BEAUTY / THE BODY SHOP TEA TREE SKIN CARE RANGE REDISCOVERED

RED REIDING HOOD: The Body Shop Tea Tree Skin Care Range beauty blogger review

The Body Shop Tea Tree 3in1 Wash Scrub Mask (shop HERE)
The Body Shop Tea Tree Daily Solution (shop HERE)
The Body Shop Tea Tree Skin Clearing Lotion (shop HERE)

[english]

Most of you probably already know about my acne story: how I struggled with acne for years and eventually managed to get rid of it by using a heavy medication called roaccutane. If you didn’t know my story yet, read all about it here or watch this YouTube video.

“My skin started to get more greasy again and I got a few more pimples than usual.”

Greasy skin and pimples
Anyway, although I don’t suffer from acne anymore (thank God!) I still do get pimples every now and then. The last two months I noticed that my skin started to become more greasy again and that I was started getting a few more pimples than usual. Why? I have no idea, but I did know that I might had to change up my skin care routine. I was using products for the more dry skin, but my skin had to be treated with less creamy products now. I was looking in my bathroom cabinet to see if I still had some products left from my acne time and I did: the tea tree skin care range from The Body Shop. I used to swear by these products and I was wondering if I still would, now that my skin isn’t extremely troublesome anymore. So I started using the cleanser, toner and lotion again and I immediately knew that these were the right products for my skin at the moment: I hit the jackpot. AGAIN. The thing I love most about this line is that everything works mattifying, something people with a bit too much ‘shine’ can really appreciate.

New and improved The Body Shop Tea Tree Skin Care Range
Of course there were only tiny amounts of the products left, so I ran out of them within a few days. I immediately went to The Body Shop to repurchase. I couldn’t find them at first though and I almost panicked until a sales lady told me that they revamped the entire tea tree line. I must say that the new packaging looks way better, so good job The Body Shop. They also discontinued a few products and replaced them by new and improved products. I for example couldn’t find the toner anymore (they still carry it in the webshop though, with the old packaging), but the sales lady advised me to get the Tea Tree Daily Solution serum in stead. I always am a bit hesitant when it comes to using serums, because I’m afraid they’ll leave my skin feeling greasy, but this one doesn’t: It immediately get’s absorbed by my skin. I’m not missing the toner at all, I now apply the serum before I apply the Tea Tree Skin Clearing Lotion and it feels great! Although they still carry the foaming cleanser, I now use the multi functional Tea Tree 3in1 Skin Wash Scrub Mask. As the name already suggests you can either use this product for just a quick wash, or as a scrub by rubbing it in some more or as a mask by leaving it on for about 5 minutes. On a daily basis I just wash my face, when I’m in the shower I’m using it as a scrub and once a week I use it as a mask.

“I used to swear by the tea tree skin care range from The Body Shop when I was suffering from acne.”

So long story short: I still love The Body Shop Tea Tree skin care range for when my skin is breaking out and more greasy than usual. I even like it a bit better than I did before because of some new and improved products. If you have acne prone skin as well, I think you’ll love these products as well!

xoxo,
Rowan

[dutch]

De meesten van jullie kennen mijn acné verhaal waarschijnlijk al: hoe ik jarenlang met acné moest dealen en er uiteindelijk met behulp van een heftig medicijn genaamd roaccutane vanaf ben gekomen. Als je mijn verhaal nog niet kent, lees er dan hier alles over of bekijk deze YouTube video.

“Mijn huid werd weer vetter en ik kreeg meer pukkeltjes dan normaal.”

Vette huid en pukkeltjes
In ieder geval, ook al heb ik geen echte acné meer (Godzijdank!), ik krijg nog steeds af en to een pukkeltje. De afgelopen wee maanden merkte ik echter dat mijn huid iets vetter begon te worden en dat ik meer pukkeltjes kreeg dan normaal. Waarom? Ik heb geen idee, maar ik wist wel dat ik mijn huidverzorgingsroutine moest aanpassen. Ik gebruikte producten voor de wat drogere huid, maar mijn huid had nu behoefte aan minder crèmerige producten. Ik keek in mijn badkamerkastje om te zien of ik nog wat producten overhad uit mijn acné tijd en dat had ik: de Tea Tree gezichtsverzorgingslijn van The Body Ship. Ooit zweerde ik bij deze producten en ik was benieuwd of ik dat nog steeds zou doen nu mijn huid niet zo extreem problematisch meer was. Dus ik begon de cleanser, toner en lotion weer te gebruiken en ik merkte meteen dat dit op het moment de juiste producten voor mijn gezicht waren: jackpot, alweer! Wat ik het allerfijnst vind aan deze lijn is dat alles matterend werkt, iets wat mensen met iets te veel ‘shine‘ in hun gezicht zeker kunnen waarderen.

De vernieuwde en verbeterde The Body Shop Tea Tree gezichtsverzorgingslijn
Natuurlijk waren er nog maar kleine beetjes van de producten over, dus waren ze binnen enkele dagen al op. Ik ging meteen naar The Body Shop om ze opnieuw in te slaan. Eerst kon ik ze helemaal niet vinden en ik raakte al lichtelijk in paniek totdat een medewerkster me vertelde dat ze de gehele tea tree lijn in een nieuw jasje hebben gestoken. Ik moet zeggen dat de nieuwe verpakking er wel echt beter uitziet, dus goed gedaan The Body Shop! Ook zijn ze met een aantal producten gestopt en deze vervangen voor vernieuwde en verbeterde producten. Ik kon bijvoorbeeld de toner niet meer vinden (in de webshop hebben ze ‘m nog wel, met de oude verpakking), maar de medewerkster adviseerde me om in plaats daarvan de  Tea Tree Daily Solution serum te nemen. Ik ben altijd een beetje terughoudend als het op serums aankomt, omdat ik bang ben dat ze mijn huid nog vetter maken, maar deze doet dat zeker niet: het wordt meteen opgenomen door mijn huid. Ik mis de toner eigenlijk helemaal niet. Ik breng nu het serum aan voor ik de Tea Tree Skin Clearing Lotion aanbreng en dat voelt heel goed! Hoewel ze de foaming cleanser nog wel hebben, gebruik ik nu in plaats daarvan de multifunctionele Tea Tree 3in1 Skin Wash Scrub Mask. Zoals de naam al doet vermoeden kan je dit producten zowel gebruiken om snel je gezicht te wassen, als om je gezicht te scrubben of zelfs als masker door het zo’n 5 minuten in te laten trekken. Op dagelijkse basis was ik alleen mijn gezicht, maar als ik onder de douche ga gebruik ik het echt als een scrub en één keer per week gebruik ik het als masker.

“Toen ik nog een acné huid had, zweerde ik bij The Body Shop gezichtsverzorgingslijn.”

Om een lang verhaal kort te maken: Ik ben nog steeds dol op The Body Shop Tea Tree gezichtsverzorgingslijn voor wanneer mijn huid vetter is dan normaal en ik meer pukkeltjes heb. Ik vind de producten zelfs nog iets fijner dan vroeger. Als je ook snel last krijgt van pukkeltjes, dan weet ik zeker dat je deze producten ook fijn gaat vinden!

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin