BEAUTY / THE RIGHT SHADE OF RED LIPSTICK FOR YOU

RED REIDING HOOD: Beauty blogger wearing red lipstick Sans Soucis red pleasure review

[english]

A couple of days ago I already told you about my love for dark lipstick during fall and winter and I showed you a purpble brown one which I think is perfect for this time of the year. But I think a nice red lipstick is an absolute fall/winter must-have as well! It can be quite a challenge to find the right shade of red though. Fortunately I collected a few good tips to find your perfect color of red lipstick!

Cool or warm type?
To find the right shade of red, a skin- and hair analysis can really help you out. This analysis will tell you wether you’re a warm or cool type based on your skin’s undertone. To find out your type, you need two different colors of shirts: orange and dark blue. Are you a warm type? The orange color will look great on you. Are you a cool type? Then the dark blue color will look much better on you. So the combination of your skin- and hair analysis will tell you which color suits you best. If you’re a warm type you should go for a red lipstick with a brown or orange undertone. Cool types should choose a red shade with a pink or blue undertone.

Find your lipstick
Are you having a hard time deciding which skin- and hair color you have? Then use the ‘Plum Perfect’ app. Based on a selfie the app will analyse your skin- and hair type. Afterwards you’ll receive advice upon the right colors of make-up for you. Use your phone or MacBook to take a selfie. To make shooting your selfie easier, you could use an accessorie for your phone (like a lens kit or selfie stick). Take the selfie in a well-lit environment, making sure that the app gets the most realistic image of your skin and hair. Thanks to advices of the app, you can easily find your perfect lipstick.

White teeth
Next to gorgeous colored lips, a smile with shiny white teeth is beautiful as well. There are several tricks to make your teeth appear whiter. Use for example a red lipstick with a dark undertone, since the dark shade will enhance your white teeth. Next to the lipstick there are other tricks to use to keep your teeth nice and white: scrub your tong regularly, rinse your mouth every morning with apple cider vinegar before brushing your teeth and use strawberries, lemons and orange peels to keep your teeth from coloring. Shine bright like a diamond!

The key to fuller lips
Would you like to get fuller lips as well? Then there are a few easy tricks to make your lips appear fuller. Pick a coral red or soft pink shade lipstick and apply this color to your lips. Use a shiny lipgloss to accentuate your lips even more. This will really make your lips pop. Using a dark red lipstick is recommended if you already have natural full lips. That’s why I personally love dark red lipstick.

What is your favorite red lipstick? My current favorite is Sans Soucis Red Pleasure, which is the one I’m wearing on the photo above.

xoxo,
Rowan

[dutch]

 

Laatst vertelde ik al dat ik in de herfst en winter graag donkere lippenstift draag en liet jullie een paarsbruine zien die ik perfect vind voor deze tijd van het jaar. Maar ook een mooie rode lipstick is wat mij betreft een must-have voor de herfst en winter! Alleen is het nog best lastig om precies de juiste tint rood te vinden. Gelukkig heb ik een aantal goede tips verzameld om jouw perfecte kleur rode lippenstift te vinden!

Koel of warm type?
Om de juiste kleur rood te vinden, helpt een huid- en haaranalyse je een stukje verder. Uit deze analyse blijkt namelijk of je een warm of koel type bent op basis van de ondertoon van je huid. Om je type uit te zoeken, heb je twee verschillende kleuren shirts nodig: oranje en donkerblauw. Ben jij een warm type? Dan kleurt de kleur oranje goed bij je gezicht. Ben jij een koel type? Dan staat de kleur donkerblauw je perfect en straal je dat ook uit. De combinatie van je huids- en haarkleur bepaalt dus welke kleur jou het best staat. Als je een warm type bent, is het een aanrader om te kiezen voor een rode lipstick met een bruine of oranje ondertoon. Bij een koel type is het een aanrader om voor een rode tint met een rozige of blauwe ondertoon te kiezen.

Vind jouw lippenstift
Vind je het lastig om zelf te bepalen welke huid- en haarkleur je hebt? Gebruik dan de app ‘Plum Perfect’. Door middel van een selfie analyseert de app je huid- en haartype. Vervolgens ontvang je advies over de juiste kleuren make-up voor jou. Gebruik bijvoorbeeld je telefoon of MacBook om een selfie te maken. Om je selfie gemakkelijker te schieten, is het gebruik van een telefoon accessoires om je telefoon (zoals een lenzensetje of selfie stick) of een MacBook Air 11 inch hoes een aanrader. Hiermee positioneer je de toestellen in de gewenste positie voor de ideale foto. Neem de selfie in een goed verlichte omgeving, zodat de app een zo realistische mogelijk beeld van jouw huid en haar krijgt. Dankzij de adviezen van de app, vind je gemakkelijk de lippenstift die bij je past. Handig hè?

Witte tanden
Naast een prachtige kleur lippen, is het ook mooi om te glimlachen met witte en stralende tanden. Er zijn verschillende trucjes om je tanden witter te laten ogen. Gebruik bijvoorbeeld een rode lippenstift met een donkere ondertoon, want de donkere tint legt extra nadruk op jouw witte gebit. Naast de lippenstift kun je ook andere trucjes gebruiken om je tanden wit te houden: borstel met regelmaat je tong, spoel elke ochtend je mond met appelcider azijn voor het poetsen en gebruik aardbeien, citroenen en sinaasappelschillen om de verkleuring van je tanden tegen te gaan. Shine bright like a diamond!

Volle lippen krijg je zo
Wil je naast een mooie rode kleur lippen ook graag vollere lippen krijgen? Dan zijn er een aantal handige trucjes waarmee jouw lippen in mum van tijd voller lijken. Ga voor een koraalrode of zachtroze tint lippenstift en breng deze kleur aan op je lippen. Om je lippen vervolgens extra te accentueren, gebruik je een glanzende lipgloss. Je lippen komen op deze manier goed naar voren. Het gebruik van donkerrode lippenstift is juist een aanrader als je van jezelf al redelijk volle lippen hebt. Ik ben zelf dan ook een groot liefhebber van donkerrode lippenstift. Ben jij sowieso helemaal weg van lippenstift? Ga dan in stijl op pad met een Sony Xperia X Compact hoesje!

Wat is jouw favoriete rode lippenstift? Mijn favoriete op het moment is Sans Soucis Red Pleasure, wat ook degene is die ik op de foto hierboven draag.

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

3 comments