WHAT TO WEAR ON A FIRST DATE?

RED REIDING HOOD: Fashion blogger wearing red lipstick first date

[english]

A date, how exciting! Especially when it’s a first date. I can vividly remember my first date with Vincent: I was so nervous! The one thing women probably worry the most about when it comes to a first date is what they should wear. That’s probably why you ended up reading this article: how are you gonna make sure to look irresistble? This article gives you tips for the perfect first-date look, so he or she can’t keep his or her eyes off of you!

“Men find women in red extra attractive!”

Color tips
The first thing you should figure out is which color you’re going to wear. Do you love black? That would be a good choice, since black makes you look confident. Would you rather wear color? Try something red! Multiple researches proved that men find women in red extra attractive! I was wearing a dress with red flowers to my first date with Vincent and I think it worked, since we’re still together 6,5 years later!

De search for your outfit
You’ve probably got your entire wardrobe laying on your bed, reason to panic! You don’t really know his style yet and that makes it hard to find the right outfit. The magic trick is combing different styles. For example wear a ripped jeans and combine it with a shirt and chic pumps. Or wear a sexy skirt or dress with sneakers underneath to make it a bit more edgy. Just make sure that you feel comfortable in what you’re wearing, because he’ll notice! Oh, and don’t forget to ask your friends to rate your outfits! Just take a photo of every possible outfit and let the ‘jury’ decide. Yay or nay?

‘The leather look’
Leather has something sexy; men adore it. So don’t be scared to add something leather to your outfit. A leather jacket, pants or skirt is always good. Just make sure that you’re not wearing ‘too much’ leather in one outfit. You might end up looking a little bit too fifty shades and that’s a bit too early on a first date ;)

Shine with make-up
For a first date you really want to add something extra to your make-up look. In case you really don’t know what to do, I suggest you to search for inspiration through YouTube tutorials. Just check out all the different styles and find one that fits you best. Just make sure to take your time. And in case even a YouTube tutorial won’t work for you, you can always ask a friend to come over and help you out.

Be yourself
The whole purpose of a first date is getting to know each other. And that’s why it’s very important to just be yourself! Make sure to be yourself when it comes to your outfits as well. Do you have something typical you? Definitely wear it on your first date: wear who you are! For example put in your nose piercing or wear that worn-down jacket you secretly love. This defines who you are and he’ll definitely like that. Keep in mind that he’s probably just as nervous as you are. So just be your self and remember this: “a smile is the best outfit you can wear”. Enjoy your date!

“A smile is the best outfit you can wear!”

What kind of outfit would you wear on a first date?

xoxo,
Rowan

[dutch]

Een date, altijd spannend! Al helemaal als het je eerste date is. Ik kan mij nog goed mijn eerste date met mijn vriend Vincent herinneren: zo spannend! Datgene waar iedere vrouw zich waarschijnlijk het drukst om maakt bij een eerste date is wat je in godsnaam aan moet doen. Om die reden ben je waarschijnlijk ook bij dit artikel beland: hoe ga jij die indrukwekkende outfit bij elkaar krijgen? Dit artikel geeft tips voor de perfecte first-date look, zodat hij of natuurlijk zij zijn of haar ogen niet van je af kan houden!

“Mannen vinden vrouwen extra aantrekkelijk als ze rood dragen!”

Kleurtips
Het eerste wat je doet is bepalen welke kleur je gaat dragen. Ben je dol op zwarte kleding? Ga er vooral voor! Met de kleur zwart straal je namelijk zelfvertrouwen uit. Ga je liever voor een opvallend kleurtje? Draag dan iets roods! Verschillende experimenten hebben uitgewezen dat mannen vrouwen extra aantrekkelijk vinden wanneer ze rood dragen. Tijdens mijn eerste date met Vincent droeg ik een jurkje met rode bloemen en aangezien we nu 6,5 jaar later nog steeds bij elkaar zijn, kan ik wel zeggen dat het heeft gewerkt!

De zoektocht naar je outfit
Je hebt onderhand de hele inhoud van je kast uitgestald op bed, reden tot paniek! Je weet nog niet helemaal wat zijn stijl is en wat hij mooi vindt en dat maakt het knap lastig om de juiste outfit te vinden. De magie zit ‘m in het combineren van verschillende stijlen. Pak bijvoorbeeld gerust een gescheurde jeans en combineer het met een leuke blouse en een mooi stel pumps. Ga je liever voor een sexy rokje of jurkje? Dan kun je hier prima een paar sneakers onder dragen om het ‘stoere’ aspect terug te brengen in je stijl. Zorg dat je je lekker voelt in de kleren die je draagt, dan straal je dit zonder twijfel uit! Wil je graag je vriendinnen als jury gebruiken tijdens je kledingcrisis? Dan is het maken van selfies met je iPhone ideaal! Gebruik hiervoor een telefoonhoesje met standaard om je iPhone in de gewenste positie te plaatsen. Maak foto’s van alle mogelijk combinaties en laat de ‘jury’ beslissen. Yay or nay?

‘The leather look’
Leer heeft altijd iets sexy’s, mannen vinden het helemaal geweldig! Schroom dus vooral niet om iets van leer aan je outfit toe te voegen. Met een leren jasje, broek of rokje sla je de plank nooit mis. Let er alleen wel op dat je niet ‘too much’ leer laat terugkomen in je outfit. Dan wordt het een beetje te fifty shades en daar is het toch echt nog te vroeg voor bij een eerste date ;)

Uitpakken met make-up
Je wilt graag iets extra’s aan je make-up stijl toevoegen voor zo’n eerste date, maar weet niet goed hoe je dit moet aanpakken. Zoek je inspiratie via tutorials op YouTube. Pak even lekker je MacBook erbij en bekijk in alle rust welke stijlen er zijn en wat het beste bij jou past. Wanneer je het juiste filmpje gevonden hebt, is het make-uppen maar! Neem ook hier ruim de tijd voor. Het ‘make-uppen’ kan soms nog wel een geklieder worden: mascara en eyeliner overal op je handen, je kent het wel. Bescherm voor de zekerheid je MacBook met een Pro Retina hoes, zodat de MacBook niet opgemaakt wordt tijdens de tutorial. En mocht je er nu ook met YouTube filmpjes zelf niet uitkomen, dan kan je altijd nog een vriendin vragen om je te helpen.

Be yourself
Tijdens je date is het de bedoeling dat je elkaar beter leert kennen. Het is dan met name belangrijk dat je gewoon lekker jezelf blijft, dan ben je het leukste! Laat dit ook terugkomen in je outfit. Heb je iets dat typisch iets is voor jou? Vooral niet weglaten tijdens je eerste date. Draag letterlijk uit wie je bent! Doe bijvoorbeeld gewoon je neuspiercing in, draag je ietwat versleten jasje waar je stiekem gek op bent of kies voor dat Pokémon design op je gloednieuwe Google Pixel XL hoesje. Dit kenmerkt alleen maar wie je bent en dat vindt hij sowieso leuk! En mocht hij nu ook een fervente Pokémonverzamelaar zijn, dan heb je meteen iets om over te praten. Om de zenuwen voor zo’n date een beetje in bedwang te houden, moet je gewoon bedenken dat hij waarschijnlijk net zo zenuwachtig is. Blijf dus lekker jezelf en onthoud dit: ‘’a smile is the best outfit you can wear’’. Geniet ervan!

“Een glimlach is de mooiste outfit die je kan dragen!”

Wat voor outfit zou jij dragen tijdens een eerste date?

xoxo,
Rowan

2 comments