MY 3 FAVORITE CRUELTY-FREE PERFUME BRANDS

RED REIDING HOOD: Beauty blogger review & Other Stories perfume Rituals The Body Shop cruelty free fragrances RED REIDING HOOD: Cruelty free perfumes & Other Stories Rituals The Body Shop fragrances

[english]

In January this year I made a very big decision for myself: I decided to stop buying ánd promoting products that are tested on animals. Testing on animals is unnecessary, but it’s mandatory in China. So if a brand wants to sell in China, they’re obligated to test on animals. Most of the times this is the reason why they still do it. Click here to read more about my decision. At first it wasn’t easy, because my favorite brand at that time was MAC and unfortunately they do test on animals. But soon I discovered lots of other cool make up brands that are cruelty free (Urban Decay, Smashbox, Too Faced, Anastasia Beverly Hills et cetera) and nowadays I hardly even miss my once so beloved MAC products. Finding cruelty free perfumes is a lot harder though. Most designer perfumes are owned by big concerns such as Procter & Gamble and Coty. Unfortunately these concerns do test on animals in order to sell in China. But fortunately there are some great other options and nowadays I also don’t even miss my old perfumes anymore. Today I’m sharing my three favorite cruelty free perfume brands with you: & Other Stories, Rituals and The Body Shop.

& Other Stories shop HERE
It’s not a big secret that I love & Other Stories for their clothes and accessories, but I’m also obsessed with their beauty department. I’m a big fan of online shopping, but the beauty department at & Other Stories is definitely worth an actual visit. I always feel like a kid in a candy store when I’m there. Everything’s so beautifully packaged and they’ve got everything: make-up, shower gels and of course perfumes. They’ve got both the standard sweet rosy scents and the more unique spicy scents. I’ve got Botanical Whisper and BonBon Tree. I’m currently obsessed with the latter, which is a very spicy scent.

Rituals – shop HERE
I just recently discovered the perfumes of Rituals, when I was looking for a new perfume for my boyfriend. He usually wears Boss Bottled and if he wants to buy that I’m okay with that, but I don’t want to buy anything non-cruelty free anymore. Even when it’s not for me. So I started looking for cruelty free scents for men and ended up at Rituals. Their perfumes are created by the world’s best perfumers and are all inspired by their journeys into the Orient. I bought him this delicious spicy scent called Sultan de Muscat, which comes in this beautiful velvet packaging. He loved it and I’m pretty sure this is going to be his new signature scent. When I was there I also discovered the women’s perfume range and fell in love with Nuit á Marrakech. I decided to get myself a travel sized bottle and because I spent more than a certain amount of money I also got a gift box with two other travel sized perfumes for women: Eau des Indes (which is their newest scent) and Fleur de l’Himalaya. I really love Eau des Indes as well, but Fleurs de l’Himalaya is a bit too sweet for me at the moment. I think I’ll like it better in summer.

The Body Shop – shop HERE
I don’t think I’ll have to introduce anyone to The Body Shop, because it’s a very well-known store, but since they’re cruelty free and create yummy perfumes they deserve a mention as well. I only have one perfume of them right now, which is the Coconut eau de toilette. It’s not a very unique scent, but I absolutely love the smell of coconuts. I don’t wear it that often right now, but I’ve been wearing it a lot during summer. They’ve got a big range of sweet perfumes, but they’ve got more heavy fragrances as well, such as their  Black Musk perfume. I really want to try that one as well!

So those were my three favorite cruelty free brands. Did you already know these brands for their fragrances? And what’s your favorite (cruelty-free) fragrance?

xoxo,
Rowan

[dutch]

In januari dit jaar maakte ik hele grote beslissing voor mezelf: ik besloot te stoppen met het kopen én promoten van producten die getest zijn op dieren. Testen op dieren is onnodig, maar is verplicht in China. Dus als een merk in China wil verkopen, moeten ze op dieren testen. Vaak is dit dan ook de reden waarom het helaas nog steeds gebeurt. Meer over mijn beslissing lees je hier. Op het begin vond ik het niet makkelijk, omdat mijn favoriet merk destijds MAC was en zij helaas wel op dieren testen. Maar al snel ontdekte ik veel andere gave make-up merken die wel dierproefvrij zijn (Urban Decay, Smashbox, Too Faced, Anastasia Beverly Hills et cetera) en tegenwoordig mis ik mijn ooit zo geliefde MAC producten nauwelijks meer. Dierproefvrije parfums zijn helaas een stuk lastiger te vinden. De meeste designer geurtjes zijn van grote concerns zoals Procter & Gamble en Coty. Helaas testen deze concerns wel op dieren zodat ze in China kunnen verkopen. Maar gelukkig zijn er wel goede dierproefvrije opties en nu mis ik ook mijn oude parfums niet meer. Vandaag deel ik dan ook mijn drie favoriete dierproefvrije parfums met jullie: & Other Stories, Rituals en The Body Shop.

& Other Stories shop HIER
Het is niet bepaald een geheim dat ik dol ben op de kleding en accessories van & Other Stories, maar ik ben ook geobsedeerd door hun beauty afdeling. Ik ben dol op online shoppen, maar de beauty afdeling van & Other Stories is echt een fysiek bezoekje waard. Ik voel me altijd als een kind in een snoepwinkel als ik daar ben. Alles is zo prachtig verpakt en ze hebben er werkelijk alles: make-up, shower gels en natuurlijk parfums. Ze hebben zowel de standaard zoete rozige geurtjes als de wat meer unieke kruidige luchtjes. Ik heb zelf Botanical Whisper en BonBon Tree. Momenteel ben ik echt geobsedeerd met die laatste, wat een heel lekker kruidig luchtje is.

Rituals – shop HIER
De parfums van Rituals heb ik pas net ontdekt, omdat ik op zoek was naar een nieuw luchtje voor mijn vriend. Hij draagt normaal gesproken altijd Boss Bottled en als hij dat wil kopen vind ik dat oké, maar ik wil zelf niks meer dat niet dierproefvrij is kopen. Zelfs als het niet voor mezelf is. Dus ik begon te zoeken naar dierproefvrije geurtjes voor mannen en kwam uit bij Rituals. Hun parfums zijn gecreëerd door de beste parfumeurs ter wereld en zijn geïnspireerd op hun reizen naar het oosten. Ik kocht voor hem een heerlijk kruidig luchtje genaamd Sultan de Muscat, die trouwens in een prachtige fluwelen verpakking zit. Hij vond ‘m heerlijk en ik ben er vrij zeker van dat dit zijn nieuwe signature scent gaat worden. Toen ik daar was ontdekte ik ook de vrouwenparfums en ik werd verliefd op Nuit à Marrakech. Ik besloot een reisformaatflesje voor mezelf mee te nemen en omdat ik meer dan een bepaald bedrag had uitgegeven kreeg ik er ook nog eens een twee andere parfums voor vrouwen in reisformaat bij: Eau des Indes (hun nieuwste geur) en Fleur de l’Himalaya. Ik vind Eau des Indes ook erg lekker, maar Fleurs de l’Himalaya is a mij op het moment wat te zoet. Ik denk dat ik deze in de zomer wel heerlijk ga vinden.

The Body Shop – shop HIER
Ik denk niet dat ik iemand bekend hoef te maken met The Body Shop, aangezien het een superbekende winkel is, maar aangezien ze dierproefvrij zijn en heerlijke geurtjes hebben vind ik wel dat ze hier een vermelding verdienen. Ik heb momenteel maar één geurtje van ze en dat is de Coconut eau de toilette. Het is geen uniek luchtje, maar ik ben gewoon dol op de geur van kokosnoot. Op het moment draag ik ‘m niet zo vaak, maar afgelopen zomer heb ik ‘m juist heel vaak gedragen. Naast de wat zoetere luchtjes hebben ze ook wel zwaardere parfums, zoals hun Black Musk parfum. Die wil ik echt nog graag proberen!

Dit waren dus mijn drie favoriete dierproefvrije merken voor parfums. Kende jij de geurtjes van deze merken al? En wat is jou favoriete (dierproefvrije) luchtje?

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

2 comments