10x favoriete winkels in Amsterdam

RED REIDING HOOD: & Other Stories Amsterdam store beauty department blog review shop

Oké ik kom niet uit Amsterdam, ik woon niet in Amsterdam, maar ik ben wel een reguliere bezoekers van Amsterdam. Ik bezoek Amsterdam vaak voor blog gerelateerde zaken, maar ook om te shoppen. Want voor mij is er geen betere plaats (behalve het internet) om te shoppen dan Amsterdam. Tuurlijk, er zijn vast vele andere grote steden met fantastische winkels, maar ik ken mijn adresjes in Amsterdam en dat vind ik fijn. Ik houd natuurlijk van shoppen, maar ik houd er niet om veel tijd te besteden aan shoppen (mijn vriend vindt dat waarschijnlijk één van mijn beste eigenschappen, lol) en daarom is het heel handig om een lijstje te hebben met winkels die je wil bezoeken. Vandaag deel ik daarom mijn persoonlijke top 10 lijst van favoriete winkels in Amsterdam die ik zeker kan aanraden om te bezoeken mocht je eens in Amsterdam zijn (want je zou echt tijd moeten bewaren om ook de schoonheid van de stad te bezichtigen en niet alleen de binnenkant van winkels). Dit zijn overigens allemaal vrij ‘betaalbare’ winkels. Als je designerkleding wil ben je in Amsterdam ook aan het goede adres, maar aangezien ik een gelimiteerd budget heb ben ik niet een frequente bezoekster van designerwinkels. Dus hier gaan we dan: Mijn 10 favoriete (betaalbare) winkels in Amsterdam.

1. & Other Stories – Heiligeweg 26-28

Ik ben zo blij dat ‘we’ (ik spreek al van we, terwijl ik niet eens in Amsterdam woon, lol) een & Other Stories winkel hebben in Amsterdam. Ik bezocht deze winkel voor het eerst toen ik in Barcelona was en het was liefde op het eerste gezicht. Ze verkopen er vrij minimalistische kleding en sieraden, maar ze hebben ook een grote beauty afdeling. De producten zijn geweldig, maar de minimalistische verpakking is echt de kers op de taart. Het ‘clean’ Scandinavische interieur zorgt er ook voor dat het een fijne plek is om te zijn. Wist je trouwens ook al dat & Other Stories een concept van H&M is? O, en je kan & Other Stories ook online kopen!

2. Weekday – Rokin 84

Nog een concept van H&M. Alleen deze is een mix van urban en minimalistische mode. Ze hebben hun eigen merk MTWTFSS (ik ben dol op hun jeans!), maar ook een kleine selectie van andere gave merken zoals Cheap Monday, BACK, Rodebjer and Whyred. Shop hier online.

3. Urban Outfitters – Kalverstraat 31-33

Ik ben dol op Urban Outfitters. Niet zozeer vanwege de kleding, maar vooral vanwege hun Home & Gifts afdeling: Spaarpotten, juwelenhouders, shotglaasjes, wenskaarten, polaroid camera’s, grappige boeken, modeboeken en zo veel meer. Mijn huis staat vol met dingen van Urban Outfitters (een schedel spaarpot, schedel shotglaasjes, een schedel mok en een zeepbakje in de vorm van twee handen). Urban Outfitters vind je ook online.

4. Brandy Melville – Leidsestraat 43

Om eerlijk te zijn heb ik pas recent deze op L.A. lifestyle geïnspireerde winkel ontdekt. Ik wist al langer van het bestaan van deze winkel, maar het is gewoonweg nooit eerder in me op gekomen om deze winkel te bezoeken tot eerder deze week en ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb. Ik kan nu zeggen dat deze winkel onderdeel is geworden van mijn Amsterdam ‘shopping routine’. Ze verkopen er de meest perfecte casual basics en alles is zo zacht. Beste gedeelte: Het is niet eens duur. Voor een T-shirt betaal je ongeveer 20 euro. Niet super goedkoop, maar ook niet super duur. O, en wist je al dat ze alles maar in één maat verkopen? Ik geloof normaal gesproken niet in ‘one size fits all’, maar ik kan me helemaal voorstellen dat hun kledingstukken op elk lichaamstype mooi staan: Casual losjes bij de dunnere meiden en sexy aansluitend bij de curvy meiden.

5. Episode – Berenstraat 1

Op zoek naar dat perfecte paar vintage Levi’s 501 shorts? Episode is waar je moet zijn. Episode is geen gemiddelde vintage winkel, omdat ze alleen het allerbeste verkopen wat betekent dat niet alles wat ‘oud’ is wordt geaccepteerd. Dit is één van de weinige vintage winkels waar ik mezelf comfortabel voel, aangezien ik de reguliere rommelige vintage winkels niet uit kan staan. Ze ‘hermaken’ er zelfs kleding in bijvoorbeeld meer moderne snitten. Er zitten vier Episode winkels in Amsterdam, maar degene waar ik normal gesproken heen ga is gesitueerd in de bekende negen straatjes.

6. MAC pro store – Heiligeweg 5

Wat zal ik zeggen? Ik ben een MAC meisje! Naar mijn mening verkoopt MAC high end make-up voor betaalbaardere prijzendan de meeste high end make-up merken. Ik wil niet zeggen dat MAC een goedkoop merk is, maar als je het vergelijkt met merken zoals Chanel, Dior en YSL is het een stuk goedkoper. MAC is verkrijgbaar in geselecteerde Douglas winkels, maar er zijn bepaalde kleuren en lijnen die je alleen in de MAC pro stores kan krijgen.

7. Backstage – Rozengracht 101 – 103

Backstage verkoopt make-up merken die de meeste make-up winkels niet verkopen, zoals Ben Nye (welke je misschien kent van de banana luxury powder, bekend gemaakt door Kim Kardashian) en Kryolan (vooral bekend van hun TV paint sticks). De mensen die er werken zijn trouwens ook heel behulpzaam, wat het nog een veel leukere winkel maakt om te bezoeken.

8. Anna + Nina – Kloveniersburgwal 44

Ik heb deze winkel nog maar pas ontdekt en ik ben er verliefd op geworden. Deze concept store verkoopt mooie en unieke juwelen en home decoratie, zoals ingelijste veren, notitieboekjes, mokken en kussens. Het is heerlijk om lekker rond te lopen in deze winkel. Er zitten twee Anna + Nina winkels in Amsterdam, maar degene die ik bezocht was die aan de Kloveniersburgwal. Ze hebben trouwens ook een online winkel!

9. Zara – Kalverstraat 66

Wie houdt er niet van Zara? Amsterdam heeft nu zelfs de grootste Zara winkel in de wereld (een gedeelde eerste plaats met Milaan), joepie! Natuurlijk vind je Zara ook online.

10. H&M – Dam 4

Last but not least: H&M. In Amsterdam kom je veel H&M winkels tegen, maar er is er ééntje die je echt moet bezoeken: Degene aan de Dam. Het is gesitueerd in een oud typisch Amsterdams gebouw en ze verkopen er mijn favoriete lijn: H&M Trend. In deze H&M winkel vind je ook de home collectie (helemaal bovenin). Zeker een bezoekje waard! Shop H&M online hier.