HOW I KEEP MY HAIR ASHY TONED

RED REIDING HOOD: Fashion blogger how to keep your hair ashy toned silver shampoo keuneRED REIDING HOOD: Beauty blogger review Keune Silver Reflex Shampoo and Conditioner

[english]

You might have heard about silver shampoo. I first knew silver shampoo because my grandma uses it for her natural grey hair, but it’s perfect for dyed ashy or grey hair as well. I wash my hair every other day and I always use two shampoos: silver shampoo and my regular shampoo. I always start with the silver shampoo and make sure to leave it in for a while. I usually just shave my legs in the meantime and when I’m done the shampoo has had enough time to work in. That’s all I do to keep my hair ashy toned!

“It’s all about the right silver shampoo!”

But it’s all about using the right silver shampoo though. Not every silver shampoo will do the trick. Basically the rule is: the darker purple the shampoo is, the better. When I first got my hair dyed in an ashy tone I used the cheapest silver shampoo I could find, which had a very light lavender color. My ashy blonde hair faded very quickly and my hair started to turn yellow. When I told my hair dresser she recommended me the Matrix Total Results Color Care So Silver Shampoo, which has a far more darker purple color. So I started using that and guess what? My hair stayed ashy for way longer. But as I told you before I’m trying to use less animal tested cosmetics and eventually be completely cruelty free (read all about it here). But since Matrix is part of the L’Oréal Group who also sell in China I can’t be sure whether they test on animals or not. So when I received a package from Keune about two months ago with their new silver shampoo and conditioner set I was very excited to give it a try. Keune is definitely my favorite hair brand (I use everything from volume powder to hair spray from them), so I had high hopes for the Keune Silver Reflex Shampoo and Conditioner. The first thing that I noticed was the super dark purple color of both products, it’s even darker than the Matrix shampoo I used! The timing of the package was just right, because a few days later I had a color appointment at the hairdresser. I have used this silver shampoo ever since and my hair is still perfectly ashy toned. I use the conditioner only once per 1,5 week, since I’m not a big fan of conditioners. They tend to make my hair flat, but if you are an avid conditioner user you might want to give this one a try. It’s the first silver conditioner I’ve ever seen.

“The darker purple the shampoo is, the better.”

So, long story short: if you want to keep your hair ashy toned wash your hair with silver shampoo and make sure to leave it in for a while. I recommend the Keune Silver Reflex Shampoo and if you use conditioner, you should totally get the Keune Silver Reflex Conditioner as well. That’s all! Or do you maybe have some other tips upon how to keep your hair ashy toned?

xoxo,
Rowan

[dutch]

Je hebt vast weleens gehoord van zilvershampoo. Ik ontdekte het voor het eerst omdat mijn oma vertelde dat ze het gebruikt voor haar natuurlijke grijze haar, maar het is ook erg goed voor geverfd assig of grijs haar. Ik was mijn haar om de dag en gebruik altijd twee shampoos: zilvershampoo en mijn gewone shampoo. Ik begin altijd met de zilvershampoo en zorg ervoor dat ik het even de tijd geef om in te trekken. Normaal gesproken ga ik ondertussen even mijn benen scheren en als ik klaar ben is de shampoo wel voldoende ingetrokken. Dat is eigenlijk alles wat ik doe om die assige toon in mijn haar te houden!

“Niet elke zilvershampoo is automatisch goed.”

Maar het is wel belangrijk dat je de juiste zilvershampoo gebruikt. Niet elke zilvershampoo is automatisch goed. De regel is simpelweg: hoe donkerder de shampoo, hoe beter. Toen ik voor het eerst mijn haar in een assige toon had laten verven gebruikt ik de goedkoopste shampoo die ik kon vinden, welke een hele lichte lavendelachtige kleur had. Mijn asblonde haar vervaagde snel en mijn haar werd een beetje gelig. Toen ik mijn kapper hierover vertelde raadde ze me de Matrix Total Results Color Care So Silver Shampoo aan, welke een veel donkerder paarse kleur heeft. Dus ik begon die te gebruiken en raad eens? Mijn haar bleef veel langer assig. Maar zoals ik jullie eerder al heb verteld probeer ik minder op dieren geteste cosmetica te gebruiken en uiteindelijk wil ik graag helemaal dierproefvrij zijn (lees er hier alles over). Maar aangezien Matrix onderdeel is van de L’Oréal groep welke verkoopt in China kan ik niet met zekerheid zeggen of ze wel of niet op dieren testen. Dus toen ik zo’n twee maanden geleden een pakketje van Keune ontving met daarin hun nieuwe zilvershampoo en -conditioner set was ik heel benieuwd. Keune is absoluut mijn favoriete haarmerk (ik gebruik alles van volumepoeder tot haarspray van hen), dus ik had erg hoge verwachtingen van de Keune Silver Reflex Shampoo en Conditioner. Het eerste wat me opviel was de super donkerpaarse kleur van beide producten, nog donkerder dan de Matrix shampoo die ik gebruikte. De timing van het pakketje was perfect, want een paar dagen later had ik een afspraak bij de kapper. Ik heb deze zilvershampoo sindsdien non-stop gebruikt en mijn haar is nog steeds mooi assig. Ik gebruik de conditioner maar zo’n één keer per 1,5 week, aangezien ik geen grote fan ben van conditioners. Ze maken mijn haar nogal plat, maar als jij wel een fervente conditioner gebruiker bent zou ik deze zeker proberen. Het is de allereerste zilverconditioner die ik ooit heb gezien.

“Hoe donkerder de kleur paars van de shampoo is, hoe beter.”

Dus, om een lang verhaal kort te maken: als je je haar mooi assig wil houden was dan je haar met zilvershampoo en zorg ervoor dat je het even in laat trekken. Ik raad de Keune Silver Reflex Shampoo aan en als je graag conditioner gebruikt zou je ook de Keune Silver Reflex Conditioner moeten gebruiken. Dat is alles! Of heb jij misschien nog andere tips om je haar mooi assig te houden?

 

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

6 comments