HEALTH / PBP UPDATE, MEAL PREPPING & ZUCCHETTI RECIPE

RED REIDING HOOD: Personal Body Plan courgetti recept zucchini recipe low-carbRED REIDING HOOD: Personal Body Plan meal prepping zucchetti recipe low-carb recept courgettiRED REIDING HOOD: Zucchinni spaghetti recipe zuchetti recept courgetti

[english]

We’re approaching the end of the month of August, which means it’s time for another Personal Body Plan Update. But I also want to tell you about my first steps towards meal prepping and share one of my favorite recipes with you: l0w-carb zucchetti.

“I spent quite a lot of time on terraces accompanied by friends, wine and nachos.”

PBP update – 3 months
Let’s get straight to the point: I’m not 100% satisfied with my results. I can hardly tell a difference between last month’s results and this month’s. I lost only one centimeter off my hips and off my waist, but I was really hoping for more. I think I do know why this is though: I might have enjoyed ‘the good life’ a bit too much this month. We’ve had some lovely summer days and me and all my friends have summer vacation now, so we spent quite a lot of time on terraces accompanied by wine and nachos. Oops! Oh well, I’ve got to go back to college next week and I’ve heard this year is going to be very tough, so I probably won’t have time for wine and nachos anymore then. I therefore expect to see more progress next month. Not giving up!

My first steps towards meal prepping
Since I won’t have heaps of time anymore when I start college again next week, I thought it would be good to start meal prepping. Meal prepping basically means making multiple meals at once, which you store in the fridge or freezer to eat them later that week. We all know eating healthy can quite time consuming and it’s simply easier to shove a pizza in the oven. But when you already have your meals prepped, you won’t be as tempted to do so. You can do whatever you prefer: whether that means preparing breakfast, lunch and dinner for 7 days ahead or just dinner for 2 days ahead. I’m still new to this whole meal prepping idea, so I decided to take it slowly by doing these two things: – Always cook double: whenever I’m cooking a meal I make sure to cook double the portion, so I can store it in the fridge and eat the same meal again the day after. – Cut fruit and vegetables in advance: if I’m planning to have a salad or a smoothie for lunch the next day, but I know I won’t have a lot of time in the morning, I already cut fruit and vegetables in advance. Cutting always takes up the most time when it comes to preparing a salad or making a smoothie, so this way I save myself a lot of time.

Low-carb zucchetti recipe
One of my absolute favorite low-carb recipes is zucchetti. Not having carbs at dinner is something I really had to get used to. In the beginning it definitely felt like I was missing something. I usually ate meat, vegetables and pasta or potatoes. Now it’s just meat and vegetables. When you eat zucchetti, it does feel like you’re eating a complete meal though, which is why I love it so much. So for those of you who are looking for a nice and simple low-carb dinner recipe, I’m sharing my zucchetti recipe with you. Double the ingredients if you want to store an extra portion in the fridge to eat the next day. – Ingredients: 1 zucchini, 1 hand of mini tomatoes, 1 hand of chicken cubes, 1 hand of feta cheese, about 5 peanuts, 1 tablespoon of pesto (I’m too lazy to make my own pesto, so I got it from a jar), Italian herbs and pepper. – Preparation: Use a spiral cutter to turn the zucchini in spaghetti-like strings. Heat them up in a pan for only a couple of minutes, you don’t want the strings to become mushy. Put the zucchetti on a plate and bake the tomatoes and peanuts in the pan for a couple of minutes. Throw the tomatoes and peanuts on top of your zuchetti and now bake the chicken. Put the chicken on your plate as well and finish off with the feta, pesto and spices. Done!

“Whenever I’m cooking a meal, I make an extra portion to store in the fridge.”

Would you like to start this fit journey too? You can sign up for Personal Body Plan as well by clicking here. This link gives you 15 euros discount on your plan. Make sure to hurry though, because applications for the group of September 5th close tomorrow August 31st 11.59 pm.

xoxo,
Rowan

[dutch]

We naderen het einde van de maand Augustus, wat betekent dat het weer tijd is voor een Personal Body Plan update. Maar ik wil jullie ook graag vertellen over mijn eerste stappen richting meal prepping en één van mijn favoriete recepten met jullie delen: courgetti.

“Ik heb aardig wat tijd doorgebracht op terrasjes vergezeld door vrienden, wijn en nachos.”

PBP update – 3 maanden
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben niet 100% tevreden over mijn resultaten. Ik zie nauwelijks verschil tussen de resultaten van deze en vorige maand. Ik ben maar één centimeter van mijn heupen en mijn middel kwijt, maar ik hoopte stiekem wel op meer. Ik denk wel dat ik weet hoe dit komt: ik heb misschien iets te veel van het goede leven genoten deze maand. We hebben een aantal heerlijke zomerdagen gehad en aangezien mijn vrienden en ik allemaal zomervakantie hebben, hebben we behoorlijk wat tijd op terrasjes doorgebracht vergezeld door wijn en nachos. Oeps! Ach ja, volgende week moet ik weer terug naar school en ik heb gehoord dat dit laatste jaar heel zwaar gaat zijn, dus dan ik heb ik toch geen tijd meer voor wijn en nachos. Daarom denk ik volgende maand ook meer resultaat te zien. Ik geef ‘t niet op!

Mijn eerste stappen richting meal prepping
Aangezien ik volgende week weer naar school ga en dan geen zeeën van tijd meer heb, leek het me wel een goed idee om te beginnen met meal prepping. Meal prepping betekent simpel gezegd het maken van meerdere maaltijden tegelijk, die je in de koelkast of vriezer kan bewaren om ze later die week te eten. We weten allemaal dat gezond eten soms best tijdrovend is en het gewoon makkelijker is om een pizza in de oven te schuiven. Maar als je je maaltijden al hebt voorbereid, wordt je veel minder verleid om dit te doen. Je kan het zo klein en groots aanpakken als je zelf wil: of dat nu betekent dat je ontbijt, lunch en diner voor 7 dagen voorbereid of alleen diner voor 2 dagen. Ik ben nog steeds een newbie op het gebied van meal prepping, dus ik heb besloten om rustig te beginnen met deze twee dingen: – Altijd dubbel koken: als ik een maaltijd voorbereid, maak ik altijd een dubbele portie die ik in de koelkast bewaar en de volgende dag opeet. – Fruit en groente van te voren snijden: als ik van plan ben om een salade of een smoothie als lunch te nemen de volgende dag, maar weet dat ik niet veel tijd in de ochtend zal hebben, snijd ik het fruit en de groente al van te voren. Snijden neemt altijd het meeste tijd in beslag als het op het maken van een smoothie of salade aankomt, dus op deze manier bespaar ik mezelf veel tijd.

Koolhydraatarm courgetti recept
Eén van mijn absolute favoriete koolhydraatarme recepten is courgetti. Ik moest er behoorlijk aan wennen om geen koolhydraten te eten bij mijn avondeten. In het begin voelde het echt alsof ik iets miste. Normaal gesproken at ik een stukje vlees, groente en pasta of aardappelen. Nu is dat dus alleen nog vlees en groente. Als je courgetti eet, voelt het echt wel alsof je een complete maaltijd eet. Daarom vind ik het zo’n fijn gerecht. Dus voor degenen onder jullie die op zoek zijn naar een lekker en makkelijk koolhydraatarm recept deel ik vandaag mijn courgetti recept. Verdubbel de ingrediënten als je een extra portie in de koelkast wil bewaren om de volgende dag te eten. – Ingrediënten: 1 courgette, 1 hand mini-tomaatjes, 1 hand kipblokjes, 1 hand fetakaas, zo’n 5 pinda’s, 1 eetlepel pesto (ik ben te lui om m’n eigen pesto te maken, dus ik haal ‘t uit een potje), Italiaanse kruiden en peper. – Bereiding: Gebruik een spiraalsnijder om spaghetti-achtige sliertjes te maken van de courgette. Verwarm ze even een paar minuutjes in een pan, zorg ervoor dat de sliertjes niet helemaal slap en smotsig worden. Leg de courgetti op een bord en bak de tomaatjes en pinda’s een paar minuutjes in de pan. Gooi de tomaatjes en pinda’s bovenop de courgetti en bak de kip. Leg ook de kip op je bord en doe er tot slot de feta, pesto en kruiden overheen. Klaar!

“Als ik kook, maak ik altijd een extra portie om in de koelkast voor later te bewaren.”

Wil jij ook aan deze fit journey beginnen? Ook jij kan je opgeven voor Personal Body Plan door op deze link te klikken. Deze link geeft jou 15 euro korting op jouw plan. Maar schiet wel op, want de aanmeldingen voor de groep van 5 september sluiten morgen 31 augustus om 23.59 uur.

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

2 comments