MY ‘PLAN’ FOR A HEALTHIER LIFESTYLE IN 2017

Processed with VSCO with a5 preset

[english, scroll naar beneden voor NL]

Happy 2017, everybody! Now that the festive season has come to an end I really feel like getting back on track again when it comes to achieving a healthier lifestyle. Over the years I tried many ways to become healthier: there was a time when I was totally into clean eating and superfoods and last year I tried a super low-carb diet. Both were really hard and honestly they didn’t make me very happy. They both meant a rigorous change in my eating habits: I couldn’t eat some of the things I really enjoyed eating before. With the low-carb diet for example I couldn’t eat pasta, rice or potatoes for dinner (I was only allowed to eat carbs after work-outs), which to me felt like I was missing something.

“Superfoods and a super low-carb diet didn’t make me happy.”

So that’s why this time around I’m going to do it entirely different: no crazy diets, just using my common sense. That means yoghurt in the morning, a salad, sandwich or shake for lunch and dinner with carbs, meat/fish and lots of veggies: just the way I like it. For snacks I’ll try to eat more fruit and veggies, but a cookie at times won’t hurt, right? The same goes for pizza and fries, a cheatmeal every now and then shouldn’t be a problem; as long as I keep my balance. I’m convinced that when I do this in combination with exercise three times a week I should become more healthy while still feeling happy! I might be able to get leaner (faster) when I’d fully ditch the carbs, but that won’t make me happy. In the Lidl video above you see Dutch weight-loss-guru Sonja Bakker talking giving tips for healthy meals and snacks: from a big burger to stuffed eggs. They’re all very yummy and not diet-ish at all. I can totally relate to that! You can find more of these yummy and healthy recipes in Sonja’s new book, exclusively available at Lidl.

“No crazy diets for me anymore; I’m just relying on my common sense.”

So yeah, that basically is my ‘plan’. Do you have any New Year’s Resolutions?

xoxo,
Rowan

[dutch]

 

Een gelukkig 2017, iedereen! Nu het feestseizoen ten einde is gekomen heb ik echt zin om er weer goed bezig te zijn met een gezonde levensstijl. Over de jaren heb ik vele manieren geprobeerd om gezonder te leven: er was een tijd dat ik helemaal into clean eating en superfoods was en afgelopen jaar heb ik nog een super koolhydraatarm dieet geprobeerd. Beiden waren behoorlijk pittig en eerlijk gezegd werd ik er best ongelukkig van. Ze betekenden beiden een rigoreuze verandering in mijn eetgewoonten. Zo kon ik een heleboel dingen waar ik eerder van genoot opeens niet meer eten. Tijdens het koolhydraatarme dieet kon ik bijvoorbeeld geen pasta, rijst of aardappelen meer eten tijdens het diner (dit mocht alleen na work-outs), wat me echt het gevoel gaf dat ik iets miste.

“Superfoods en een super koolhydraatarm dieet maakten me niet gelukkig.”

En dat is waarom ik het deze keer helemaal anders aan ga pakken: geen gekke diëten, maar gewoon mijn gezonde verstand. Dat betekent dat ik in de ochtend lekker een bakje yoghurt eet, ‘s middags een salade, broodje of shake en ‘s avonds gewoon koolhydraten, vis of vlees en veel groenten: precies zoals ik het graag heb. Qua snacks ga ik proberen meer fruit en groente te eten, maar een koekje op z’n tijd kan toch geen kwaad? Hetzelfde geldt voor patat en pizza, zo nu en dan een cheatmeal moet gewoon kunnen; zolang ik maar een balans houd. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik me hieraan houd in combinatie met drie keer in de week sporten (dit doe ik al) ik gezond genoeg ben en me tegelijk gelukkig voel! Ik val dan misschien wel sneller af als ik de koolhydraten volledig opzij schuif, maar gelukkig word ik er niet van. En dat is me toch wel wat waard. In de Lidl video hierboven zie Sonja Bakker tips geven voor gezonde maaltijden en snacks: van een dikke burger tot gevulde eitjes. Alles is superlekker en helemaal niet ‘dieeterig’. Ik kan me hier heel goed in vinden! Meer van dit soort lekkere maar toch gezonde recepten staan in Sonja’s nieuwe boek, exclusief verkrijgbaar bij Lidl.

“Geen gekke diëten meer: ik vertrouw gewoon op mijn gezonde verstand.”

Dus ja, dat is eigenlijk mijn ‘plan’. Heb jij nog goede voornemens voor 2017?

xoxo,
Rowan


Follow on Bloglovin

2 comments