BEAUTY / DEODORANT ON YOUR FACE?!

RED REIDING HOOD: Deodorant on your face

[english]

No, this is not a click-bait. This post really is about putting deodorant on your face. It may sound super weird, but lately I swear by this make-up hack. Whenever it’s hot outside my face get’s super sweaty, which causes my make-up to slide off: I can look like a hot mess within an hour. This is so annoying and actually quite shameful as well. I often can feel tiny sweat drops on my forehead, which doesn’t look very charming to say the least. It drove me crazy, so I started googling for a remedy.

“Whenever it’s hot outside my face get’s super sweaty, not charming.”

I basically found out that lots of people put deodorant on their faces to stop excessive facial sweating. This trick is also very commonly used among performers and bridal make up artists. So although it sounded a bit weird and scary to me, I decided to give it a try. And well, as you can probably guess (otherwise I wouldn’t be writing this article), it works! Not for a couple of hours, no, for the entire freaking day! I’m so happy I found out about this trick right before my tropical trip to Curaçao, since I’m pretty sure I will sweat a lot over there (I’m actually already there now, but I wrote this article a few days in advance). Whether it’s harmful to use deodorant on your face, is a question I can’t answer: I am not a doctor. The only thing I know is that lots of people do it without any problems and I didn’t have a bad reaction to it yet either. It’s not something I would do everyday though, just on hot days. And I also make sure to use deodorant without alcohol. So far I’ve only used Odorex Natural Fresh, which contains 0% alcohol and is mild to your skin. There probably are other deodorants that work as well, but I can confirm that this one has worked for me and I’m therefore definitely taking it with me to Curaçao as well. Bye bye sweaty face, helloooo flawless make-up!

“Many performers use deodorant to prevent their face from sweating.”

What about you? Have you ever tried deodorant on your face? Or do you maybe have other tips to prevent your face from excessive sweating? I’d love to hear your tips as well!

xoxo,
Rowan

[dutch]

Nee, dit is geen click-bait. Deze post gaat echt over deodorant op je gezicht spuiten/smeren. Ik weet dat het misschien heel raar klinkt, maar de laatste tijd zweer ik bij deze make-up truc. Als het buiten warm is ga ik altijd ontzettend zweten op mijn gezicht, wat ervoor zorgt dat min make-up eraf glijdt: binnen een uur zie ik eruit als een hot mess. Dit is zo vervelend en ook best wel beschamend. Vaak kan ik de kleine zweetdruppeltjes op mijn voorhoofd gaan voelen, wat er nu niet bepaald charmant uitziet. Ik werd er gek van, dus ik besloot te googlen naar een remedie.

“Als het buiten warm is gaat mijn gezicht snel zweten, niet zo charmant.”

Ik kwam er achter dat veel mensen deodorant gebruiken tegen overmatig zweten op het gezicht. Dit trucje wordt ook veel gebruikt onder artiesten en bridal make up artists. Dus ook al klonk het een beetje raar en eng, ik besloot toch eens een poging te wagen. En, zoals je waarschijnlijk al kan raden (anders had ik dit artikel niet geschreven), het werkt echt! Niet voor een paar uurtjes, nee, voor de hele dag! Ik ben zo blij dat ik dit trucje vlak voor mijn trip naar Curaçao heb ontdekt, aangezien ik zeker weten dat het daar zweten geblazen wordt (eigenlijk ben ik daar nu al, maar ik schreef dit artikel een paar dagen van te voren). Of het kwaad kan om deodorant in je gezicht te gebruiken is een vraag die ik niet kan beantwoorden: ik ben immers geen dokter. Het enige wat ik wel weet is dat veel mensen het doen zonder problemen en dat ik er zelf ook geen slechte reactie op heb gekregen. Het is niet iets wat ik elke dag zou doen, maar alleen op hete dagen. En ik zorg er ook voor dat ik een deodorant gebruik zonder alcohol. Tot nu toe heb ik voor dit doeleinde alleen nog maar Odorex Natural Fresh gebruikt. Deze bevat 0% alcohol en is mild voor de huid. Er zijn waarschijnlijk wel meer deodorants die werken, maar ik kan in ieder geval bevestigen dat deze voor mij heeft gewerkt en dat ik ‘m daarom ook zeker meeneem naar Curaçao. Doei doei zweetgezicht, halloooo flawless make-up!

“Veel artiesten gebruiken deodorant om een zweethoofd te voorkomen.”

En jij? Heb jij weleens deodorant op je gezicht geprobeerd? Of heb je misschien andere goede tips om je gezicht ervan te weerhouden overmati te zweten? Ik hoor ook graag jouw tips!

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

2 comments