MY NEW TRICK TO KEEP MY CLOTHES FREE OF FUZZ AND PILLS

Processed with VSCO with hb1 preset Processed with VSCO with hb1 preset fleuril3

[english]

Do you know what I being a fashion lover fear the most? Putting new garments in the washing machine for the very first time. I’m just so afraid of fuzz and pills! This already happened to me before with a sweater from Forever 21, which fortunately wasn’t expensive, but I did really love it. I’ve only been able to wear it once, because it was completely ruined after one ride in the washing machine: it was covered with fuzz and pills en felt very rough. Due to this experience I haven’t ever dared to wash my most precious scarf, which I already have a few years (yes gross), until last week.

“I’m always afraid for my new garments to come out of the washing machine covered with fuzz and pills!”

The first washing of my favorite scarf
When I received a bottle of Fleuril Care & Repair last week I decided to give it a go anyway Fleuril Care & Repair is a nourishing detergent with Repairenzyme which is supposed to prevent fuzz and pills and even decrease the amount of them by 80%! There’s a video on the website of Fleuril where you can see a dress get cut in two. The dress got completely pilled and fuzzed after wearing and washing it for a year. One half gets washed with Fleuril Care & Repair multiple times and the result is truly incredible. The dress looks like new! Although I understand that situation sometimes are portrayed better than they are in reality, the video did convince me to give my favorite scarf it’s first washing. I put it in the washing machine together with some beloved sweaters of my boyfriend Vincent and waited nail biting until the program was finished. I opened the door and what I saw made me extremely happy: my scarf looked like new and smelled incredibly good! Vincent’s sweaters also looked really good and felt even softer than they were before. What a relief!

I finally dare to wear my sweater again!
Okay, so I absolutely do believe the ‘care’ part, but the thing I was most curious about was the ‘repair’ part: would this detergent be able to make my Forever 21 sweater presentable again? I decided to do another test, it couldn’t get worse anyway. Since I had read the 80% decreased fuzz and pills effect wouldn’t get noticeable until after a few washings, I deciced to wash it multiple times. Fortunately I still had a big pile of laundry which took me three washings. At every washing I put in the swater again. So in total I washed the sweater three times with Fleuril Care & Repair and I can already see a difference. The fuzz and pills are a lot less present and on top of that the sweater feels so much softer. I finally dare to wear the sweater again without being shamed! Being the savy Ducth person that I am I didn’t want to turn on the washing machine a couple more times for only one sweater, but I am really curious to see what it looks like after a few more washings!

“Thanks to Fleuril Care & Repair my sweater is so much less frizzy!”

Fleuril Care & Repair has therefore definitely proved itself to me and conquered a permanent spot next to my washing machine! How do you keep your clothing free from fuzz and pills? And would you give Fleuril Care & Repair a chance as well?

xoxo,
Rowan

[dutch]

Weet je wat ik als modeliefhebber één van de engste dingen ter wereld vind? Nieuwe kledingstukken voor het eerst in de wasmachine doen. Ik ben zo bang voor pluizen en pillen! Dit is mij namelijk eens overkomen met een trui van Forever 21, die gelukkig niet zo duur was, maar waar ik wel ontzettend dol op was. Ik heb ‘m helaas maar één keer kunnen dragen, want na één ritje in de wasmachine was ie compleet geruïneerd: hij zat onder de pluizen en pillen en voelde heel stroef aan. Deze ervaring heeft er dan ook voor gezorgd dat ik tot vorige week mijn meest geliefde sjaal, die ik nu toch al een paar jaar heb, nog nooit heb durven wassen (jakkes!).

“Ik ben altijd zo bang dat mijn nieuwe kleding vol pluizen en pillen uit de wasmachine komt!”

De eerste wasbeurt van mijn lievelingssjaal
Toen ik vorige week echter een fles Fleuril Care & Repair bezorgd kreeg besloot ik het er toch maar eens op te wagen. Fleuril Care & Repair is een verzorgend wasmiddel met Repairzyme wat er voor zou moeten zorgen dat pluizen en pillen worden voorkomen en zelfs tot wel 80% verminderen! Op de website van Fleuril staat een video waarbij je ziet hoe een jurk die na een jaar dragen en veel wassen vol met pluizen en pillen is komen te zitten, in tweeën wordt geknipt. De ene helft wordt meerdere keren gewassen met Fleuril Care & Repair en het resultaat is echt ongelooflijk. De jurk ziet er echt als nieuw uit! Hoewel ik ook wel begrijp dat situaties in reclames soms mooier worden voorgedaan dan de werkelijkheid, wist dit filmpje mij er toch van te overtuigen om mijn lievelingssjaal zijn eerste wasbeurt te geven. Ik stopte ‘m samen met wat geliefde sweaters van mijn vriend Vincent in de wasmachine en wachtte al nagelbijtend tot het programma voorbij was. Ik deed het deurtje open en werd ontzettend blij van wat ik in de trommel aantrof: mijn sjaal zag er nog als nieuw uit en rook bovendien heerlijk! Ook Vincent z’n truien zagen er goed uit en waren zelfs zachter dan voordat ik ze in de was had gestopt. Wat een opluchting!

Ik durf mijn trui weer aan!
Goed, het ‘care’ gedeelte geloof ik dus zeker wel, maar hetgeen waar ik het allernieuwsgierigst naar was is het ‘repair’ gedeelte: zou dit wasmiddel mijn pluizige Forever 21 trui weer toonbaar kunnen maken? Ik besloot het wederom te testen, erger kon het in ieder geval niet worden. Omdat ik had gelezen dat het 80% verminderde pluizen en pillen effect pas na meerdere wasbeurten echt zichtbaar is, besloot ik ‘m meerdere keren te wassen. Gelukkig had ik nog een flinke stapel wasgoed liggen wat goed was voor drie wasbeurten. Bij elke wasbeurt gooide ik de trui er weer opnieuw bij. In totaal heb ik de trui nu dus drie keer gewassen met Fleuril Care & Repair en ik zie nu al duidelijk verschil. De pluizen en pillen zijn veel minder aanwezig en de trui voelt bovendien zachter aan. Ik durf de trui nu echt wel weer zonder schaamte te dragen! Het ging me als zuinige Nederlander een beetje te ver om de wasmachine nog een paar keer speciaal voor de trui te laten draaien, maar ik ben wel ontzettend benieuwd hoe ie er uit komt te zien nadat ik ‘m nog een paar keer heb gewassen!

“Dankzij Fleuril Care & Repair is mijn trui een stuk minder pluizig!”

Fleuril Care & Repair heeft zich dus zeker bewezen en heeft bij mij thuis in ieder geval een vaste plek naast de wasmachine veroverd! Hoe zorg jij ervoor dat je kleding vrij blijft van pluizen en pillen? En zou jij Fleuril Care & Repair ook een kans willen geven?

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

6 comments