TWO WAYS TO WEAR YOUR UGG CLASSIC II BOOTS THIS SEASON

RED REIDING HOOD: Fashion blogger wearing UGG classic II mini teddy coat

RED REIDING HOOD: Fashion blogger wearing teddy coat UGG mini boots classic II

RED REIDING HOOD: Fashion blogger wearing UGG mini boots classic II outfit teddy coat

RED REIDING HOOD: Fashion blogger wearing UGG mini black outfit long grey coatRED REIDING HOOD: Fashion blogger wearing UGG classic II mini boots outfit long grey coat

RED REIDING HOOD: Fashion blogger wearing UGG classic mini II boots long grey coat

[english]

Last Saturday Saint Nicholas (the Dutch version of Santa Claus) arrived in our little country on his steamship and so the festive season has officially begun. And along with that season comes the cold, something I’m actually very excited about. I’m glad to be out of that awkward ‘what-the-hell-should-I-wear-season’ and be able to start wearing cosy sweaters, woolen coats and of course UGG boots!

“I vividly remember getting my first pair of UGG boots at age 16.”

UGG classic II
Ever since high school UGG boots have definitely been a winter staple to me. I vividly remember getting my first pair at age 16. I didn’t make much money back then, so I really had to save up for them. As opposed to most shoe styles, my love for UGG boots never died. Nowadays I make more money than I did back then and fortunately I don’t really have to save up to be able to afford them anymore, but I still feel the thrill when I get a new pair. I felt extra excitement when I got my latest pair though: the UGG Classic II mini in black. The new classics are able to better withstand water and stains and the new Treadlite outersole offers more grip, durability, attenuation and flexibility. This might make me love them even more, if that’s even possible!

The perfect gift
It’s not ‘just’ the design I love though, but also the emotions that come along with them: to me they represent snugly warm winter evenings ánd the opening of the festive season. They don’t just warm my feet, they also warm my soul (that’s probably the deepest thing I ever said on my blog, lol). I therefore think they’d make the perfect Sint Nicholas/Christmas gift for someone special like your mom or sister (or yourself). My sister always used to steal mine to snuggle into at home or to beat the cold outside, but since I moved out of the parental house she doesn’t have ‘access’ to them anymore. So I’m thinking about getting her a pair of her own for Sint Nicholas Day, which I’m sure she’d love! Check this list for more UGG gift ideas, such as super soft gloves and earmuffs!

Two outfits
Now I can imagine that you might find it hard to come up with ideas upon how to wear your UGG boots, so I created two looks to inspire you: one ultra cosy look that and one cosy chic look. For the first look I decided to pair my UGG boots with two other cosy items: a huge snugly teddy coat and a warm turtleneck sweater. But since I appreciate a little twist, I added one totally different texture: a leather skirt. For the second outfit the UGG boots actually were the twist. I was wearing a total chic look, but made the whole thing a bit more casual by adding the UGG boots.

“UGG boots make the perfect Sint Nicholas and Christmas gift!”

How would you style your UGG boots and who would you like to gift a pair of UGG boots? Click here to check out the full collection of UGG boots!

xoxo,
Rowan

PS: Don’t forget to check out the video I created in collaboration with UGG as well if you’d like to see these outfits in motion!

[dutch]

Afgelopen Zaterdag is Sinterklaas op zijn stoomboot aangekomen in ons kleine landje en daarmee is het feestseizoen officieel begonnen! En met dat seizoen komt ook de kou, iets waar ik eigenlijk heel enthousiast van word. Ik vind het fijn dat het ‘ik-weet-niet-wat-ik-aan-moet-seizoen’ eindelijk voorbij is en dat we weer lekker warme truien, wollen jassen en natuurlijk UGG laarzen kunnen dragen!

“Ik herinner me nog goed hoe ik als 16-jarige mijn eerste paar UGG laarzen kocht.”

UGG classic II
Sinds de middelbare school zijn UGG laarzen echt een winter must-have voor mij geworden. Ik herinner me nog goed hoe ik als 16-jarige mijn eerste paar UGG laarzen kocht. Ik verdiende toen niet veel met mijn bijbaantje, dus ik moest er echt voor sparen. In tegenstelling tot de meeste soort schoenen, is mijn liefde voor UGG laarzen nooit verwelkt. Vandaag de dag verdien ik meer geld dan toen en gelukkig hoef ik nu niet echt meer te sparen om ze te kunnen betalen, maar ik voel wel nog steeds die sensatie als ik een nieuw paar in handen heb. Ik werd nog enthousiaster dan normaal toen ik mijn laatste paar ontving: de UGG Classic II mini in zwart. Deze nieuwe klassiekers zijn beter bestand tegen water en vlekken en de nieuwe Treadlite buitenzool biedt meer grip, duurzaamheid, demping en flexibiliteit. Hierdoor ben ik misschien nog wel meer van ze gaan houden, als dat al mogelijk is!

Het perfecte cadeau
Het is niet ‘gewoon’ het design wat ik fantastisch vind, maar ook de emoties die erbij horen: voor mij staan ze voor gezellige warme winteravonden en de opening van het feestseizoen. Ze verwarmen niet alleen mijn voeten, maar ook mijn geest (dat is waarschijnlijk het meest diepzinnige wat ik ooit heb gezegd op mijn blog, lol). Daarom denk ik ook dat ze het perfecte Sinterklaas- of Kerstcadeau zijn voor een speciaal iemand zoals je moeder of zus (of natuurlijk jezelf). Mijn zusje stal altijd die van mij om thuis lekker met haar voeten in weg te kruipen of om de koude buitenlucht te trotseren. Maar sinds ik uit mijn ouderlijk huis ben gegaan heeft ze geen ‘toegang’ meer tot mijn UGG voorraad. Daarom denk ik erover na om haar dit jaar haar eigen paar te geven voor Sinterklaas. Ik weet zeker dat ze dat te gek zou vinden! Bekijk deze lijst voor nog meer UGG cadeautips, zoals superzachte wanten en mutsen!

Twee outfits
Nu kan ik me wel voorstellen dat je het misschien moeilijk vind om te bedenken hoe je UGG laarzen moet stijlen, en daarom creëerde ik twee looks ter inspiratie: één superknusse look en één casual chic look. Voor de eerste look besloot ik mijn UGG laarzen te combineren met twee andere knusse items: een grote teddy jas en een warme coltrui. Maar omdat ik een kleine twist wel kan waarderen voegde ik ook een totaal andere textuur toe: een leren rokje. Bij de tweede outfit waren de UGG laarzen juist de twist. Ik droeg een compleet chique look, maar maakte het geheel wat meer casual door de UGG laarzen toe te voegen.

“UGG laarzen zijn perfect om te geven voor Sinterklaas of Kerst!”

Hoe zou jij je UGG laarzen stijlen en aan wie zou jij graag een paar UGG laarzen willen geven? Klik hier om de volledige collectie UGG laarzen te bekijken!

xoxo,
Rowan

PS: Vergeet ook zeker niet om de video die ik in samenwerking met UGG creëerde te bekijken om deze outfits in beweging te zien!


Follow on Bloglovin

10 comments