fashion cities of Europe, you have to look fashionable. Fortunately I know from years of experience that this actually is possible. Today I’m sharing my packing tips for travelling in style!

“Today I’m sharing my packing tips for travelling in style.”

A good start is half the battle
In a hostel or tent you often don’t have a mirror and also not that much space to check your looks in turn. You can do this at home. So make sure to keep some nice combos in mind or take a picture of them. During your vacation you can simply swipe through your photos and pick a look. Besides that it also ensures you won’t take an unnecessary amount of clothing that you aren’t going to wear anyway along with you. It’s also wise to keep in mind that wrinkly clothing, like cotton shirts, are horror in a suitcase. To save space you should pick items which are suitable for multiple occasions. A summer dress with flipflops is great for the beach, but the same dress with heels is great for the evenings! Oh, and go for rolling in stead of folding! Rolled up clothing takes up less space and is moreover less likely to wrinkle than fold up clothing.

Bright white
White is a very summery color. Unfortunately white won’t stay white for long when you go camping on a muddy campsite or spend the night with ten others in the same room. The white items from Elizabeth & Clarke actually do stay white though! The shirts repel dirt and don’t absorb moisture, making it a challenge to get your shirt dirty. Everything simply glides off and no cocktail, red wine or sauce causes any danger anymore. Very convenient for holidays, but also for at home. I think I’m going to order one myself!

Finish your look with accessories
Comfort is key when you’re on holiday. Can you already imagine yourself pulling up tight pants with 30 degrees Celsius or what do you think of sightseeing on high heels? I tried both and I can already tell you: not a good idea. To make sure you look fashionable anyway, you can simply use accessories to dress up your look. Stuff like a smartphone case, nail polish or sunglasses can really make a difference for your outfit. Also when you carry on valuable gadgets like a MacBook, it’s fun to provide those with a MacBook Pro 15 inch case. When you’re sitting on a terrace with a chic marble MacBook 12 inch case, no one will expect you to actually be a fanatic camping guest! Besides that a case protects your valuable gadgets during your trip with the car or the plane, by absorbing shocks and bumps.

“Rolled up clothing is less likely to wrinkle than fold up clothing.”

What are your plans for summer and are my tips handy for you?

xoxo,
Rowan

[dutch]

Klinkt het voor jou als een onmogelijke opgave om er na het doorbrengen van de nacht in een tentje of hostel nog steeds fris en fruitig uit te zien? Zeker als je op een fashiontripje gaat en de grootste modesteden in Europa bezoekt, mag een bijpassende en fashionable look echt niet ontbreken. Gelukkig weet ik uit jarenlange kampeerervaring dat het wel mogelijk is. Vandaag deel ik dan ook met jullie mijn inpak tips om te reizen in stijl!

“Vandaag deel ik mijn inpak tips om te reizen in stijl!”

Goed begin is het halve werk
In een hostel of tent heb je vaak geen spiegel en ook niet veel ruimte om al je looks om de beurt te checken. Thuis kan dit wel. Zorg er daarom voor dat je van tevoren al wat leuke combinaties in je hoofd prent of er een foto van maakt. Op vakantie blader je door je foto’s heen en weet je zeker dat deze combinaties jou goed staan. Bovendien zorgt dit ervoor dat je niet onnodig veel kleding meeneemt die je toch niet gaat dragen. Ook is het verstandig om je achterhoofd te houden dat kreukelige kleding, zoals katoenen bloesjes, een drama zijn in een koffer. Om ruimte te besparen kies je voor kledingstukken die voor verschillende gelegenheden geschikt zijn. Een zomers jurkje met slippers is goed voor het strand, hetzelfde jurkje met hakken is goed voor de avonduren! O, en kies voor rollen in plaats van vouwen! Opgerolde kleding neemt minder ruimte in beslag en kreukt bovendien minder snel dan opgevouwen kleding.

Stralend wit
Wit is een echt zomers kleurtje en doet het goed in de vorm van een luchtig shirtje. Helaas blijft wit niet lang wit als je kampeert op een modderige camping of je samen met tien anderen op een kamer slaapt. Met de spulletjes van het merk Elizabeth & Clarke wel! De bloesjes stoten vuil af en absorberen geen vocht, waardoor het een hele uitdaging is om jouw bloesje vies te krijgen. Alles glijdt er simpelweg vanaf en elke cocktail, rood wijntje en saus vormen geen gevaar meer. Erg handig op vakantie en wellicht ook voor thuis? Ik denk dat ik er één ga bestellen!

Finish je look met accessoires
Comfort is belangrijk als je op vakantie bent. Zie jij jezelf al in een strakke broek hijsen met 30 graden of wat dacht je van sightseeing op torenhoge hakken? Beiden heb ik geprobeerd en ik kan je vertellen: geen goed idee. Om er toch fashionable uit te zien zonder al te veel bijzondere items, gebruik je accessoires om er wat leuks van te maken. Spulletjes als een telefoonhoesje, nagellak of een zonnebril doen echt al wonderen met je outfit. Ook als je kostbare gadgets meesleept naar het buitenland, zoals een MacBook, is het leuk om deze gadgets van een MacBook Pro 15 inch hoes te voorzien. Als jij met een chique marmeren MacBook 12 inch hoes op het terras zit, verwacht vast niemand dat je eigenlijk een fanatieke campinggast bent! Bovendien beschermt zo’n MacBook Air 13 inch hoes erg goed tijdens jouw reis met de auto of het vliegtuig en worden schokken en stoten goed geabsorbeerd.

“Opgerolde kleding kreukt minder snel dan opgevouwen kleding.”

Wat zijn jouw plannen voor de zomer en heb je iets aan mijn tips?

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

4 comments