BEAUTY / WHY I DITCHED THE EYELINER

RED REIDING HOOD: Why I ditched the eyeliner

[english, scroll naar beneden voor NL]

Until a few months ago I used to wear eyeliner everyday. I really mastered the art of creating the perfect wings, so my eyeliner was always on fleek (as you can see here). But despite my talent I decided to ditch the eyeliner, or at least on a daily basis.

“Despite my talent I decided to ditch the eyeliner.”

It all started when I purchased The Kat Von D Shade + Light Eye Contour Palette (read the review here) when I was in Canada in early May. I absolutely fell in love with the matte palette and the way it shapes my eyes. It looks so natural! But as soon as I apply my once beloved eyeliner, that natural look is all gone. Plus I realized it actually made me look older, which is something I pursued for years, but now that I’m 23 I just want to look my age. So ever since I got that palette I hardly haven’t been wearing eyeliner anymore. This by the way saves me a lot of time in the morning: we all know the struggle of creating two even wings. So yes, that’s how I removed something that once was a big part of it from my everyday make up routine. I’m not saying I’ll never wear eyeliner again, but at least not on a daily basis anymore.

“I realized eyeliner made me look older.”

What about you? Do you wear eyeliner on a daily basis or not?

xoxo,
Rowan

[dutch]

Tot een paar maanden geleden droeg ik elke dag eyeliner. Ik had de kunst van het creëren van de perfecte wings erg goed onder de knie, dus mijn eyeliner was altijd on fleek (zoals je hier kan zien).  Maar ondanks mijn talent besloot ik te stoppen met eyeliner, of tenminste op een dagelijkse basis.

“Ondanks mijn talent besloot ik te stoppen met eyeliner.”

Het begon allemaal toen ik het Kat Von D Shade + Light Eye Contour Palette (lees de review hier) kocht toen ik begin mei in Canada was. Ik werd helemaal verliefd op het matte palette en de manier waarop het mijn ogen vormgaf. Het ziet er zo natuurlijk uit! Maar zodra ik mijn ooit zo geliefde eyeliner erbij opdoe, is die natuurlijke look helemaal weg. Bovendien realiseerde ik me dat het me ouder maakte, wat iets is wat ik jaren heb gewild, maar nu ik 23 ben wil ik er gewoon uitzien als mijn echte leeftijd. Dus sinds ik dat Kat Von D palette heb, heb ik nauwelijks meer eyeliner gedragen. Dit scheelt me trouwens ook ontzettend veel tijd ‘s ochtends: we kennen allemaal de strijd van het creëren van twee gelijke wings. Dus ja, dat is hoe ik iets wat er ooit een groot onderdeel van uitmaakte volledig heb verwijderd uit mijn dagelijkse make up routine. Ik zeg niet dat ik nooit meer eyeliner zal dragen, maar in ieder geval niet meer op een dagelijkse basis.

“Ik realiseerde me dat eyeliner me er ouder uit deed zien.”

En jij? Draag jij wel of niet dagelijks eyeliner?

xoxo,
Rowan

 

Follow on Bloglovin <

8 comments