PERSONAL / 5 THINGS I MISS ABOUT LIVING WITH MY PARENTS

SAMSUNG CAMERA PICTURES

[english]

A little longer than one year ago I decided to move out of my parents’ house to start living with my boyfriend, something I was really looking forward to: more space, freedom, going crazy on buying interior stuff and deciding what to eat by myself. Although I really love my interior and living together with my amazing boyfriend and cute kittens, running your own household has its disadvantages as well. Sometimes I just really miss living with my parents and this is why:

“Running your own household has its disadvantages as well.”

1. Deciding what to eat for dinner every day is hard
So I thought it would be a great relief to decide what I eat for dinner every day all by myself, but it’s not. It’s actually really hard to think off something to eat every single day and I honestly don’t know how my mom does it. And although I didn’t like everything she served (I hate this Dutch dish called ‘hutspot’ for example, which she loves) I do miss her cooking. I wanted to eat all healthy and stuff when I moved out, but the truth is that I’m a very bad cook and healthy dishes ares the hardest. Popping a pizza in the oven is way easier (and explains the 8 kilos I gained over the past few months).

2. Grocery shopping is boring
I could think of better ways to spend my Saturday mornings than in the supermarket together with tons of other cranky people, but I have no choice since Vincent and I both are busy during the week. I actually used to enjoy going to the supermarket when I only went to pick up M&M’s or cookies or something, but now that I need to buy boring stuff like vegetables and olive oil I hate it. I also find it quite difficult to make sure I don’t buy too much: I need to make sure everything that needs to be frozen fits in the freezer and I shouldn’t buy too much veggies and fruits, since it rots quite fast. Yes, the struggle is real!

3. Doing the laundry is not easy
Okay, putting stuff in your washing machine is not that hard (unless you first have to pick up from your children’s messy rooms, sorry mom!), but deciding when to do so can be. I always wait until I have a big pile of same colored wash before I put it in the washing machine, which is about once a week. This also means that when I forget something of that color (which has been laying underneath the bed for example) I have to wait a whole week until I can put it in the washing machine. This can be quite annoying when I was planning to wear this item earlier. So that’s why I secretly have been eyeing on the Samsung AddWash Washing Machine, which has an extra door allowing you to do add laundry in mid-cycle. Watch the video on top of this page to see how it works! This would be so convenient for me! I think my mom would have loved to have this washing machine as well when both my sister and I still lived with them. My mom often asked me if I had anymore laundry in my room upon which I responded ‘no’ only to discover I actually did have a few socks laying on the floor. Oops! My mom hated it when I did that. So I would love to get the Samsung AddWash Washing Machine for myself now, but even more for my future self (when I have kids). I already have a Samsung Washing Machine by the way, which I’m very fond of. Samsung Washing Machines are very easy to use, have a sleek design and are super silent (as opposed to my neighbor’s washing machine which sounds like it’s about to take off). So yes, my next washing machine will totally be the Samsung AddWash!

4. Taxes and insurances
I’m not sure what it’s like in other countries, but here in Holland you’ve got to pay a ridiculous amount for taxes and insurances when you move into your own place. Some of them came as a real surprise to me (fortunately my boyfriend did know all about this) and it honestly scared me at times. In Holland we pay sewage charges, cleaning charges, water purification charges and residents charges. Next to that you also need a health insurance, contents insurance and liability insurance. I never heard of most of them before I got my own place. What’s that like where you live?

5. A couple of extra shoulders to cry on
I also really miss my parents when I’m feeling a bit down. I mean, of course I do have Vincent and I can totally tell him anything, but sometimes you just need a parent to give you a peptalk. Of course I’m always welcome at my parents (they live only 2 kilometers away), but it’s easier when they’re just always around.

“The Samsung AddWash Washing Machine allows you to add laundry mid-cycle, I need that!”

So do you have your own place already? And if so, is there anything you miss about living at your parents’ house?

xoxo,
Rowan

[dutch]

Iets langer dan een jaar geleden besloot ik mijn ouderlijk huis te gaan verlaten om samen te gaan wonen met mijn vriend, iets waar ik destijds erg naar uit keek: meer ruimte, vrijheid, helemaal losgaan met interieurdingetjes kopen en elke avond zelf beslissen wat ik zou gaan eten. Ook al ben ik dol op mijn interieur en het samenwonen met mijn fantastische vriend en schattige kittens, heeft je eigen huishouden runnen ook zeker wel z’n nadelen. Soms mis ik het wonen bij mijn ouders enorm en dit is waarom:

“Je eigen huishouden runnen heeft ook z’n nadelen.”

1. Elke avond beslissen wat je gaat eten is lastig
Dus ik dacht dat het een opluchting zou zijn om elke dag zelf te beslissen wat ik zou gaan eten, maar dat is het niet. Het is zelfs behoorlijk lastig om elke dag weer te bedenken wat je gaat eten en ik snap echt niet hoe mijn moeder het voor elkaar krijgt. En ook al vond ik niet altijd alles wat ze opdiende lekker (ik heb bijvoorbeeld een hekel aan hutspot, maar zij is er dol op) mis ik haar kookkunsten wel. Ik wilde helemaal gezond gaan eten toen ik op mezelf ging wonen, maar de waarheid is dat ik heel slecht ben in koken en dat gezonde gerechten juist het moeilijkst zijn. Een pizza in de oven schuiven is stukken makkelijker (en verklaart die 8 kilo die ik de afgelopen maanden ben aangekomen).

2. Boodschappen doen is saai
Ik kan wel betere manieren verzinnen om mijn zaterdagochtenden te spenderen dan in de supermarket samen met honderden andere chagrijnige mensen, maar ik heb simpelweg geen keuze omdat Vincent en ik doordeweeks allebei druk zijn. Ik vond het ooit echt leuk om naar de supermarkt te gaan toen ik alleen nog M&M’s en koekjes kocht, maar nu ik saaie dingen zoals groenten en olijfolie moet kopen heb ik er een hekel aan. Ik vind het ook best lastig om ervoor te zorgen dat ik niet te veel koop: ik moet erop letten dat alles wat bevroren moet zijn wel echt in de vriezer past en ik moet ook niet te veel groenten en fruit kopen, omdat het best snel rot. Ja, the struggle is real!

3. De was doen is niet makkelijk
Oké, dingen in je wasmachine stoppen is niet zo moeilijk (tenzij je eerst alles uit je kinderen hun rommelige kamers moet pakken, sorry mama!), maar beslissen wanneer je dit doet is wel lastig. Ik wacht altijd tot ik een grote stapel was van dezelfde kleur heb voor ik het in de wasmachine stop, wat ongeveer één keer per week is. Dit betekent ook dat als ik iets van die kleur vergeten ben (wat bijvoorbeeld onder het bed lag) ik een hele week moet wachten voordat ik het eindelijk in de wasmachine kan stoppen. Dit kan best irritant zijn als ik van plan was om dit item eerder dan dat te gaan dragen. Dus dat is waarom ik stiekem een oogje heb laten vallen op de Samsung AddWash Wasmachine, welke een extra deurtje heeft zodat je er tijdens het wasprogramma nog extra was in kan gooien. Bekijk de video bovenaan deze pagina om te zien hoe het werkt! Dit zou echt een uitkomst zijn voor mij! Ik denk dat mijn moeder deze wasmachine ook graag had willen hebben toen mijn zusje en ik nog steeds bij hen woonden. Mijn moeder heeft me zo vaak gevraagd of ik nog was op mijn kamer had liggen waarop ik dan ‘nee’ antwoordde en vervolgens toch nog een verdwaalde sok tegenkwam. Oeps! Mijn moeder had er zo’n hekel aan als ik dat deed. Dus ik zou graag de Samsung AddWash wasmachine willen hebben voor nu, maar ook voor mijn toekomstige ik (wanneer ik kinderen heb). Ik heb trouwens ook al een Samsung wasmachine, waar ik heel blij mee ben. Samsung wasmachines zijn erg makkelijk in gebruik, hebben een strakke uitstraling en zijn superstil (in tegenstelling tot de wasmachine van die buren die klinkt alsof ie op gaat stijgen). Dus ja, mijn volgnde wasmachine gaat zeker weten de Samsung AddWash zijn!

4. Belastingen en verzekeringen
Hier in Nederland moet je echt belachelijk veel betalen voor belastingen en verzekeringen als je op jezelf gaat wonen. Sommigen waren echt een verassing voor mij (gelukkig had mijn vriend zich hier wel goed op ingelezen) en maakten me soms echt bang. In Nederland betalen we rioolheffing, reinigingsheffing, waterzuiveringsheffing en ingezeteneheffing. Daarnaast moet je ook nog een zorgverzekering, inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering hebben. Van de meesten hiervan had ik nog nooit gehoord voor ik op mezelf ging wonen.

5. Een paar extra schouders om op uit te huilen
Ik mis mijn ouders ook enorm als ik me een beetje verdrietig voel. Ik bedoel, natuurlijk heb ik Vincent aan wie ik echt alles kan vertellen, maar soms heb je gewoon een ouder nodig om je een peptalk te geven. Natuurlijk ben ik altijd welkom bij mijn ouders (ze wonen maar 2 kilometer bij mij vandaan), maar het is makkelijker als ze gewoon altijd in de buurt zijn.

“De Samsung AddWash Wasmachine maakt het mogelijk om was toe te voegen tijdens het programma, handig!”

Dus, woon jij al op jezelf? En zo ja, wat mis jij aan bij je ouders wonen?

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

9 comments