PBP UPDATE / WHEN YOU SUDDENLY LOSE 5 KILOS AND FIT YOUR OLD PANTS

barbell‘Loaded barbell’ photo by Lance Goyke

[english]

It’s almost November already, which means I’m on this Personal Body Plan journey for five months already. Time for my second to last update!

“I lost 5 kilos and am only 1 kilo away from my target weight!”

5 kilos lighter
After I didn’t see any progression at all last month, I’ve got to admit I got a bit discouraged: would I ever see my old body back or do I just need to accept the new slightly fuller me? Although I almost lost faith, the thing I didn’t dare to wish to happen anymore happened: I lost 5 kilos and I’m only 1 kilo away from my ‘target weight’. I put that between quotation marks, because I actually don’t allow myself to have a target weight. Weight isn’t everything: muscles weigh more than fat plus it doesn’t say anything about the fat distribution. I basically just wanted to feel pretty when I looked into the mirror and wanted to fit in my old pants again. But I secretly did have a target weight in the back of my mind and when you actually do (almost) reach it, it feels damn well! I can see it in the mirror as well: my legs are a bit less full, my lovehandles have almost completely disappeared and my body just looks tighter. My gym buddy even noticed that I’m starting to get a more defined back. That was no goal of me, but I like it anyway! And best of all: I fit one of my old pants again. I have to admit it still is quite a tight fit, but if it sits it fits! So for next month I really hope to have lost that one last kilo and to fit into my old pants a bit better ;)

Taking control
November is also my last month of Personal Body Plan and I’ve got to say I don’t really mind. Not because I hate it, absolutely not! I love working out and will definitely continue doing so. What I mean is that I’m pretty confident about being able to do this on my own now. I noticed I’ve got less and less desire to be coached and I only open the app for the work outs. My coach is wonderful by the way, she’s very sweet and helpful, but I’m just some one who likes to be in control. During the first couple of months I was still searching and I could really use my coach her advice, but I feel like I found my flow now and don’t need help anymore. Don’t start to think I live as the ultimate fitgirl now and only eat broccoli and chicken. Absolutely not! But I am more aware of what I eat now. So that doesn’t mean that I never put my hand in a bag of crisps anymore, but it does mean that I found a balance between healthy and less healthy food that works for me. And I really like that!

“I found my flow and am confident about my abilities to do this on my own.”

So on to my last month of Personal Body Plan! Will you keep your fingers crossed for that one last kilo? ;) Duim je met me mee voor die laatste kilo? ;) Would you like to start this fit journey too? You can sign up for Personal Body Plan as well by clicking here. This link gives you 15 euros discount on your plan. Apply before November 6th to be able to join the next group of November 7th.

[dutch]

Het is alweer bijna november, wat betekent dat ik alweer vijf maanden bezig ben met het Personal Body Plan traject. Tijd voor mijn één na laatste update!

“Ik ben 5 kilo kwijt en ben nog maar 1 kilo verwijderd van mijn streefgewicht!”

5 kilo lichter
Nadat ik vorige maand vrijwel geen progressie zag, zonk de moed me toch wel een beetje in de schoenen: zou ik ooit mijn oude lichaamsgewicht weer terug gaan zien of moet ik gewoon wennen aan de iets vollere nieuwe ik? Hoewel ik het dus een beetje somber inzag, is dat wat ik niet meer durfde te hopen nu toch gebeurd: ik ben 5 kilo kwijt en zit nog maar 1 kilo van mijn ‘streefgewicht’ af. Ik plaats het woord streefgewicht tussen aanhalingstekens, omdat ik eigenlijk van mezelf geen streefgewicht mag hebben. Gewicht zegt immers niet alles: spieren wegen meer dan vet en het zegt bovendien niks over de vetverdeling. Ik wilde me eigenlijk gewoon mooi voelen als ik in de spiegel keek en weer in mijn oude broeken passen. Maar goed, stiekem had ik dus wel een streefgewicht in mijn achterhoofd en als je dat dan toch (bijna) bereikt hebt voelt dat wel ontzettend goed. Ook als in de spiegel kijk zie ik het: mijn benen zijn iets minder vol, mijn buikje is zo goed als weg en mijn lichaam ziet er strakker uit. Het viel mijn sportmaatje zelfs op dat ik een hele gedefinieerde rug begin te krijgen. Dat was geen doel van me, maar ik vind het toch wel heel stoer! En, best of all: ik pas weer in één van mijn oude broeken. Ik moet toegeven dat ie nog wel erg strak zit, maar hij past! Volgende maand hoop ik dus én die laatste kilo kwijt te zijn en dat die broek iets losser zit ;)

De touwtjes in eigen handen nemen
November is trouwens tevens mijn laatste maand van Personal Body Plan en daar heb ik eigenlijk wel vrede mee. Niet omdat ik het zat ben, absoluut niet! Ik vind het trainen juist heerlijk en ga daar ook zeker mee door. Wat ik bedoel is dat ik het vertrouwen heb dat ik het nu echt zelf kan . Ik merk dat ik steeds minder behoefte heb aan coaching en open de app dan ook bijna alleen nog maar voor de trainingen. Dat is trouwens niets ten nadele van mijn coach, ze is heel lief en behulpzaam, maar ik ben gewoon iemand die graag zelf de touwtjes in handen heeft. De eerste paar maanden was ik nog zoekende en kon ik de adviezen van mijn coach nog erg goed gebruiken, maar inmiddels heb ik echt mijn flow gevonden en kan ik het ook zonder hulp. Denk trouwens niet dat ik nu als een ultieme fitgirl leef die alleen maar broccoli met kip eet. Dat is zeker niet het geval, maar ik ben wel me bewuster geworden van wat ik eet. Dat wil dus echt niet zeggen dat ik nooit meer mijn hand in een zak chips steek of iets dergelijks, maar meer dat ik een goede balans heb gevonden tussen gezond en minder gezond eten. En dat bevalt me prima!

“Inmiddels heb ik mijn flow gevonden en kan ik dit ook zonder hulp.”

Dus op naar de laatste maand van mijn Personal Body Plan! Duim je met me mee voor die laatste kilo? ;) Wil jij trouwens ook aan deze fit journey beginnen? Ook jij kan je opgeven voor Personal Body Plan door op deze link te klikken. Deze link geeft jou 15 euro korting op jouw plan. Schrijf je uiterlijk 5 november in om te kunnen starten met de volgende groep van 7 november.

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

1 comment